KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 0:15 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

gosiakot pisze:Na zdrowej kociarni koteczka Trikolor która jest bardzo ładna chyba nie najlepiej znosi zagęszczenie - wszyscy zgodnie rzucili się do miseczek , a ona nie. Wyczekuje tylko otwarcia drzwi żeby uciec. Ponadto chyba Coffi na nią źle działa . Może dla tej koteczki znalazłby się jakiś tymczas ? jest bardzo rozdrażniona, moim zdaniem wynika to stąd że czuje się niepewnie.

wczoraj chciała podejsc do miski ale została odgoniona wiec dostała troche jedzonka osobno pod drapakiem,odrazu wzieła sie za jedzonko :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto kwi 05, 2011 7:38 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Przeklejam dyżury na 1 stronę.
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 04.04.-10.04.2011
04.04. pon. rano Gosia wie. Teresa
05.04. wt. rano Bona 44 wie. brak
06.04. śr. rano Monika wie. MaraS.
07.04. czw.brak wie.Teresa
08.04. piat. Asiai Bogusia wie. brak
09.04. sob. rano brak wie. brak
10.04. niedz. Dorotka wie. MartynaP.
Jutro wieczorkiem biorę dyżur na spółkę z Gosią.
Środa jest obsadzona mam nadzieję że dziewczyny podadzą leki Gracji i Sakusiowi, dla Sakusia jest napisane na boksie 1/2 tabletki, jeśli chodzi o Grację juetro będzie wiadomo jak wetka zadecyduje.
Bardzo proszę o zaznaczenie w ewidencji podania leków.
W czwartek ja mam dyżur wieczorem więc kociaki bez rannego dyżuru chyba dadzą radę. W piątek rano Bogusia i Asia więc po południu kociaki dadzą radę, jeśli dyżur wieczorny nie będzie obsadzony Asiu bardz proszę o podanie lekarstw rano.
Niestety sobota cała pusta prosze choć o jeden dyżur.

Ja wezmę piątek wieczór albo sobotę rano

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto kwi 05, 2011 8:19 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Się zrobi ;) Jakby wieczór nie był obstawiony to dam im trochę więcej jedzonka do mich aby się zasyciły. A poza tym, może jak nie będą miały dane wieczorem to się może za suche wezmą wreszcie, darmozjady jedne :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto kwi 05, 2011 9:27 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mogę w piątek wieczorem - do tego czasu na pewno znajdę klucze :wink: Tak że jakby co to Mara może wziąć sobotę rano o ile jej pasuje. Koi dziś miała być ciachana, ale z powodu 1) oczki znowu gorzej - mamy nowe lekarstwo, tym razem przeciwwirusowe; 2) przypadek pp w szpitaliku - niestety odłożone na zaś. Miała test na FIV/FeLV - oba ujemne :ok: :ok: . Poszła krew na badania - wyniki wieczorem, wtedy też dowiem się ile przesłać za całość :wink:
Jak z nią i moją Kotori jechałam do weta zagadnęła mnie pani karmicielka - 2 kotki u nas, z tych bezdomnych, w dodatku rodzące co chwila :evil: znowu są zaciażone i to wysoko. Z powodów zdrowotnych chwilowo nie mogę dźwigać a i prędkość ruchów mam ograniczoną. Czy ktoś mógłby mi pomóc w łapance i przewiezieniu na KCh? Dziecko chore odesłałam do dziadka więc mogę szaleć :wink: Kicie przychodzą na karmienie ok 20ej pod śmietnik, później inna pani coś dorzuca ok. 22iej. Już uzgadniałam wszystko z Terenią. Miejsce jest.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 05, 2011 9:42 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

To ja wezmę sobotę rano ;)

