Łódź - 167+240, PILNIE DT / DS, znów maluszki u Aga-lodge :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 16, 2009 6:40

dzięki, będę śledzić :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto cze 16, 2009 13:32

Anita i Zbyszek kontynuują "misję sterylkową" w Aleksandrowie - w niedzielę przywieżli kolejne dwie kotki - już są wysterylizowane, na szczęście żadna nie była w ciąży.
Została jeszcze jedna z tego stadka, trudnołapalna. Kociaki też zabrane - wszystkie, które się ujawniły - na dt do AiZ.

Niestety musimy robić je w Łodzi - tamntejszy troskliwy opiekun żadną miarą nie może dostarczyć ich do lecznicy w Aleksandrowie, a w tygodniu nikt z nas nie ma jak tam podjechać....

I właśnie zauważyłam ciekawostkę - w ciągu całego ubiegłego roku udało się nam ciachnąć 167 kotów, w tym roku właśnie tę ilość przekroczyliśmy - czyli statystycznie jest dwa razy więcej :D.

Mamy dziś 167 dzień roku - wychodzi średnio jedna sterylka / kastracja dziennie.

Fajnie byłoby tę "średnią" utrzymać :wink:.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 16, 2009 14:21

Miś ma bardzo dużo ogłoszeń, bo mu zrobiłam. szkoda, że nikt nie dzwoni :(

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto cze 16, 2009 14:36

Aniu, a może by faktycznie wydzielić osobny wątek Misiowy?
Ja też nie bardzo umiem prowadzić wątków, ale mogę podbijać zadając wielce inteligentne pytania ("co u Misia?").
Bo rzeczywiście on trochę ginie w wątku ogólnym.
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Wto cze 16, 2009 18:30

Ikotipies pisze:Aniu, a może by faktycznie wydzielić osobny wątek Misiowy?
Ja też nie bardzo umiem prowadzić wątków, ale mogę podbijać zadając wielce inteligentne pytania ("co u Misia?").Bo rzeczywiście on trochę ginie w wątku ogólnym.

A ja będe odpowiadać - nie wiem, wyszłam z domu o 7.30, wrócę tam za jakieś dwie godziny :( :oops:
Niestety tak to wygląda na codzień...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto cze 16, 2009 18:40

Nienienie.
Ja grzecznie poczekam na relację, że Misio siedział, dajmy na to, w szafie, zjadł chrupki/puszkę/mięso/ciasto z kawusią :wink: i poszedł spać na piękne łóżeczko pańci.
Ale to tylko luźna propozycja :wink:
ObrazekObrazek

Ikotipies

Post » Czw cze 18, 2009 7:31

Co tu tak cicho?
ObrazekObrazek

Ikotipies

Post » Czw cze 18, 2009 17:36

Ikotipies pisze:Co tu tak cicho?

Pogoda dziwna, pospało się towarzystwo :lol:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt cze 19, 2009 9:09

no no, sobie wypraszam, ja się właśnie uaktywniłam :D
Ponieważ blokowa karmicielka dojrzała do sterylizacji kotek (przy kotach jeszcze stawia opór :twisted: ), ruszyła akcja łapankowa. Najbardziej zależy mi na złapaniu jednej kilkuletniej kotki, zanim znowu zaciąży (albo urodzi :roll: ) ale wczoraj w nocy złapała się młoda, około roczna czarnulka, która natychmiast poszła pod nóż. Od wczorajszego popołudnia jest bezpieczna w klatce pod okiem karmicielki.
Dziś w nocy nic się nie złapało, ale niech żywi nie tracą nadziei. Jak już się za to zabrałam, to nie popuszczę i nie odpuszczę, dopóki ostatni ogon nie pozna siły skalpela :D

Proszę więc odnotować w przepastnych statystykach łódzkiej FFA: jedna czarnulka.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon cze 22, 2009 8:21

Femka pisze:Proszę więc odnotować w przepastnych statystykach łódzkiej FFA: jedna czarnulka.

Odnotowuję. Trzymam kciuki za dalsze.

Dodaję burą kotkę z Tybury - złapaną przy okazji polowania na mamusię biało-rudych kociaków - dt Aga-lodge. Mamusia nie chciała współpracować, ale nie odpuszczamy. Będzie łapana w weekend.

Obrazek

I dodaję, niestety nowe maluszki - większość chłopaki, w sumie siódemka "strach"

dwa "wsiowe" - biały w czarna ktopki i whiskas - było, panie więcej, ale pies podusił ...
Na razie grzecznościowo w lecznicy, trzeba szybko zabrać:

Obrazek

czarnuszke z Kilińskiego 104 - pojechałam rozpoznawcz, jakoś wlazł mi w ręce - sa jeszcze co najmniej dwa, nie pokazały sie jeszcze - u mnie w dużym kontenerze, w naturze nie jest taki wystraszony, jak na zdjęciu:

Obrazek

dwa chłopaki białe w rude kropki, w Aga-lodge - na razie nie mam zdjęć.

Dziś docieraja do nas dwie małe kropkowane dziewczynki - z dwóch różnych śmietrników "strach"

Załamka.

