baku1986 pisze: A jesli chodzi o mieso to co np? Bo ja sie nie znam jakie czesci sa dobrej jakpsci i zawieraja odpowiednia ilosc tluszczu.
Za bardzo polecić nie mogę, bo jednak trochę w innych klimatach się obracam (ze względu na to że to pies, Kaj dostaje tak na prawdę półbarfa, bo z gotowanym ryżem -dla oszczędności

tutaj tabele z których korzystam http://www.jedzdobrze.pl/tabele/
najlepszy stosunek białka i fosforu ma łata wołowa i to starałam się zawsze kupować + koktajl z co najmniej 5 warzyw + gotowany ryż
urozmaicam to czasem serem białym, jajkiem, kurczakiem, ale głównie trzymam się tego co powyżej, bo Kaj później luźniej się załatwia. W moim odczuciu, Kaj je teraz jak zdrowy pies, bez żadnych spięć czy zamartwiania się, że trzeba Mu ograniczać, odmawiać przyjemności, bo chory (je co lubi i jest szczęśliwy)
Wiem że są specjalne mieszanki barfowe do kupienia. Trzeba byłoby uderzyć do kogoś kto to stosuje i dowiedzieć się gdzie można zakupić.
Wartość białka w dziennym pożywieniu dla psa mającego kreatyninę poniżej 4,5 mg/dl wynosi 2-2,2g białka/1kg masy ciała