Wojownik, decyzja, w DS u FUFU. Schr Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 16:52 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

ja też przyłączam się do kciuków dla Wojownika :ok:
i do kolejnych kilogramów... byle tylko nie nadliczbowych :lol:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Czw paź 15, 2009 20:54 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

Ja też trzymam za Wojownika kciuki - z całych sił, z całego serca, i najmocniej jak potrafię!!!
Ale wcale nie uważam, ze wszystko jest ok. Bo nie jest. Wojownik miał zapewniony dom, jechali po niego ludzie, a Fufu tuż przed ich przyjazdem - podebrała im Wojownika. Sorry, ale to było świństwo.
Bardzo mi zależy na Wojowniku. Marzyłam dla Niego o domku, w którym byłby jedynym kotem lub miał 1-2 towarzyszy i miałby człowieka tylko dla siebie. To cudowny kot i zasługuje na to. Miał szansę na taki dom. Fufu mu tę szansę odebrała.
Fufu jest osobą o wielkim sercu. Kocha koty i dba o nie. Spotkałam Ją raz i od razu polubiłam. Ale to, co zrobiła teraz - nie jest ok. Nie jest ok dla Wojownika.
Koty to nie są zwierzęta stadne. I ludzkie chęci i starania tego nie zmienią. Pomaganie to fantastyczna sprawa. Ale trzeba też dbać o dobro kotów-rezydentów - bo może one nie chcą kolejnego towarzysza zabaw...
Wiem, że Wojownik będzie miał u Fufu dobrze, że będzie o niego dbała. Ale miał szansę mieć lepiej. Dlatego jest mi bardzo przykro.
Stało się, trudno. Ale zawsze będę żałowała, że Wojownik nie pojechał do Skierniewic...
Trzymam kciuki za Wojownika i wierzę, że Fufu będzie Go głaskać i przytulać najczęściej jak tylko się da. On naprawdę tego potrzebuje.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw paź 15, 2009 21:45 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

Duszku, to nie do końca tak jest. Fufu napisała do Satyra PW, że jak co, to my możemy go wziąć na DT, żebyśmy tylko dali znać, to ona zrezygnuje z wzięcia go do siebie. Ponieważ my wyjeżdżaliśmy ze Skierniewic koło 11-12 bo mieliśmy jeszcze inne sprawy w Łodzi do załatwienia, to nie zdążyliśmy tej wiadomości odczytać. Krzysiu do nas zadzwonił i powiedział, że Wojownik ma dom, więc zdecydowaliśmy się pomóc innemu kociastemu....

Wojowniczku trzymamy za Ciebie bardzo mocno kciuki.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw paź 15, 2009 22:05 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

Tak, tylko Fufu nie była z Krzyśkiem do końca szczera... I, pomijając to wszystko, nie robi się takich rzeczy. Jest mnóstwo potrzebujących kotów. Mogła wziąć innego - np Vigo - on też potrzebuje pomocy. Wojownik powinien być w domu w którym jest mniej kotów. To oczywiście moje zdanie, każdy może mieć własne.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw paź 15, 2009 22:09 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

Kiche_wilczyca a czy gdybyś przecyztała PW i wiedziała że u fufu jest około 20 kotów i 6 psów w mieszkaniu, to tez byś go oddała?
Wszyscy wiedzą, że zawsze stałam za fufu murem, ale w tej chwili uważam, że Wojownik miałby lepiej trafiając do Satyr77 i później do domu stałego o mniejszej ilosci zwierząt. Czym innym jest dawanie domu zwierzęciu, które nie ma szans i którym nikt się nie interesuje. Wtedy lepiej, zeby trafiło do dużego stada niż umarło. Ale czym innym zabieranie kota, który miał zapewnioną opiekę. Nie podoba mi się to.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw paź 15, 2009 22:36 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

CoolCaty pisze: u fufu jest około 20 kotów i 6 psów w mieszkaniu, to tez byś go oddała?

Mój Boże, toż to prawie schronisko :(
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw paź 15, 2009 22:41 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

sledziłam wątek......hmmm...
też mi się to nie podoba ,
tym bardziej ,ze to kociak wymagający

specjalnej troski..

hm...ciekawe jak odnajdzie się w tym stadzie.???

i co :kotek: u kotka????
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw paź 15, 2009 22:41 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

:strach:
dziewczyny szkoda, że nie napisałyście wcześniej...
to szaleństwo
Wojownik nie może być 20 kotem,
w takim razie może niech będzie to DT
niech fufu się zgodzi, i szukamy dalej
domu w którym bedzie widoczny i szczególnie traktowany
a nie jako jeden z 20
on ma na to szanse i nie można mu tego odbierać...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

I to są koty stałe, nie tymczasowe... nikt na forum nie ma chyba tylu kotów co fufu...

