Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 23, 2012 1:57 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Gdybym był potrzebny w któryś dzień w przyszłym tygodniu, to na razie mam zaklepany tylko czwartek. :wink:
Będzie jakiś harmonogram? :)
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw sie 23, 2012 9:08 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Harmonogram wstawię w poniedziałek rano, jak potwierdzę łapankę u karmicielki (bo wyjeżdżała) :)

Jest kolejne miejsce do łapania, tylko mam problem już z talonami, poprosiłam pięknie o pomoc jokota, ale nie mają miejsca i nie mają jak pomóc, poprosiłam też wykorzystywaną przeze mnie ostatnio Olę i Hanię. Jestem pewna, że jakieś talony się znajdą. 7 kociaków + kocica + 2 dorosłe z jednego miejsca na ul. Lewandów będą do złapania. Jak tylko ogarnę lecznice, chętnie skorzystam z pomocy łapankowej + osoby która ma dar przekonywania, bo Pani chce, aby koty ZNIKNĘŁY z jej posesji - a ja przecież mogę je tylko póki co wykastrować :roll:

ZŁAPALIŚMY KOTECZKĘ!!! złapał się jeszcze kocurek, jakis młodziak ok roczny, pierwszy raz go widziałam. Pojechały do lecznicy - kicia od razu miała zapodane leki :1luvu: BĘDZIE OK!
póki co na polfie na razie do pilnego odłapania ostatni kociak, a zaraz będą te trzy kocice z maluchami :roll:

czy to się kiedyś skończy? :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw sie 23, 2012 10:12 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

tajdzi pisze:ZŁAPALIŚMY KOTECZKĘ!!!

super!!!

a co do zakończenia.. to też chciałabym wiedzieć... :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw sie 23, 2012 10:46 Re:

genowefa pisze:Jest mi naprawdę przykro, że tak Was wrobiłam w ten most Grota :( Nie miałam pojęcia, że tam jest tyle kotów. Na dodatek nie bardzo mam jak pomóc :oops:

Ha! przez przypadek zerknęłam na początek wątku - i już wiem, kto mnie wrobił w Most Grota :twisted: :twisted: :twisted: :lol:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sie 23, 2012 10:47 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

I chciałam Wam pokazać - dlaczego warto dokarmiać koty wolnożyjące :)

http://www.youtube.com/watch?v=XKOEv36t ... e=youtu.be
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sie 23, 2012 12:33 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

tajdzi pisze:czy to się kiedyś skończy? :roll:
nie ;)

ten filmik ostatni to pod Polfą? Dużo tych krów, więcej niż wtedy. Podejrzewam, ze częśc to dzieci tej czarno-białej cholery której tylko dzieci zabraliśmy i została
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw sie 23, 2012 12:35 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Nie, to są koty, które przyszły z terenów Polfy, bo Pani Basia już tam nie karmi. Pokastrowane (z wyjątkiem tych o których pisałam)
Jest ich bardzo dużo
Moja kieszeń mocno to odczuwa, nie wiem jak długo dam radę wykładać 6 puszek i kilogram suchego codziennie.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sie 23, 2012 16:50 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Lewandów to jeszcze w granicach administracyjnych miasta?
Jeśli tak, to luz, tylko daj znać wcześniej żebym mogła zarezerwować miejsca w lecznicach.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw sie 23, 2012 17:42 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

tajdzi pisze:Moja kieszeń mocno to odczuwa, nie wiem jak długo dam radę wykładać 6 puszek i kilogram suchego codziennie.

Tajdzi, jesli to cos pomoze, nastepna partia charytatywna dla Was - tylko ja nie mam czasu robic i pilnowac bazarkow i takich innych, moge Wam po prostu czesc rzeczy przekazac na wspomozenie kosztow
moge np Myszy albo komus innemu wyslac?

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt sie 24, 2012 8:43 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Carmen201, tak - to białołęka, okolice Skarbki z Gór.
Beata, zapytam Myszy :) dziękuję :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 24, 2012 9:29 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

O trójłapeczce, z drugiego wątku tajdzi:
joshua_ada pisze:Czekam jeszcze na poranne wieści.
Ale kocinka wczoraj bardzo wystraszona :( Musiała być domowa: na kolanach, głaskana jest ufna (choć nie mruczy jeszcze), puszczona - chowa się w kącik.
Na razie słabo chodzi, nie wiem czy tak już zostanie, czy to kwestia wzmocnienia mięśni.

Jest piękna (mam zdjęcia, przeniosę do komputera i wkleję) :1luvu: Mam nadzieję, że znajdzie super ciepły, kochający dom :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 24, 2012 9:41 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziękuję Wam: Ada, Ynka i Halinko!
Dałyście jej szansę na życie :)
a za książeczkę nakrzyczę na lekarzy ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 24, 2012 9:49 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Ja bym tylko chciała, żeby ona już była szczęśliwa.
Amputacja łapki i to tylnej to jednak pewnie dla niej szok...
Mam nadzieję, że po nocy się wyluzowała. Dam znać.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 24, 2012 11:48 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Kochani, mam jeszcze jedną prośbę.
Na Polfie notorycznie wyrzucają mi mieseczki. Kupiłam w sklepie paczkę 50 miseczek 1 litrowych, prostokątnych, w ciągu miesiąca je zużyłam. Na to idą zupełnie niepotrzebnie pieniądze, które mogłabym wydać na karme.
Jeżeli macie opakowania po lodach, po mrożonkach, po serkach - takie, które leżą wam zupełnie niepotrzebne, z chęcią je przygarnę. Niestety na Polfie jest sporo nieprzychylnych kotom ludzi, stąd zabieranie miseczek :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 24, 2012 12:22 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

tajdzi pisze:Jeżeli macie opakowania po lodach, po mrożonkach, po serkach - takie, które leżą wam zupełnie niepotrzebne, z chęcią je przygarnę. Niestety na Polfie jest sporo nieprzychylnych kotom ludzi, stąd zabieranie miseczek :(

ja ostatnio wyrzucalam, zaczne zbierac :)
i wiesz co Tajdzi, zrob taki watek na Koci Lapci - tutaj pewnie malo osob zaglada jednak, a jak w tytule bedzie, ze potrzebujesz wszelkie ilosci pojemnikow, to uzbierasz w mig caly stos, jestem pewna 8)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]