S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 10, 2013 7:25 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A rok temu o tej porze:

syjamka-299/12
od 7 07 w schr
koteczka, może komuś takie cudo?
do oswojenia

Obrazek

razem w klatce z
trzy-300, 301, 302/12
od 7 07 w schr

:arrow:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
trzy- 295,296,297/12
od 6 07 w schr

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cztery czarnuszki- 304, 305,306,307/12
od 8 07 w schr
około 6 tyg, diwe kotki, dwa kocurki

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Niri- 308/12
od 9 07 w schr
szczepiona, wysterylizowana, mozliwe problemy z pęcherzem
kotka ma na imię Niri
urodziła się w lutym 2008 roku
w książeczce wklejona jest wizytówka weta z Krakowa więc możliwe ,że stamtąd pochodzi
Jak sie biła z persiczką to Pani ją odganiała i wtedy Pani też dostawała.
Nie widziałam na niej dzisiaj ani ran ciętych ani szarpanych
Ale mówiła ,że ona się wtedy jej boi i zamykała ją w transporterku.
Myśle ,że po siknięciu gdzie nie trzeba karała ją-tzn myśle ,że podnosiła na nią rękę trochę, więc pewnie kot nie był dłużny
W moczu wyszły bodajże fosforany, kotka dostawała antybiotyk kilka dni i tyle, nie była na zadnej diecie, nie miała badanej krwi . W kontakcie był faliway.
Myśle ,że stres uruchamiał kłopoty z pęcherzem-przypadłośc kocią bardzo częstą.
Może zaczeła najpierw sikać przez to ,że nie była sterylizowana, sterylizacja w marcu tego roku mogła nie do końca wyciszyć jeszcze hormony.
Jak znam życie ,,persiczka,, jako ze póltoraroczna pewnie też nie ciachnięta jeszcze. Wiec mozliwe ,że kocice się nie lubiły
Tyle wiem
Może się okazać ,że w przyjaznym domu jako jedynaczka będzie od razu normalnym kuwetowym spokojnym kotem. Ale może też być scenariusz, że nie jest łatwą z charakteru kotką i że problemy z pęcherzem trzeba leczyć, że potrzebne będą badania i wizyty u weta.
Tego się w schronisku nie dowiem
Nie powinna raczej trafić do totalnego laika kociego, chyba

Obrazek

Mała syjamka to ta która jest u Basi :D

Ale przekleiłam na pocieszenie - rok temu było o 60 kotów wiecej niż teraz, bo nr dobiły do 300.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro lip 10, 2013 12:14 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Fresko na kociarni? A myślałyśmy, że szybko znajdzie dom :(

kaja_357

Od: Pon cze 10, 2013 8:05

Post » Śro lip 10, 2013 12:41 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

no i bardzo szybko nadrabiamy
:crying:

ja dzis łapnęłam mega doła, taki tłok w klatkach, a tak ich dużo :(
nie ma miejsc, że jest takie przekocenie ,że wszelkie chore kociaki będą musiały być usypiane, bo nie będzie gdzie ich leczyć i będą stwarzały zagrożenie dla tych co są
Pisze to, bo może ktoś czyta i kołacze mu sie po głowie wyłapywanie gdzieś kociąt- to zgłaszam ,że nie teraz. Już i tak trzeba było dziś połączyć kotki z różnych miejsc, a nie powinno się tego robić

znów nowe koty, to jest straszne
mamy masę maluchów, przewaga teraz czarnych
Coś musimy zrobić, nie wiem, może osobne wydarzenie na fb z malcami? Tania wypowiedz się czy ma to sens
No i koniecznie trzeba utworzyć grupę kocich starszaków. Za chwile będą musiały iść na kociarnie, a nie dadzą sobie tam rady ( Kajtek, Pasiak, Bonifacy i Dziunia, Hubert ,nowy grubasek czarny....

Dziś na kociarnie powędrowała
:arrow: kotka czarna 143/13 betty ja nie mam imienia-przegapiłam?- to bardzo miła kicia
:arrow: kocurek Emmet,
:arrow: francowata Cattania- nie wiem jak to z nia będzie, jest na drugiej

a to nowe, fotki dodam później
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ten co wczoraj wrócił mały
kocurek- 240/13
od 9 07 w schr
zaszczpiony

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
zwrot kotki po 3 latach bo sika do butów :|
Fiona- 242/13
od 9 07 w scvhr
zaszczpiona, wysterylizowana
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kotka- 243/13
od 9 07 w schr
znaleziona , biało-czarna