Mara S

Post » Wto kwi 05, 2011 9:51 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dzięki dziewczyny za dyżury już nanoszę :D
Kotki po złapaniu najlepiej by było przywieźć prosto do lecznicy, tylko dajcie znać żebym mogła uprzedzić lecznicę.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto kwi 05, 2011 10:43 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Alienor pisze:Mogę w piątek wieczorem - do tego czasu na pewno znajdę klucze :wink: Tak że jakby co to Mara może wziąć sobotę rano o ile jej pasuje. Koi dziś miała być ciachana, ale z powodu 1) oczki znowu gorzej - mamy nowe lekarstwo, tym razem przeciwwirusowe; 2) przypadek pp w szpitaliku - niestety odłożone na zaś. Miała test na FIV/FeLV - oba ujemne :ok: :ok: . Poszła krew na badania - wyniki wieczorem, wtedy też dowiem się ile przesłać za całość :wink:
Jak z nią i moją Kotori jechałam do weta zagadnęła mnie pani karmicielka - 2 kotki u nas, z tych bezdomnych, w dodatku rodzące co chwila :evil: znowu są zaciażone i to wysoko. Z powodów zdrowotnych chwilowo nie mogę dźwigać a i prędkość ruchów mam ograniczoną. Czy ktoś mógłby mi pomóc w łapance i przewiezieniu na KCh? Dziecko chore odesłałam do dziadka więc mogę szaleć :wink: Kicie przychodzą na karmienie ok 20ej pod śmietnik, później inna pani coś dorzuca ok. 22iej. Już uzgadniałam wszystko z Terenią. Miejsce jest.

proszę również żeby wszytskie kotki na sterylki/kastracje zgłaszac do Dorotki, bo ona prowadzi osobną ewidencję

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto kwi 05, 2011 11:00 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Jasne. Niestety te kotki bywają tam głównie o 20 i 22 - wtedy, jak panie karmicielki przynoszą papu :( To niestety komplikuje transport bezpośrednio do lecznicy... Oczywiście zaraz zgłoszę do Dorotki :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto kwi 05, 2011 11:15 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:
Alienor pisze:Mogę w piątek wieczorem - do tego czasu na pewno znajdę klucze :wink: Tak że jakby co to Mara może wziąć sobotę rano o ile jej pasuje. Koi dziś miała być ciachana, ale z powodu 1) oczki znowu gorzej - mamy nowe lekarstwo, tym razem przeciwwirusowe; 2) przypadek pp w szpitaliku - niestety odłożone na zaś. Miała test na FIV/FeLV - oba ujemne :ok: :ok: . Poszła krew na badania - wyniki wieczorem, wtedy też dowiem się ile przesłać za całość :wink:

proszę również żeby wszytskie kotki na sterylki/kastracje zgłaszac do Dorotki, bo ona prowadzi osobną ewidencję

Czuwamy szefowo :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto kwi 05, 2011 16:11 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

:D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto kwi 05, 2011 21:39 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Wieści z placu boju: panie umówione, że nie będą karmiły jutro o 20ej (ani wcześniej), mocnopachnące jedzonko przygotowane - będziem łapać :ok:

