Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 9:05 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

Jak się mają dziś Hausiki?

Czy jak się czuje moja słodka Wanilka?
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto mar 30, 2010 9:19 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

Maryla pisze:a gdzie tu męska solidarnosc? :twisted: :wink:

Płaczę rzewnymi łzami na samą myśl o zabiegu, ale na tym moja solidarność się kończy :lol:
Bliżej mi do własnego nosa niż do Irka pomponików jednak ;) ;) :twisted:

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Wto mar 30, 2010 16:54 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

Chase i Wilson trzymają kciuki za Irka i przekazują, że nie będzie tak strasznie :).

A Dexter mruczy wdzięczny do Beliowen, od której przyszła do niego Wieeeeelgaśna Paczka. Dexter otoczony taką pomocą swojej Pani Mecenas czuje się nie tylko zaszczycony, ale wręcz ma ochotę na trochę gimnastyki artystycznej :).

Niestety sklep, który pośredniczył w przekazaniu prezentu, pomylił nieco zawartość paczki i chciał "zapachnieć" Dextera lawendowo - ale udało się wszystko odkręcić i już niedługo spodziewamy się jedynej słusznej zawartości :ryk: .

Beliowen :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro mar 31, 2010 9:35 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

Sklep, który koniecznie chciał uwonnić Dextera na lawendowo, bardzo grzecznie się zrehabilitował - zapewne dzięki stanowczej postawie Beliowen :twisted: :1luvu: .

Wczoraj wieczorem dotarło do nas 100 :!: :!: :!: litrów kociego żwirku :piwa:.

Dexter, który w pełni zasłużył na miano Wielkiego Kopacza, i pozostała krakowska Kocia Ferajna bardzo dziękują Beliowen :king: .

Obrazek

Obrazek

luelka

Post » Śro mar 31, 2010 20:49 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

100 litrów 8O 8O :piwa: Beliowen, dziękujemy :D

Jutro na badania kontrolne pojedzie Snake :) Jeżeli znajdziemy czas pojedzie z nami także Tofik :). Mam szczerze mówiąc nadzieję, że te badania są niepotrzebne i dolegliwości chłopaków są psychogenne, jednak z Tofikiem jest nie w porządku, a Snake... cóż, Snake sika. Jednak przed badaniami krwi i moczu nie możemy powiedzieć nic o tym, co ich trapi :(.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw kwi 01, 2010 11:58 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

Ostatnio mam "dół" - nigdzie nie bywam, niczego nie czytam i dlatego dopiero teraz tu trafiłam :oops:

Więc, dopiero teraz:
powodzenia :!: :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A gdzie są kody do banerków :?: :?: :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw kwi 01, 2010 18:24 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

Dzisiaj Snake i Tofik byli na badaniach kontrolnych. Ostatnio szczególnie Tofik kiepsko się czuł. I mamy mały klops :(. I jeden i drugi mają podwyższoną kreatyninę :( wątroby za to w miarę ok. Tylko nieco... obniżone stężenia 8O Dalszym krokiem będzie badanie moczu... może uda się pobrać z pęcherza. :|

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw kwi 01, 2010 20:14 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

Witaj, MB! :D Dobrze Cię nareszcie widzieć!

Biedny Snake i Tofik... Ehh, czemu te nasze sierściuszki tyle ostatnio chorują. :(
Obrazek

grrr...

Post » Czw kwi 01, 2010 20:27 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

mb pisze:Ostatnio mam "dół" - nigdzie nie bywam, niczego nie czytam i dlatego dopiero teraz tu trafiłam :oops:

Więc, dopiero teraz:
powodzenia :!: :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A gdzie są kody do banerków :?: :?: :?:

Za szybkie wyjście z dołka mocno trzymam! :ok:

A kody np. tu:

[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=108720&start=2][img:]http://img405.imageshack.us/img405/2046/1p01.gif[/img]

[URL=http://img696.imageshack.us/i/logotof.png/][img:]http://img696.imageshack.us/img696/1271/logotof.png[/img]

tak wyglądają bez [/URL] na końcu i... wklejonym dwukropkiem za img :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw kwi 01, 2010 20:39 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

Wyobraźcie sobie moi mili, że Iruś dzisiaj NIE był na kastracji. Miał się stawić pomiędzy 9 a 10 w lecznicy. Tymczasowy pancio Irusia (chcąc zabrać o na umówioną wizytę) wszedł do pokoju z transporterkiem, po chwili wrócił i obwieścił, że "Irek zniknął". Poszłam na zwiady. Irusia znalazłam ukrytego pod kołdrą. Wydawało by się, że teraz to już z górki. Nic bardziej mylnego :!:
Iruś widział transporterek kilka razy w życiu i żaden z tych razów nie był miły.
Postanowił więc zachować się jak na kota, którego życie jest zagrożone ;) przystało. Biegał w panice, płacząc rzewnym głosem i sycząc na nas (naprzemiennie, ponieważ trudno się syczy płacząc rzewnie). Poddaliśmy się. Niestety terminu na jutro w lecznicy już nie było. Kastracja Irka przełożona jest na 6 kwietnia.
Coś sobie postanowiłam w związku z tym.
Ireczek do tego czasu ma wchodzić do transporterka z własnej, nieprzymuszonej woli. Ba! Ma błagać, bym pozwoliła mu wejść. :smokin:
Sukces uwiecznię na filmie. :mrgreen:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw kwi 01, 2010 20:43 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

grrr... pisze:Witaj, MB! :D Dobrze Cię nareszcie widzieć!

ryśka pisze:Za szybkie wyjście z dołka mocno trzymam!