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
4 czarnuszki z K-c
od 9 07 w schr, ok 2-3 mies
tricaty 10 07
:arrow: 246/13 kotka
:arrow: 247/13 kotka
:arrow: 248/13 kotka
:arrow: 249/13 kocur
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kotka - 244/13
od 9 07 w schr
biało-czarna ( mniej czarnego), ok 2 mies
tricat 10 07
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kotka- 245/13
od 9 07 w schr,
bialo-czarna, ok 2 mies
tricat 10 07
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
no i kolejne podrzutki
dzis zamiaukał do mnie kot nie przy drzwach, tylko na parkingu przed schroniskiem wyleciała płaczaca czarna kulka
no
i za chwile zaczeły sie drzec następne
przy tym domku przy parkingu były cztery
dla odmiany czarne, ok 3-4 miesieczne
max oswojone, domowe
nawet wiemy skąd :|
wczoraj przyszli ludzie z 4 czarnuszkami z Siemianowic, wysłani zostali do władz z Siemianowic
no to ,,znalezli,, te władze jak widac na parkingu schroniska
jakim człowiekiem trzeba byc ,zeby wywalic 4 oswojone koty, które sie pewnie karmił 4 miesiace na parkingu i miec dokładnie w D co z nimi sie stanie
cztery z S-ic
od 10 07 w schr

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kocurek
mały biało-czarny, znaleziony
od 10 07 w schr
Ostatnio edytowano Śro lip 10, 2013 14:15 przez Mała1, łącznie edytowano 2 razy

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro lip 10, 2013 13:19 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:conf: :conf: :conf:
ręce opadają
kompletnie nie mam pomysłu
na FB można spróbować, ale tam multum ogłoszeń adopcyjnych :|
no tak, z Siemianowic mają blisko do naszego schronu, a rejon jest Sosnowiec i Chorzów, z tego co wiem
Mam tam sporo znajomych, czasem dzwonią co mają ze znalezionym kotem zrobić, i wielkie oburzenie, że co to, mamy FUNDACJĘ, i NIE PRZYJMIEMY z Siemianowic??? To po co ta fundacja??? A oni nam 1% przekazują??! I można tłumaczyć jak krowie na rowie...
biedne futerka :(
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro lip 10, 2013 13:39 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A może by tak zrobić wyróżnione zbiorcze ogłoszenie dla maluchów na tablicy i gratce? Chyba, że już jest...?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro lip 10, 2013 13:45 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ogłoszenia i tak nic nie dadzą :cry: FB nie załatwi cudu - będzie : "O! jakie biedniusie!" tudzież: "Gdybym mogła zabrałabym wszystkie!", ale na tym sie skończy. Kładałbym raczej nacisk na stronę schroniska lub Fundacji. Bo mam wrażenie, że więcej ludzi jednak TO OGLĄDA. Tak czy inaczej - cudu nie bedzie, trzeba zminimalizowac straty. Czy dałoby się zrobic chociaz czasowo -trzy kociarnie zamiast dwóch? W sensie - dla najbardziej wycofanych typu Kajtek, dla tych neutralnych i dla tych pokroju Melkora. Nie wiem... Odizolowac na jakiś czas tylko, tę częśc gdzie maja posłanka - przenies je na te najwieksza czesc. I tak byłyby trzy pomieszczenia w tym jedno niestety bez dostepu do podwórka :( No a klatki zostawic dla gównażerii?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Śro lip 10, 2013 13:50 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Liwia_-nie ma :(
zrobiłabyś?
ja bym dawała ogłoszenia gdzie sie da, nie tylko na fb jak ostatnio mamy w zwyczaju
tzn wynika to z totalnego braku mocy ludzkiej przerobowej

na ostatnich fotkach Tanundy są bierzące kociaki, albo wstrzymajmy sie do jutra,, może jutro będzie Tania z aparatem
bo moje fotki sie nie nadają

Kamakolo-chodzi Ci o ograniczenie wybiegu do części tylko z przybudówką? za duzo tam kotów, chyba sie nie uda, sama nie wiem
Na razie sa inne dorosłe do wypuszczenia, starsze jeszcze póki co nie ida tam, ale oni fakt faktem nie maja ogłoszeń nigdzie
Na stronie schroiniska tez byle jakie opisy, trzeba by porobić, i pododawać fotek

a mnie sie od jutra jak na złośc zaczyna pracowa jazda :| , będę totalnie padnięta

Mała1

Post » Śro lip 10, 2013 14:01 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo-chodzi Ci o ograniczenie wybiegu do części tylko z przybudówką? za duzo tam kotów, chyba sie nie uda, sama nie wiem

No o to włąsnie - dołozyc jakichś ław i posłanek do tej czesci otwartej, a tą z okienkami zamknąc. Albo jeszcze inaczej - tę trzecią, dodatkowo wygospodarowaną czesc przeznanczyc na takie podrostki 4-8 miesiecy, których tez za chwile bedzie sporo. Sama nie wiem - to tylko propozycja.
No i ludzie chetni do robienia ogłoszeń - POWAZNIE- ci którzy np. maja teraz wakacje. To nie sępienie, bo mnie się nie chce. Latem pracuję po 16 godzin. Dlatego apeluję do tych, którzy maja wiecej czasu - ogarnijcie to jakos i to szybko. podzielcie się na jakies sekcje - typu seniorzy, maluchy itp itd.
Obrazek

