"tak, wiem, jestem już dorosłym kotem...
ale nadal mam dużo miłości do zaoferowania...
a miłość nigdy się nie starzeje!"
HISTORIA JAKICH WIELE!
Starsza Pani kochająca zwierzęta przygarnęła pod swój dach 28 kotów. Teraz Pani jest w szpitalu, a po hospitalizacji czeka ja długie leczenie. Rodzina nie może zająć się taką ilością futerek. Postanowili razem z Panią, że koty muszą znaleźć NOWE DOMY. Niestety nie mogły również pozostać same w mieszkaniu i trafiły do katowickiego schroniska.
Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, jak przeraźliwą tragedią i traumą jest dla wypieszczonego, domowego kota schronisko – po beztroskich, szczęśliwych czasach, znalazły się w zimnym, przerażającym miejscu, pełnym innych, również przerażonych kotów. Wszędzie wyczuwało się strach i rozpacz....
Te koty, które zdążyły dorosnąć, a w życiu których wydarzyła się tragedia – czekają...
Czekają, choć potrafią kochać bardziej niż beztroski maluch, choć są kotami domowymi, które świetnie potrafią się przystosować do każdego domu, bezbłędnie używają kuwet – i przede wszystkim – jako koty, które ludzi kochają, a którym człowieka zabrakło, oddadzą całe swoje serca temu, kto zabierze je z tak okropnego dla nich miejsca jakim jest schronisko...
………………..
(IMIĘ KOTA) potrzebuje dobrego, ciepłego i odpowiedzialnego domu.
Aukcja jest charytatywna, ma charakter informacyjny.
POMÓŻ - PROSZĘ!!!
”Jeśli kryzys ci zdrowie rujnuje
Lub zawiodła cię bliska istota,
To zrób to, co niewiele kosztuje:
Weź kota.”
Franciszek J.Klimek
Jeśli chcesz dać dom kotu to dzwoń:
tel. kontaktowy ............
Adoptując jednego kota nie zmienisz świata ale zmienisz świat tego jednego kota!
UWAGA!!! Aukcja ma na celu znalezienie dla kota dobrego domu.
*Zanim zalicytujesz, uzgodnij, czy na pewno spełniasz warunki adopcji kota!
*Użycie opcji "Kup teraz" ani wygranie licytacji nie są gwarancją otrzymania zwierzęcia! Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem kota.
*Zastrzegamy sobie prawo do wyboru opiekuna bez względu na kolejność licytujących oraz możliwość nie wydania kota w nie odpowiadające nam warunki.
*Warunkiem adopcji kotka jest m.in. zapewnienie mu odpowiednich warunków bytowych i podpisanie umowy adopcyjnej oraz zgoda na wizytę przed- i poadopcyjną.
*Zastrzegamy możliwość zakończenia aukcji przed czasem, jeśli kotek wcześniej znajdzie dom.
Jeżeli nie możesz, nie chcesz adoptować - NIE OBSERWUJ - w ten sposób wzbudzasz niepotrzebne nadzieje na dom dla kota.
Aukcja jest wystawiona przez wolontariuszy schroniska, którzy nie czerpią z niej żadnych korzyści materialnych.
Konieczna rozmowa adopcyjna i podpisanie umowy.
Może być taki tekst do indywidualnych ogłoszeń - jak myślicie?
No i mam pytanie - schronisko wydaje koty ODPŁATNIE (tak jest napisane na stronie schroniska
http://katowice.schronisko.net/strona-2-Warunki_adopcji.html), to jaką cenę za kota mam wystawić: 1 zł czy 50 zł?
Pozwoliłam sobie zaczerpnąć trochę tekstu z ogłoszenia Kiciusia

Nie będzie autor mieć pretensji?