Do zgarnięcia:

co najmniej dwa z Kilińskiego 104
co najmniej dwa z Kilińskiego 118
co najmnej dwa z dachu budynku przy Sierakowskiego - łaziłam po tym dachu, nie widziałam, ale ludzie widują - jakieś klatki trzeba zastawić...

To tak na dziś ....

Do adopcji - Prezes u Aga-lodge, Roger + bliźniaki + Szyszka iu Bordo, ostatnia zgierzanka u AiZ, Cycek u Femki, 10 dorosłych u mnie, jamniś Edek u Montes.....

kalewala

Post » Pon cze 22, 2009 10:24

Aktualizacja - o jedną małą czarną dziewczynkę - uratowaną przed utopieniem przez córeczką AiZ...
Pamiątka z weekendowego wyjazdu..

kalewala

Post » Wto cze 23, 2009 13:58

Kolejna sprawa trudna do ugryzienia...

W piątek dostałam wiadomość o kociętach rodzących się na dachu piętrowego budynku przychodni lekarskiej - potem spadają z tego dachu, rodzą się kolejne, spadają ... Dach jest na wysokości jakichś 8m...

Pojechałam, sforsowałam panią rejestratorkę, miło porozmawiałam z panią doktor - kierownikiem przychodni, wlazłam na dach (spódnica, obcasy, ech...). Prawie płaski, z attyką, kryte kominy, kociaków nie widać - pewnie w tych kominach siedzą. Obok drzewo, po którym prawdopodobnie wchodzi kotka. Rozmawiałam ze strażą Pożarną - pomogą, ale muszę wiedzieć, skąd kociaki wyciągać.
Przychodnia pracuje w "moich" godzinach pracy, w weekendy zamknięta, trudno mi coś zrobić, szukałam innej drogi.
I dziś dotarłam (czyt.dodzwoniłam się w końcu) do adminiistracji budynku, są chętni pomóc, spróbujemy - znają sytuację, od lat się powtarza....
Od osoby, która mnie zaalarmowała dowiedziałam się, że wczoraj strażacy byli, kociaków oczywiście nie znaleźli - pochowały się, było za to sporo sensacji i zamieszania..

Mój plan - zostawić 2 klatki łapki, niech ktoś z administracji ustawi je na dachu i obseruje, jak jakiś kot się złapie - ucieknę na moment z pracy.

Proszę o kciuki - trochę to karkołomne - i fizycznie, bo po tym dachu latać tak czy owak będę musiała, a zejście jest dla mnie trudne, i czasowo, bo w pracy urlopy, nie bardzo mogę wychodzić, no i nie wiem, co z kociakami - nie mam pomysłu na dt - może ktoś?

Proszę o kciuki i dt...

kalewala

Post » Wto cze 23, 2009 17:45

przybył mi prawdziwy wieśniak, sami zobaczcie , biegł wzdłuz długiego muru przy ruchliwej ulicy na trasie w Krośniewicach, na imie dostał LAKI, mieszka w klatce w zsypie

Obrazek

melduje sterylke mamy SZYSZKI , jeszcze na wniosek sie udało :D
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Śro cze 24, 2009 8:31

No to mamy mnóstwo kociąt....

U Bordo
Roger - ostatni z Piotrkowskiej
Maślanka - z Kilińskiego 118
Szyszka - retkinianka
Laki wieśniak

U Anity i Zbyszka
ostatnia burasia zgierzanka
niedoszła czarna topieliczka weekendowa

U Aga-lodge
Prezes
dwa białe w rude kropki

U Olek73
dwa Spartany II

U mnie
mała czarna z Kilińskiego 104

Na Radogoszczu u p.Lucynki - maleńka czarna
jw u pani S - mała krówka

W lecznicy - whiskasek i krówek

U Montes i Malarii po psiaku - jamniś Edison i ratlerkowata krówka

i tak pewnie o czymś zapomniałam, o podrostkach i dorosłych w ogóle nie piszę...

16 kociąt + dwa psiaki :strach: :strach: :strach:

Kocięta do zgarnięcia
Kilińskiego 104 - 2szt
Kilińskiego 118 - 2szt
Profesorska - 3szt
Retkinia - 3szt
dach przychodni - chyba 1szt
11 do zgarnięcia :( :( :(

Mimo deszczu akcja na dachu przychodni rozpoczęta - musimy sie spieszyć, drzewo, po którym wchodzi kotka ma mieć obcinane gałęzie.
Panowie techniczni z przychodni ustawią dziś klatkę, jeśli złapie się jedno, jadę tam, przekładam do kontenera i na taką przynętę próbuję łapać drugie.
Fatalne są te godziny dostępu.
I histeryzujące karmicielki - wczoraj cały wieczór miałam dłuuuugie telefony, niestety bez żadnego pomysłu na łapanie, no a mój budzi u pań wątpliwości i zatrzeżenia, bo jak się złapaie, to tyle godzin będzie siedzieć w klatce... Albo sroki sie złapią, a to też źle....
Niestety nie mogę teraz wziąć urlopu i siedzieć na dachu 8-19, a boję sie kogoś prosić o pomoc, żeby nie zleciał.

kalewala

Post » Czw cze 25, 2009 14:00

Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

[poprzednia][następna]