Kamakolo

Post » Śro lip 10, 2013 16:59 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:Liwia_-nie ma :(
zrobiłabyś?
ja bym dawała ogłoszenia gdzie sie da, nie tylko na fb jak ostatnio mamy w zwyczaju
tzn wynika to z totalnego braku mocy ludzkiej przerobowej

na ostatnich fotkach Tanundy są bierzące kociaki, albo wstrzymajmy sie do jutra,, może jutro będzie Tania z aparatem
bo moje fotki sie nie nadają
(...)
Na razie sa inne dorosłe do wypuszczenia, starsze jeszcze póki co nie ida tam, ale oni fakt faktem nie maja ogłoszeń nigdzie
Na stronie schroiniska tez byle jakie opisy, trzeba by porobić, i pododawać fotek

a mnie sie od jutra jak na złośc zaczyna pracowa jazda :| , będę totalnie padnięta

Tak, jasne, zrobię. Poczekam w takim razie do jutra na fotki.
Gdyby ktoś pomógł z opisami, mogę na te 2 portale wrzucić i dorosłe, bez promowania.
Te portale cośtam dają, ludzie się odzywają (właśnie, Mała - podawać Twój telefon i maila?)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro lip 10, 2013 17:49 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:1luvu:
oczywiście ,ze mozesz dawac mój

słuchajcie, w dni 19,20,21 07 Tesco w Silesii chce dla nas zbierać karmę, trzeba tam stanąć z ulotkami itd
pomyslcie kto ma czas w któryś z tych dni
ja niestety nie wiem czy nie będę pracowała

Mała1

Post » Śro lip 10, 2013 18:57 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

jezu ile kotów... :cry: :cry: :cry:
Co za ludzie....

Ja w Tesco odpadam bo moj gnom ma urodziny.
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Śro lip 10, 2013 20:53 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

strasznie dużo kotów :(

ja teraz mam trochę czasu, mogę porobić ogłoszenia i pododawać koty na stronę. Tylko musialabym przejść jakieś przeszkolenie :wink:
pogadamy jutro
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro lip 10, 2013 21:22 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja teraz będę od soboty wyjechana. Zobaczę jak tam net u syna działa ale chyba marnie.
Powinniśmy wrócić w sobotę więc w któryś dzień, znaczy pewnie w niedzielę dałabym radę.
No chyba, ze poproszę siostrę, żeby mnie zastąpiła:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lip 10, 2013 21:59 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziewczyny w sobote do Ikei przyjdzie facet ktory chce zostac wolontariuszek i adoptować kotkę od razu. Bardzo zapalony.Niedawno umarła mu kotka. Ja nie wiem czy bede,ale jak coś to ma na imię Konrad :)
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Śro lip 10, 2013 22:08 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jestem już. Ogłoszenie zbiorcze odnośnie maluchów szukających domku bo przepełnienie nie ma większego sensu. Dlaczego? Bo nie ma punktu zaczepienia. Jak Kamakolo napisała będą komentarze typu: jakie biedne, trzymam kciuki, powodzonka, ja bym wzięła ale mam już sama trójkę etc. lecz nic poza tym. To jest odpowiedzialność zbiorowa jak ustępowanie miejsca w autobusie... ludzie litują się ale na odległość, zachwycają ale równie szybko zapominają. Nie ma działania, wsparcie słowne owszem lecz cóż jeśli adopcje stoją w miejscu..
Jeśli ktoś chce utworzyć takie wydarzenie - proszę ja niestety nie mam na to czasu ani sensu nie widzę. Trzeba coś takiego nadzorować, pisać wieści jak się jaki mały czuje, ile zostało, ile przyszło, zdjęcia mieć na bieżąco..
sami wiemy jak to jest, sezon, adopcje stop... :?

będę jutro, postaram się porobić fotki :ok:
i zaś muszę wyjść wcześniej :( :( :( :(

swoją drogą jestem padnięta
mam wolne teraz tylko czwartki i soboty gdzie pozostałe dni robię po kilkanaście h także moja tygodniowa ilość godzin wynosi 68,5 h
w czasie wolnym jak np jutro zwykłe kąpanie się jest dla mnie wyzwaniem 8O no tak sezon bo lato, sezon razem z Podopiecznymi mam :(

coś chciałam jeszcze zapomniałam zaś..

143/13 nie ma imienia

jakiś plakat na 13sty, 14sty mamy? odnośnie Akcji w Ikei?
Będę w sobotę w niedzielę pracuję zaś ja pier.... :x :x
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

[poprzednia][następna]