Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 07, 2012 21:29 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Maluchy nie były odrobaczane drugi raz, bo ich stan na to nie pozwalał (zwłaszcza Pafnucego) - przed chwilą rozmawiałam z Basią. Basia przyjeżdża jakoś piątek - sobota i wtedy zrobi odrobaczenie, a w niedzielę ich zaszczepi. Załatwiamy karmę Purina Intestinal, będzie na czwartek, jeśli ktoś z Was ją odbierze (jeśli nie - w sobotę, ale im wcześniej tym lepiej). Baśka powie co i jak. Tymczasem proszę podawajcie probiotyki.

Mikuś widzę że zostałaś nadworną poetą ;)
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt wrz 07, 2012 21:40 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

To można dzień po odrobaczaniu szczepić? Czy to nie ryzykowne jak mają rzadkie kupki? Sorry, że tyle pytam, skrzywienie zawodowe :mrgreen:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt wrz 07, 2012 21:51 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ja maluchom dalam mokre whiskas junior to zle :?: mam w domu kadzidelka zle na nie reaguje moja alergia wiec moge podarowac na kociarnie i ponawiam pytanie czy chcecie plastikowe zaczepki do blaszek na boksach :?: :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt wrz 07, 2012 21:53 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Nie fundujcie im odrobaczania i szczepienia, jak nic im się to rzuci na jelitka jeszcze bardziej... odczekajcie z tym szczepieniem z tydzień... Szczepionka ma rozmaite dodatki, takie jak związki rtęci czy formaldehyd (który stosuje się też do zatruwania zębów). To są niewielkie ilości, ale dla takiego małego organizmu, osłabionego biegunką i być może (zapewne) robalami, taka dawka toksyn (bo zabite robale wydzielają toksyny) może być śmiertelna...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt wrz 07, 2012 22:26 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Axa76 pisze:Nie fundujcie im odrobaczania i szczepienia, jak nic im się to rzuci na jelitka jeszcze bardziej... odczekajcie z tym szczepieniem z tydzień... Szczepionka ma rozmaite dodatki, takie jak związki rtęci czy formaldehyd (który stosuje się też do zatruwania zębów). To są niewielkie ilości, ale dla takiego małego organizmu, osłabionego biegunką i być może (zapewne) robalami, taka dawka toksyn (bo zabite robale wydzielają toksyny) może być śmiertelna...

tak też mi się wydawało, że to jest nie za dobre rozwiązanie, Mikuś mówi, że tak jest dobrze, ale wobec takich konkretnych argumentów - myślę, że poczeka. Basiu poczekaaaaaj!
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Pt wrz 07, 2012 22:46 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Moja wetka nie szczepi, jak jest jakikolwiek problem zdrowotny, przy łzawiących oczach też powiedziała, że nie zaszczepi, bo kot musi być idealnie zdrowy...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob wrz 08, 2012 10:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Chciałbym by ktoś odrobaczył towarzystwo. Nawet już wiem kto :mrgreen:
Victor Nasz - nowy profesjonalista - zrobi to dziś wieczorem. :lol: A za tydzień szczepimy. Stać Nas nie stać - tego nikt nie wie, ale umowa była taka że kociaki mają być zaszczepione bo po to były dane przez Edytkę pieniążki. Więc za tydzień w sobotę będą maluchy szczepione. Ja wracam do Kraka w poniedziałek ale muszę być na 15 w pracy, więc się chyba miniemy Paweł ?
MIKUŚ

Post » Sob wrz 08, 2012 10:29 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:ja maluchom dalam mokre whiskas junior to zle :?: mam w domu kadzidelka zle na nie reaguje moja alergia wiec moge podarowac na kociarnie i ponawiam pytanie czy chcecie plastikowe zaczepki do blaszek na boksach :?: :?: :?:

Marta przynieś wszystko co możesz :mrgreen:
Będziemy wdzięczni - bubor w poniedziałek dowiezie płyn do garów i kadzidełka.
MIKUŚ

Post » Sob wrz 08, 2012 10:37 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Apel do Mikusia[size=150]