Alienor

Post » Wto kwi 05, 2011 23:16 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dziś zadzwoniła do mnie Pani dokarmiająca koty w wieżowcach z okolicy Kilińskiego, bloki takie na skrzyżowaniu Piłsudzkiego z Kilińskiego dokarmia tam koty ze swoją mamą. Sytuacja tam z tego co mówiła nieciekawa :( niestety one nie mają już za bardzo pieniędzy na dokarmianie kotów obydwie są na rentach, kobieta jest na wózku a matka chodzi o kulach, kobieta mówiła że kotów jest około 20 - oczywiście wszystkie nie wykastrowane i nie wysterylizowane, podjadę tam po koniec tygodnia zobaczyć jak sytuacja wygląda. Wezmę z kociarni jakiś worek suchego jedzenia i może jakieś puszki jeszcze się znajdą. Zobaczę jak to wszystko wygląda i trzeba by pomóc w sterylizacji i kastracji. O szczegółach napiszę jak tam pojadę.
Kobieta była w TOZ-e więc pani w TOZ-e powiedziała jej że to nie jest sprawa TOZ-u że ona koty dokarmia tylko jej, a jak nie bedzie ich dokarmiała to niech pozdychają :evil: kurka wodna ręce opadają po co ten cholerny TOZ :evil:
Jeśli trzeba by tam sterylizować i kastrować proszę o konkretne deklaracje kto jest w stanie pomóc w łapaniu i transporcie, ja muszę jeszcze dokończyć sprawę w Novotelu, więc chwilowo nie dam rady.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 06, 2011 6:11 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:Dziś zadzwoniła do mnie Pani dokarmiająca koty w wieżowcach z okolicy Kilińskiego, bloki takie na skrzyżowaniu Piłsudzkiego z Kilińskiego dokarmia tam koty ze swoją mamą. Sytuacja tam z tego co mówiła nieciekawa :( niestety one nie mają już za bardzo pieniędzy na dokarmianie kotów obydwie są na rentach, kobieta jest na wózku a matka chodzi o kulach, kobieta mówiła że kotów jest około 20 - oczywiście wszystkie nie wykastrowane i nie wysterylizowane, podjadę tam po koniec tygodnia zobaczyć jak sytuacja wygląda. Wezmę z kociarni jakiś worek suchego jedzenia i może jakieś puszki jeszcze się znajdą. Zobaczę jak to wszystko wygląda i trzeba by pomóc w sterylizacji i kastracji. O szczegółach napiszę jak tam pojadę.
Kobieta była w TOZ-e więc pani w TOZ-e powiedziała jej że to nie jest sprawa TOZ-u że ona koty dokarmia tylko jej, a jak nie bedzie ich dokarmiała to niech pozdychają :evil: kurka wodna ręce opadają po co ten cholerny TOZ :evil:
Jeśli trzeba by tam sterylizować i kastrować proszę o konkretne deklaracje kto jest w stanie pomóc w łapaniu i transporcie, ja muszę jeszcze dokończyć sprawę w Novotelu, więc chwilowo nie dam rady.

A TOZ nie ma jakiejś puli darmowych sterylek? Sledze wątek Izy ze Szczecina i Ona wszystkie koty wolno żyjące kastruje przez TOZ, za darmo. Kiedyś nawet pomagali jej z transportem, czyli przyjeżdżał samochód po złapane koty. Dlaczego więc sosnowiecki TOZ nie moze tego robić? Mozna by pomóc tym kobieta w łapaniu, zawiezieniu czy przetrzymaniu ale nie trzeba by płacić za sterylizacje.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro kwi 06, 2011 7:55 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Sosnowiecki TOZ to porażka - byłam swego czasu członkiem tego czegoś :evil: i stwierdzam, że jest to dość hermetyczne towarzystwo wzajemnej adoracji, dla którego zwierzęta są tylko pretekstem do spotkań i pogaduszek o pierdołach. To pic na wodę - łaskę robią, że cokolwiek robią, są anachroniczni, zamknięci na nowe pomysły i nie dążą do rozwoju. Czy myślicie, że gdyby ta organizacja spełniała moje oczekiwania, co do wolontariatu, to bym od nich odeszła?
Być może a raczej taką mam nadzieję, że w niektórych miastach TOZ naprawde spełnia swoją rolę....

Mara S

Post » Śro kwi 06, 2011 8:19 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Alienor pisze:Wieści z placu boju: panie umówione, że nie będą karmiły jutro o 20ej (ani wcześniej), mocnopachnące jedzonko przygotowane - będziem łapać :ok:

No właśnie w związku z tym - ja po dzisiejszym dyżurze zabieram klatkę-łapkę z KCh (czy jest tam :?: ), pożyczam rękawice spawalnicze i jakiś transporterek i.... miejmy nadzieję, że coś złapiemy a potem odstawimy do KCh

Mara S

[poprzednia][następna]