A kody np. tu:

Dzięki za kody :D
i za powitanie :oops:

ryśka pisze:Coś sobie postanowiłam w związku z tym.
Ireczek do tego czasu ma wchodzić do transporterka z własnej, nieprzymuszonej woli. Ba! Ma błagać, bym pozwoliła mu wejść.

Oooo 8O To dopiero będzie :lol:

mb

Post » Czw kwi 01, 2010 20:44 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

Mb, miło Cię widzieć :P .

Bardzo ciekawa jestem wyników morfologii, niedługo powinniśmy mieć też wyniki sprzed paru miesięcy Toffika - trzeba zobaczyć, jak w ciągu tego czasu zmieniły się parametry wątrobowe i nerkowe.

Wyniki Snake'a nie są bardzo niepokojące póki co, mieszczą się w mniej rygorystycznych normach nerkowych. Gorzej z Toffikiem. Na razie odstawiliśmy wysokobiałkową karmę, na której były, na taką "zwyklejszą", po świętach będziemy badać dalsze.

W tym wszystkim mamy jednak jedną dobrą wiadomość dla PaJDotków - Ryśka milczy na ten temat, ale myślę, że warto uchylić rąbka tajemnicy. Ryśka otrzymała nagrodę im. Jarosława Kaczyńskiego za zasługi na rzecz ochrony bezdomnych kotów. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :balony: :balony: :balony: W ramach nagrody uczestniczy w rozmowach Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt aż w Warszawie.

A nuż przekona choć jednego posła do wspierania PaJDotków, albo choćby do wzięcia pod uwagę problemów związanych z miejscem, jakie zajmują koty w ekostystemie miejskim. Bardzo potrzebne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: .

luelka

Post » Czw kwi 01, 2010 21:02 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

luelka pisze:W tym wszystkim mamy jednak jedną dobrą wiadomość dla PaJDotków - Ryśka milczy na ten temat, ale myślę, że warto uchylić rąbka tajemnicy. Ryśka otrzymała nagrodę im. Jarosława Kaczyńskiego za zasługi na rzecz ochrony bezdomnych kotów. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :balony: :balony: :balony: W ramach nagrody uczestniczy w rozmowach Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt aż w Warszawie.

A nuż przekona choć jednego posła do wspierania PaJDotków, albo choćby do wzięcia pod uwagę problemów związanych z miejscem, jakie zajmują koty w ekostystemie miejskim. Bardzo potrzebne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: .

Łał!!! Ale wieści!!! Ryśka, wielkie gratulacje!!! Ale super! :mrgreen:
Obrazek

grrr...

Post » Czw kwi 01, 2010 21:09 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

luelka pisze:Mb, miło Cię widzieć :P .

Mnie też jest miło być znowu z Wami :D

luelka pisze: Ryśka otrzymała nagrodę im. Jarosława Kaczyńskiego za zasługi na rzecz ochrony bezdomnych kotów. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :balony: :balony: :balony: W ramach nagrody uczestniczy w rozmowach Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt aż w Warszawie.

GRATULACJE :!: :!: :!: :!: :!: :D

I kciuki też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Pt kwi 02, 2010 8:59 Re: Pod Jednym Dachem - kotowie CHORUJĄ:( 1% z VIVĄ! dla PJD:)

luelka pisze:
W tym wszystkim mamy jednak jedną dobrą wiadomość dla PaJDotków - Ryśka milczy na ten temat, ale myślę, że warto uchylić rąbka tajemnicy. Ryśka otrzymała nagrodę im. Jarosława Kaczyńskiego za zasługi na rzecz ochrony bezdomnych kotów. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :balony: :balony: :balony: W ramach nagrody uczestniczy w rozmowach Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt aż w Warszawie.

No to ja się tylko przyznam do koto-aprilis :). Chciaż uważam, że gdyby istniała taka nagroda, to Magda na pewno powinna ją dostać :). I dodatkowo w ramach premii powinna zostać zaproszona na specjalną herbatkę w towarzystwie kota Alika :D. Miejmy nadzieję, że doczekamy jeszcze dnia, gdy parlamentarzyści będą się żywo interesować kwestią bezdomnych kotów i docenią kiedyś starania tych osób, dla których los bezdomnych zwierzaków jest naprawdę ważny. Żeby nie trzeba było robić na ten temat żadnych żarcików :kotek: :lol: .

luelka

[poprzednia][następna]