Mikuś, kochana, wpisałaś dzisiaj na dyżur mnie (jestem na rozpisce na forum) i Wróbelka (na rozpisce kociarnianej), wskutek czego niepotrzebnie wstawałam i gnałam rano na kociarnię. A ja uwielbiam spać do południa! :evil: Oczywiście na kiciarni zastałam zdziwionego Wróbelka w trakcie dyżuru... Wróbelek zasugerował, żebyś pisała jej smsa kiedy ma przyjść, żeby wiedzieć na pewno, poza tym powiedział, że może być w piątek rano lub w sobotę rano. Albo ewentualnie żeby ją wpisywać jak już nikt nie może.

[size=150]Apel do Wiiwii

Kobieto, Ty to dopiero narobiłaś... Zapytałaś, czy przejmuję bazarki. Zgodziłam się i zaczęłam wszystko załatwiać. Umówiłam się dzisiaj na 10 z immunization na kiciarni po odbiór książki (bo były na kiciarni i byłam święcie przekonana, że dalej tam są), i co ja pacze, nie ma żadnych książek. Wkurzona, dzwonię do Mikusia, a on mówi mi, że przecież przekazałaś bazarki jej i książki są u niej! Dlaczego ja nic o tym nie wiedziałam?! Teraz to już za cholerę nic nie wiadomo. Ja pisałam do ludzi o adresy, Mikuś pewnie też, nie wiem co ci ludzie już sobie myślą. No i musiałyśmy z Wróbelkiem świecić oczami przed immunization, która specjalnie przyjechała po swoją książkę...

Mikuś--> pw
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Sob wrz 08, 2012 10:39 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Jedzonko dla maluchów weterynaryjne, szczepionki odbiorę sama - w sobotę.

Elu czy Kalm aid jest Ci potrzebny? Jeżeli ktoś jeszcze czegoś potrzebuje niech krzyczy :lol:

Jak sytuacja ze żwirem?
Jak z jedzeniem suchym? W sobotę też dostarczę na kociarnię worek od Agnieszki J. naszej stałej fanki która podaruje na kociarnię CAŁY WOREK ŻARCIA SUCHEGO!!!
Będę też się widzieć z Martinem, który ma ochotę Nam pomóc :mrgreen:

Cieszmy się i radujmy zatem 8) Będzie już tylko lepiej :wink:
MIKUŚ

Post » Sob wrz 08, 2012 10:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ilka;) pisze:Apel do Mikusia

Mikuś, kochana, wpisałaś dzisiaj na dyżur mnie (jestem na rozpisce na forum) i Wróbelka (na rozpisce kociarnianej), wskutek czego niepotrzebnie wstawałam i gnałam rano na kociarnię. A ja uwielbiam spać do południa! :evil: Oczywiście na kiciarni zastałam zdziwionego Wróbelka w trakcie dyżuru... Wróbelek zasugerował, żebyś pisała jej smsa kiedy ma przyjść, żeby wiedzieć na pewno, poza tym powiedział, że może być w piątek rano lub w sobotę rano. Albo ewentualnie żeby ją wpisywać jak już nikt nie może.

TAK JEST :!: :!: :!:

Przyjęłam do wiadomości!
MIKUŚ

Post » Sob wrz 08, 2012 11:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Jestem w niedziele na dyżurku wieczornym (w sumie popołudniowym) z elape, to mogłabym powiedzieć co i jak, ale chyba też w niedzielę będziesz (albo mi się przewidziało). I przedstawie p. Alinie Klarę, może się wyadoptuje pasiasta mordka :) W niedziele też przywiozę portfolio wydrukowane, koty z opisami mają ogłoszenia, koty bez opisów muszą poczekać, każda kartka ma "usztywniacz". Kasiu czy masz pomysł na pierwszą stronę portfolio? ... logo z info KP czy coś w ten deseń. Jutro jadę na tydzień, więc nie będę mieć szansy zrobić. Wezmę znów pranie- nie wiem kiedy Marzena wraca, ale nie widzę jej w rozpisce dyżurowej na następny tydzień.
To jak wróbelek chce jakiś dyżur, to w sumie ma duuuuuuuużo opcji do wyboru, bo grafik świeci pustkami... :(
Jak się nie znajdzie chętny to mogę zrobić sobotę wieczór (tyle że będę padnięta po przyjeździe, temu prawię, że jak się nikt nie znajdzie).
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Sob wrz 08, 2012 12:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

