Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 22, 2013 19:31 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

nelka83 pisze:Juniorek [*] odszedł u Izy, zabrała go do domu. Nie wiadomo co mu było. Odszedł w cieple, zaopiekowany.
Był moim podopiecznym :(
Dziękuję Izie za opiekę nad nim.

Kochana, a Tobie chciałam w imieniu Izy bardzo mocno podziękować z całego serca za długotrwałą pomoc :1luvu:
i opiekę wirtualną nad Juniorkiem [*]
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Nie wrz 22, 2013 19:38 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Oprócz radości, które są niestety zdecydowaną mniejszością są smutne chwile jak to w dużym stadzie bywa..
Odszedł Juniorek[*] miesiąc temu Iza zabrała kotkę ze stada, która uległa potrąceniu. Przyszła karmić i zobaczyła że jedna z kotek zatacza się i upada w pobliżu budynku. Z narządów rodnych wydobywała się krew, był późny wieczór. Pobiegła po Męża po pomoc w złapaniu kotki do kontenerka, co łatwe nie było bo kotka to zupełny dzikus, tym bardziej w szoku pourazowym. Kotka próbowała uciekać pod ogrodzenie rozpaczliwie ciągnąc całym tyłem.. Dopiero przy drugim podejściu w rękawicach udało się ją włożyć do kontenerka. Opanowano lekami krwiomocz, który trwał ponad tydzień. Kotka ma uszkodzony ogon, który zwisa bezwładnie. Sprawy wypróżniania i jedzenia wróciły do normy, ale całkowicie sprawna już nie będzie.. W tej chwili dochodzi do równowagi przy chodzeniu u Izy w domu.
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie wrz 22, 2013 19:42 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

ultra75 pisze:[*] Żegnaj Juniorku :cry:.
Ciepłe mysli dla Izy przesyłam, tyle Jej kotów odeszło w tym roku :-(.

to prawda, wiele kotów, bardzo wiele w tym niektóre w drastycznych okolicznościach. wiele kotów ze stada i dość sporo z kotów domowych. w domu, o tyle dobrze że większość dożyła słusznego wieku albo przynajmniej takiego jakiego nigdy nie dożyłaby na wolności - tutaj mowa, o ratowanych w chorobie kotach trudnych.. ze stada niestety wiele kotów mogłoby żyć nadal, bo cieszyły się bardzo dobrym zdrowiem, ale nieszczęśliwy zbieg wydarzeń zakończył ich życie.. :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie wrz 22, 2013 20:07 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

:(
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Nie wrz 22, 2013 23:07 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Podczytuję sobie cichutko i mam cały czas nadzieję, że Iza się podźwignie z tego wszystkiego i wróci tutaj do nas. Bez niej tak tu smutno :( Nie dziwię się jednak jej stanu :( Za dużo tego wszystkiego, jak na jedną wątłą kobietkę, która przeżywa bardzo każde nieszczęście, które spotkało kiedyś i nadal spotyka ( niestety ) jej podopiecznych. Życzę jej z całego serca powrotu do zdrowia.
IZA tutaj są ludzie, którzy o Tobie nie zapomnieli i nadal chcą ci pomagać :) Jak nie mogą finansowo, to chociaż dobrym słowem i wsparciem psychicznym. Uwierz, że dobrych ludzi też nie brakuje na tym zawirowanym świecie. Nawet teraz to widzę wchodząc na Twój wątek. Życzę Ci dużo zdrowia :1luvu: Wróć szybciutko tu do nas kochana :love: :love:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pon wrz 23, 2013 10:19 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

bodzia_56 pisze:Podczytuję sobie cichutko i mam cały czas nadzieję, że Iza się podźwignie z tego wszystkiego i wróci tutaj do nas. Bez niej tak tu smutno :( Nie dziwię się jednak jej stanu :( Za dużo tego wszystkiego, jak na jedną wątłą kobietkę, która przeżywa bardzo każde nieszczęście, które spotkało kiedyś i nadal spotyka ( niestety ) jej podopiecznych. Życzę jej z całego serca powrotu do zdrowia.
IZA tutaj są ludzie, którzy o Tobie nie zapomnieli i nadal chcą ci pomagać :) Jak nie mogą finansowo, to chociaż dobrym słowem i wsparciem psychicznym. Uwierz, że dobrych ludzi też nie brakuje na tym zawirowanym świecie. Nawet teraz to widzę wchodząc na Twój wątek. Życzę Ci dużo zdrowia :1luvu: Wróć szybciutko tu do nas kochana :love: :love:

dziękuję Kochana :1luvu: w imieniu Izy za Twoje słowa :1luvu: , to bardzo wzruszające..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pon wrz 23, 2013 15:48 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:Rozliczenie karmy zakupionej z bazarków w miesiącu wrześniu 2013 r.

