Tytka smark.. Malta b. zle Perełka szuka DS kociaki też

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 02, 2008 21:53

Serniczku ze mną to nie taka prosta sprawa z wielu względów ,narazie musze zrobic jej badania tu u nas. ,podstawe ,co prawda nie wiem do czego potrzebne badania krwi ale widać tak trzeba.... :roll:

Nadia znów gorzej oddycha...po furosemidzie dużo siusiała i było lepiej ,teraz nie ma duszności charakterystycznych ale słysze i widze jak oddycha.... :cry:

powiem o tym leku mojej wetce. dzieki .

jedna nerka powiekszona....

ale je , i to z wielkim apetytem.

jej tak jakby to nie przeszkadzało.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw paź 02, 2008 23:18

Wszystkie choróbska wymeldować się z domu Dorci!

Pozdrowienia dla TŻ-ta.Już niedługo wraca do domu.Wiadomo,że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej...
Załatwiaj Dorciu ten węgielek,bo w chałupce powinno teraz być ciepło.O chłopa trza dbać,zwłaszcza jak się taki skarb trafił :D

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt paź 03, 2008 6:36

podstawa diagnostyki jest RTG -w specjalnych warunkach.Obraz krwi tylko sprawdza ogólny stan(pewnie chcą sprawdzić stan nerek).Obawiam sie,ze zeby postawic psine na nogi musi dostac kroplówe z Furosemidem dozylnie bo jesli dyszy to znaczy,że trzeba szybko spedzić wode z płuc.Ja bym naciskała na Rtg natychmiast.I bez kardiologa nie ujedziesz -wiem to z własnego doświadczenia.Geri-Pet dostaniesz bez problemu nie jest drogi .Jest w formie pasty. :(Jeśli to kardiomiopatia rozstrzeniowa to Vet-Medin.Jesli przerostowa to Fortecor)
Serniczek

Post » Pt paź 03, 2008 6:48

RTG miała robione wczoraj ,z tąd wiemy ze serce jest duże ,ma dziwny kształt i jest płyn w płucach.
Dziwna jest chudość Nadi :cry: mimo super apetytu.
W zeszłym roku była operowana na pęcherz.

co do badań ,dlatego na cito wszystko robimy,wetka Marta specjalnie do Nadi przyjedzie jutro z EKG.

tż. dzwonił zadowolony bo się wysypia ,nic nie boli i w końcu spi.
język ma jak trampek po sezonie.

jako że wychodzi mam takie zamówienie że nie wiem czy udzwigne :lol:
chłopy zapasy robią :wink:

a mi sie chce spać ,jak zwykle :twisted: :wink:

ktos tu cos o kompromitujących fokach pisze :evil: no no ja czekam z ogniem w paszczy ,a tajemnica juz za chwile za 5 min. 8)
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 03, 2008 7:07

Dorcia jakby co to pisz....trzymam za psine kciuki.Jak bedzie Geri-Pet w lecznicy to kupię i jakos Ci podeślę.Ale to w przyszłym tygodniu.W składzie Geri-Petu jest cos co slicznie odżywia mięsień sercowy-Dr.Kurski kazał mi podawac psu i rzeczywiście szybko stawia staruszki na nogi.Podawałam tez Karsivan-ale poza tym,ze pioruńsko drogi efekty daje "po dziadziu" nie kupuj czasem. :roll: TŻ -zuch-mówiłam NIC MU NIE BEDZIE!!!!!! :D
Serniczek

Post » Pt paź 03, 2008 7:08

Już minęło 5 min i co :roll:
Dorciu czy po węgiel Bartuś dzwonił?

jeśli tz ma spanko, to może faktycznie wspomóc Neris, tam też jest chora w domku ...

toffik

Od: Wto lip 24, 2007 13:55

Post » Pt paź 03, 2008 7:11

Dorciu, wszystkiego dobrego, dla Ciebie, TŻa, futerek
my cały czas myślimy i trzymamy kciuki, buziaki

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pt paź 03, 2008 7:33

nie ,po węgiel nie dzwonił Bartek ,tylko Marcelibu ,a potem facet dzwoniąc do mnie potwierdzał...Bartek bedzie musiał sie sprężyc i wrzucic ,ale co to dla harcerza :lol:

co do neriska,sheriny ..ja już swoje zdanie powiedziałam ,podpisuje się czterema.

z Nadią na pobranie krwi nie pójde ,jestem tak zakręcona ,nienormalna poprostu i dałam jeść :oops: :oops:
nawaliłam na całej linni :cry:
Pojedziemy tylko na furosemid.

Tytek ,Kruszynka na zastrzyki ,niebieska na kontrol...łysych placków to ona ma :?
Maltusia na kroplówke ,ale dzis ładnie reaguje ,może jej odpuszcze.
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 03, 2008 7:36

Dorcia 5 minut!!!!! Masz tylko 5 minutObrazek
Serniczek

Post » Pt paź 03, 2008 7:41

to była przenośnia 8)
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 03, 2008 7:43

ja tam wcale nie jestem ciekawa tej tajemnicy 8)

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pt paź 03, 2008 7:48

bo ją znasz :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 03, 2008 7:52

czasem jestescie...... :pig: :evil:( i to nie jest zadna przenośniaObrazek
Serniczek

Post » Pt paź 03, 2008 8:46

sherina pisze:ja tam wcale nie jestem ciekawa tej tajemnicy 8)

Kurcze, ja też ciekawa jestem :oops: , chociaż wydaje mi się, że czegoś mogę się domyślać.
Dorciu, czy to jest to? 8)
Marcelibu

Post » Pt paź 03, 2008 9:10

Chciałabym potwierdzić wpłatę "Ania+Milva Ulever z Dogo dla Neris" - 30 zł. Nie wiem, gdzie na Dogo bym mogła to zrobić?

Dorcia pieniążki na węgiel już wypłaciła, facet podniósł cenę o 30 zł., ale trudno.
Będę u Dorci w niedzielę: może po prostu dam jej resztę gotówki? Znów choroby w domu.
Marcelibu

[poprzednia][następna]