70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 14:45 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

na 100% wpłacę jeszcze dziś pieniądze na podróż Koszalin-Słupsk.
słowo Czarownicy :D
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw lut 04, 2010 15:22 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

olamichalska pisze:na 100% wpłacę jeszcze dziś pieniądze na podróż Koszalin-Słupsk.
słowo Czarownicy :D

Zapytałam koleżankę, czekam na odpowiedź ;)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw lut 04, 2010 15:24 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

ok, czekam na wieści...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw lut 04, 2010 15:39 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

mam pytanie w jakim wieku są te najmłodsze kotki ?
bo jeśli mają 3-4 miesiace to moge im zaoferować dt
jestem ze Świnoujścia to jest około 50 km od Stepnicy
Ostatnio edytowano Czw lut 04, 2010 15:47 przez monika74, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Czw lut 04, 2010 15:41 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

O matko, w takie mrozy te małe bidulki, szkoda, że ja tak daleko ... . Piękne osiedle im zbudowałyście ciocie :1luvu:
Trzymam za nawiązanie nitki transportowej i szybkie odcholowanie maleństw do ciepłych DT :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lut 04, 2010 18:47 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Doszły dziś kolejne worki z karmą. W najbliższym czasie dostarczę je do portu. Dziękuję osobom, które je zamówiły :1luvu:

Rozmawiałam z monika74. Jest Ona koordynatorką wolontariatu Fundacji Kocia Dolina ze Świnoujścia i oferuje DT dla 4 najmłodszych kociaków. Byłyby one leczone. Fundacja ma też kilka potencjalnych DS, więc po wyleczeniu powinny szybko znaleźć domki :D

Pozostaje teraz kwestia transportu kotów do Świnoujścia i wyłapania ich.

Świnoujście jest najbliżej z oferowanych DT (ok 55 km), więc mam nadzieję, że uda się jak najszybciej znaleźć transport.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Czw lut 04, 2010 19:21 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

psiama pisze: Piękne osiedle im zbudowałyście ciocie

Biedny Rafał :twisted:

Dopiero weszłam i widzę tyle nowości... Aż serce rośnie i na duszy ciepło się robi. Tyle osób pomaga, chce pomóc, albo chociaż jest tu z nami i z tymi kotami.

Gdyby mój samochód jeździł (a nie jeździ, zdechł), to nie byłoby problemu z podjechaniem do Stepnicy, pomocą przy wyłapaniu chorych kotków i transportem nawet do Świnoujścia, jeśli tam wszystkie potrzebujące mogą znaleźć opiekę, leczenie i przystań do czasu znalezienia DS. No ale auto kaput, nic nie poradzę, kombinuję tarnsport zastępczy, ale na razie brak perspektyw...

Mnie się wydaje, że ten najmniejszy chory kotek, którego widziałam, to ten na ostatnim zdjęciu A.R.S.
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Czw lut 04, 2010 19:47 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

monika74 pisze:mam pytanie w jakim wieku są te najmłodsze kotki ?
bo jeśli mają 3-4 miesiace to moge im zaoferować dt
jestem ze Świnoujścia to jest około 50 km od Stepnicy

:1luvu: :ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Czw lut 04, 2010 20:38 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Więc jest tak ten najmniejszy ui najbardziej chory może się zabrac w poniedziałek ze znajomymi Kareny do kOszalina a z Koszalina może odebrac go Ola z forum fretkowego:) Leczenie kociak będzie miał za free a dom tymczasowy u mnie;)

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Czw lut 04, 2010 20:43 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

cudownie!!! :1luvu: a reszta maluchów ląduje u moniki74? :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw lut 04, 2010 20:51 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Pytanie za 100 punktów ...Dowiezie ktoś tego malucha ze Stepnicy do szczecina na poniedziałek??

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt lut 05, 2010 9:15 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Mam nadzieje ze szybko uda sie zorganizować transport dt czeka :D
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt lut 05, 2010 9:18 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

pozwole sobie umieścić małą prozbe do wszystkich odwiedzających wątek :oops:

Wkrótce zacznie się lutowe głosowanie na kandydata do konkursu w KrakVecie! Po raz kolejny Kocia Dolina zgłoszona została do ankiety.

Wasze wsparcie będzie nam tym razem potrzebne bardziej niż kiedykolwiek. Dlaczego?

Wszystko, co robimy, robimy z miłości do kotów

Z miłości do kotów poświęciliśmy ogromną część naszego życia, aby nieść pomoc tym, którzy nie potrafią sami o nią poprosić. Te puszyste kłębuszki odcisnęły w naszych sercach ślad już na zawsze. Nie pozwalają zamykać oczu na kocią niedolę. Codziennie walczymy o szansę dla nich wszystkich.

Non-profit - jedyny profit to kocia wdzięczność

Wszystkie środki finansowe organizacji przeznaczane są na realizację celów statutowych. Skąd te środki? Utrzymujemy się jedynie z darowizn od osób prywatnych (m. in. z adopcji wirtualnej). Nie posiadamy jeszcze statusu organizacji pożytku publicznego. Nie mamy stałych sponsorów ani dotacji.

Proza życia - nie da się pomóc wszystkim

Nie możemy uratować każdego kota - powstrzymują nas przyziemne ograniczenia: brak pieniędzy, brak miejsca, brak możliwości... Ostatnio także chwilowy brak działającej strony internetowej - z tego powodu w ciągu ostatnich 2 miesięcy drastycznie spadła ilość wirtualnych adopcji.

Trzy razy 200

Mimo trudności, do tej pory znaleźliśmy domy dla ponad 200 kotów. Wysterylizowaliśmy prawie 200 kotów. A w chwili obecnej pod naszą opieką znajduje się blisko 200 kotów (tymczasowych i wolno żyjących).

My jesteśmy ich schronieniem - Ty jesteś ich nadzieją na przyszłość!

Oczywiście nadal leczymy, sterylizujemy, znajdujemy domy, wspieramy. Jeśli trzeba, sięgamy po prostu do własnych kieszeni, choć wiemy, że nie jest to rozwiązanie na dłuższą metę. Potrzebny nam Wasz gest i Wasze wsparcie. To Wasza pomoc sprawia, że koty dostają szansę na ratunek. Zwłaszcza teraz, zimą, gdy ratunek nie może przyjść zbyt późno.

Prezent na Dzień Kota?

Luty to szczególny miesiąc - 17 lutego koty mają swoje święto. Tak niewiele trzeba, aby zrobić im najlepszy prezent pod słońcem! Zachęcamy do wsparcia Kociej Doliny w lutowym głosowaniu na kandydata do KrakVetu.

Do trzech razy sztuka

To nasza trzecia próba - do ankiety miau zgłaszamy się po raz trzeci. Wierzymy, że tym razem się uda! A wygrana w KrakVecie to dla nas szansa na zaspokojenie podstawowych potrzeb kociodolińskich podopiecznych.

Link do wątku z głosowaniem: viewtopic.php?f=1&t=107090

Bardzo prosimy o Wasze głosy
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt lut 05, 2010 9:39 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Znalzłam rozwiązanie transportowe są busy które jadą ze Stepnicy do Swinoujscia przewoznik nazywa sie emilbus tu jest ich strona internetowa http://www.emilbus.com.pl/
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt lut 05, 2010 9:47 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Super ! :ok: :ok: To teraz transport do Świnoujścia ! :D
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

[poprzednia][następna]