30kg karmy Josera Catelux
10kg karmy Josera SensiCat

oraz
20kg karmy Sanabelle Sensitive zakupionej przez taizu :1luvu:
10kg karmy Smilla zakupionej przez wanilia03 :1luvu:

Dziękujemy Wam Kochani z Całego Serca :1luvu: :D :1luvu:

plus
48 kartoników mokrej karmy Bozita zakupionej przez taizu :1luvu:

dziś dotarło do Izy
20kg karmy Smilla zakupionej z pieniążków uzbieranych z bazarków

była fajna promocja do każdego kilograma dawali kilo w gratisie :ok:
zapłaciliśmy 126,72zł za 10kg, a drugie tyle przyszło gratis :kotek: :ok: :kotek:
Ostatnio edytowano Śro wrz 25, 2013 18:46 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto wrz 24, 2013 21:01 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

biedna ta kiciunia potrącona :(
jak to dobrze, że Izie udało się ja złapać i że kicia przeżyła i że pomalutku wraca do zdrowia
na pewno bardzo potrzebne są też pieniądze na leczenie kici - a jak ta kicia ma na imię ?
słyszałam, że taki bezwładny ogon lepiej amputować ale o tym oczywiście musi zadecydować weterynarz

skarbonko a czy wiesz może ile teraz bezdomnych kotów karmi Iza
po tylu smutnych odejściach :(

to wspaniałe i wzruszające że tyle osób pomaga - pomoc potrzebna jest nieustannie
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw wrz 26, 2013 10:16 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:biedna ta kiciunia potrącona :(
jak to dobrze, że Izie udało się ja złapać i że kicia przeżyła i że pomalutku wraca do zdrowia
na pewno bardzo potrzebne są też pieniądze na leczenie kici - a jak ta kicia ma na imię ?
słyszałam, że taki bezwładny ogon lepiej amputować ale o tym oczywiście musi zadecydować weterynarz

to wspaniałe i wzruszające że tyle osób pomaga - pomoc potrzebna jest nieustannie

kotków w stadzie jest nadal bardzo dużo.. nie wiem ile, Iza musiałaby oszacować. jedne odchodzą, a na ich miejsce pojawiają się nowe, generalnie tendencja jest spadkowa.
Ostatnio edytowano Czw wrz 26, 2013 20:37 przez skarbonka, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Czw wrz 26, 2013 10:25 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:biedna ta kiciunia potrącona :(

jeśli chodzi, o koteczkę po wypadku to imienia nie ma Iza woła na nią po prostu Kitunia.

kotka ma uszkodzony ogon prawie u nasady, końcówką sobie majta podobnie jak robiła to Gwiazdeczka i jedna inna kotka ze stada, którą Iza karmi. dla kota wolno żyjącego jeśli jest taka mozliwość lepiej aby ten ogon pozostał z wielu względów, usuniecie niestety mogłoby spowodować problemy z wypróżnianiem dodatkowo bez ogona będzie zwracać większą uwagę otoczenia, a żyje w takim miejscu, że lepiej aby pozostało jak jest - zresztą na tą chwilę nie ma przeciwwskazań
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt wrz 27, 2013 13:14 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Skarbonko dziękuję za informacje - mam nadzieję, że kicia wyzdrowieje i nie będzie niepełnosprawna
bo inaczej jak sobie biedna poradzi na dworze ?
:arrow: a na razie bardzo potrzebne są pieniądze na jej leczenie :!:

moja przyjaciółka :1luvu: wysłała do mnie przepiękną własnoręcznie zrobioną serwetę na bazarek dla kotków Izy :1luvu:
jak tylko ją dostanę wystawię bazarek na który już zapraszam :D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt wrz 27, 2013 13:55 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:Skarbonko dziękuję za informacje - mam nadzieję, że kicia wyzdrowieje i nie będzie niepełnosprawna
bo inaczej jak sobie biedna poradzi na dworze ?
:arrow: a na razie bardzo potrzebne są pieniądze na jej leczenie :!:

moja przyjaciółka :1luvu: wysłała do mnie przepiękną własnoręcznie zrobioną serwetę na bazarek dla kotków Izy :1luvu:
jak tylko ją dostanę wystawię bazarek na który już zapraszam :D

pięknie dziękujemy :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie wrz 29, 2013 19:33 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kochani dzięki wsparciu od serum :1luvu: oraz pieniążkom z bazarku od taizu :1luvu:
zamówiliśmy 10kg Josery Culinesse :catmilk: :catmilk: za co pięknie dziękujemy :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie wrz 29, 2013 19:36 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:
skarbonka pisze:Rozliczenie karmy zakupionej z bazarków w miesiącu wrześniu 2013 r.

30kg karmy Josera Catelux
10kg karmy Josera SensiCat

oraz
10kg karmy Smilla zakupionej przez wanilia03 :1luvu:

Dziękujemy Wam Kochani z Całego Serca :1luvu: :D :1luvu:

plus
48 kartoników mokrej karmy Bozita zakupionej przez taizu :1luvu:

dziś dotarło do Izy
20kg karmy Smilla zakupionej z pieniążków uzbieranych z bazarków

była fajna promocja do każdego kilograma dawali kilo w gratisie :ok:
zapłaciliśmy 126,72zł za 10kg, a drugie tyle przyszło gratis :kotek: :ok: :kotek:

plus
10kg karmy Josera Culinesse zakupionej dzięki wsparciu serum :1luvu: , oraz taizu :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie wrz 29, 2013 19:54 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Pomóżmy Izie by Ona pomogła koteczkom :catmilk: :catmilk: Karma potrzebna cały czas ..to taka niekończąca się historia .
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

[poprzednia][następna]