Przeczytałam dzisiaj cały jej wątek. Tak jakoś dziwnie się poczułam, jak w jakimś sklepie. A wszystkie rady dziewczyn spływały po niej jak po kaczce. Ja wiem że Justyna-fufu dba o te koty. Ale to już jest przesada... trzeba przecież pomyśleć o tych, co tam są...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw paź 15, 2009 23:22 Re: Wojownik w DOMU?+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

:strach:
No niestety i forum nie jest wolne od kolekcjonerów. Kiedyś już się wypowiadałam na temat fufu i jej adopcji. Zdania nie zmieniłam, miałam tylko nadzieję, że przynajmniej nie będzie rozbudowywać kociej populacji.
I nawet wierzę, że fufu kocha koty i chce im pomóc, Villas i Wahl też inicjując swoje stada i sfory były o tym przekonane.
Za Wojownika trzymam kciuki, ale generalnie jestem zbulwersowana :(
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt paź 16, 2009 7:50 Re: Wojownik w DOMU?+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

szkoda, że żaden z domowników u fufu nie potrafi powiedzieć STOP! gdzie tu rozsądek?
I zapewniam Cię Ruru, że niestetu fufu nie zgodzi się być domem tymczasowym dla Wojownika.
Szkoda...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt paź 16, 2009 8:00 Re: Wojownik w DOMU?+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

mam jakieś deja vu ... :roll:
viewtopic.php?f=1&t=82419&start=675

tylko, że wtedy wszyscy piali z zachwytu gdy kolejne koty trafiały do Fufu
a "odszczepieńca", którzy tego zachwytu nie podzielał szybko sprowadzono do parteru

mam nadzieję, że kocio faktycznie dobrze się czuje u Justyny
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt paź 16, 2009 8:02 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

ruru pisze:niech fufu się zgodzi, i szukamy dalej
a nie jako jeden z 20

Bardzo wątpię, aby Justyna się na to zgodziła.
Rzeczywiście, skoro tak wyglądała sytuacja z adopcją Wojownika - to nie było zagranie w porządku. Oczywiście faktem bezsprzecznym pozostaje, że dzięki temu dostał szansę Bono, ale...

Długi czas - podobnie jak CoolCaty - broniłam Fufu... od momentu kiedy przestałam - "minęło" już dwa szczeniaczki i zdaje się dwa koty... co będzie dalej - nie wiem. Ja nie jestem w stanie Fufu niczego wytłumaczyć, mam zachowane wszystkie pw do i od niej, kiedy jeszcze próbowałam swoich "pedagogicznych" zdolności :(

Ruru, nic wcześniej nie pisałam, bo nie miałam bladego pojęcia. O tym, gdzie pojechał Wojownik dowiedziałam się od Krzyśka, wieczorem, kiedy już Satyrki odwiedziły schron i zabrały Bono.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt paź 16, 2009 8:31 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

Georg-inia pisze:
ruru pisze:niech fufu się zgodzi, i szukamy dalej
a nie jako jeden z 20

Bardzo wątpię, aby Justyna się na to zgodziła.
Rzeczywiście, skoro tak wyglądała sytuacja z adopcją Wojownika - to nie było zagranie w porządku. Oczywiście faktem bezsprzecznym pozostaje, że dzięki temu dostał szansę Bono, ale...

Długi czas - podobnie jak CoolCaty - broniłam Fufu... od momentu kiedy przestałam - "minęło" już dwa szczeniaczki i zdaje się dwa koty... co będzie dalej - nie wiem. Ja nie jestem w stanie Fufu niczego wytłumaczyć

Mogę się tylko pod tym podpisać...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt paź 16, 2009 8:43 Re: Wojownik w DOMU!+ BONO bonusik w DT:) Schr Łódź

CoolCaty pisze:Wszyscy wiedzą, że zawsze stałam za fufu murem, ale w tej chwili uważam, że Wojownik miałby lepiej trafiając do Satyr77 i później do domu stałego o mniejszej ilosci zwierząt. Czym innym jest dawanie domu zwierzęciu, które nie ma szans i którym nikt się nie interesuje. Wtedy lepiej, zeby trafiło do dużego stada niż umarło. Ale czym innym zabieranie kota, który miał zapewnioną opiekę. Nie podoba mi się to.

:roll:

Nie znam tematu, ale znam Anię ... i jakoś zaniepokoiły mnie bardzo jej słowa.
Zostaje mi kciuki potrzymać za rozsądek Fufu i za decyzje DOBRE dla tego wyjątkowego kota jakim jest Wojownik .... ech.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]