KITA - RZESZÓW pisze:Obrazek

BAJKA O BZYSI :1luvu:
W dniu sierpniowym na polanie było wielkie grillowanie.
W dniu szczególnym w tłumie gości mały kotek też zagościł…
Mikuś wizję miał przepiękną, że zostanę tam królewną.
Bzyle miłość ślubowali i na koty tam zbierali,
lecz gdy ja się pojawiłam zamieszanie tam zrobiłam.
Mikuś mięso mi przynosił i na rękach ciągle nosił.
A gdy goście pojechali, to do snu mnie ululali.
Rano siku chciałam zrobić, i pobiegłam w równe nogi.
W brzuszku nie burczało, więc wolności się zachciało,
nie myślałam wtedy o tym, by do Bzyli biec z powrotem.
Gdy się ciemno już zrobiło, w domku ich już tam nie było,
znowu byłam całkiem sama, bardzo głośno tam płakałam.
Płacz mój głośny był na pewno,
bo wrócili po mnie z rana i zabrali na kolana.
Podróż była trochę długa, lecz wierzyłam, że się uda.
Mikuś wzięła mnie do siebie i mam u niej tak jak w niebie.
Ciągle jednak mam marzenie, by dużego mieć dla siebie,
i obieca mi na pewno, że uczyni mnie królewną.

Łezka mi się zakręciła. Pięknie BASIU :1luvu:
Widzę że masz talent niesamaowity do pisania wierszy, w przeciwieństwie kompletnie do mnie ;p
Dziękuję i wsadzam na picassę i faca :ok:
MIKUŚ

Post » Sob wrz 08, 2012 13:00 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kita śniły mi się zdjęcia z wesela rozmazane. Masz już coś może:)
Jakby coś prześlij mi na maila :P
Oraz zdjęcia Bzysi wrzucę do Albumu :)
MIKUŚ

Post » Sob wrz 08, 2012 14:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ilka;) pisze:Apel do Wiiwii

Kobieto, Ty to dopiero narobiłaś... Zapytałaś, czy przejmuję bazarki. Zgodziłam się i zaczęłam wszystko załatwiać. Umówiłam się dzisiaj na 10 z immunization na kiciarni po odbiór książki (bo były na kiciarni i byłam święcie przekonana, że dalej tam są), i co ja pacze, nie ma żadnych książek. Wkurzona, dzwonię do Mikusia, a on mówi mi, że przecież przekazałaś bazarki jej i książki są u niej! Dlaczego ja nic o tym nie wiedziałam?! Teraz to już za cholerę nic nie wiadomo. Ja pisałam do ludzi o adresy, Mikuś pewnie też, nie wiem co ci ludzie już sobie myślą. No i musiałyśmy z Wróbelkiem świecić oczami przed immunization, która specjalnie przyjechała po swoją książkę...

Z pretensjami odsyłam do MIKUŚ.
Fakt, prosiłam Ciebie o zaopiekowanie się książkami, natomiast MIKUŚ wzięła książki i dowiedziałąm się po fakcie. Okazało się, że wzięła książki dla dzieci, więc spoko. Natomiast immunization miała odebrać swoją książkę jakiś miesiąc temu, z bazarku poprzedniego. Tak się dzieje przy zwlekaniu. Mess. Książki dla konkretnych osób do odbioru na kociarni były opisane i leżały za witrynką. Jeśli i te MIKUŚ wzięła, to niech MIKUŚ się spowiada. Straciłam nad tym jak widać kontrolę, bo nikt mnie o nic nie pyta i nie czyta karteczek, które wystają z książek LOL.

A wrocławskie koty też są fajne, mam ochotę się obrazić. :roll:

wiiwii

[poprzednia][następna]