Groszek FeLV+ Szuka radosnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 08, 2011 13:56 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

mam już dwa piwniczne łebki u siebie. Właśnie lecę po coś na obniżenie temperatury u dziewczynki.
Chłopak za to 35,2 stopnia :cry:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon sie 08, 2011 14:19 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

osz kurde :? powodzenia Asia!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon sie 08, 2011 16:47 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

bulba pisze:O właśnie, żabki też :mrgreen:
A jeszcze jak widzę żuczka przewróconego na plecki, to też go obracam na właściwą stronę :D
Z pewnością jest nas więcej :ok:

Jest nas więcej :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Też przewracam żuczka, nie zabiję pszczoły tylko ją wypuszczę, padalca przeniosę z dala od naszych padalców :evil: . Pająka ( chociaż nie lubię) też oszczędzę:)
Tak samo postępuje mój TZ :)
Ale znajomi patrzą na nas trochę dziwnie :roll:
Wapiszon

wapiszon

Od: Wto sty 16, 2007 17:25

Post » Pon sie 08, 2011 16:51 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

wapiszon pisze:
bulba pisze:O właśnie, żabki też :mrgreen:
A jeszcze jak widzę żuczka przewróconego na plecki, to też go obracam na właściwą stronę :D
Z pewnością jest nas więcej :ok:

Jest nas więcej :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Też przewracam żuczka, nie zabiję pszczoły tylko ją wypuszczę, padalca przeniosę z dala od naszych padalców :evil: . Pająka ( chociaż nie lubię) też oszczędzę:)
Tak samo postępuje mój TZ :)
Ale znajomi patrzą na nas trochę dziwnie :roll:

witam w KLUBIE (jeszcze bez nazwy :D )

asia2

Post » Pon sie 08, 2011 16:52 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131398
tu o maluszkach piszę na bieżąco. Jeśli Ktoś chce mi i im kibicować zapraszam

asia2

Post » Pon sie 08, 2011 17:07 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

asia2 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131398
tu o maluszkach piszę na bieżąco. Jeśli Ktoś chce mi i im kibicować zapraszam

sie wie,nie? :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sie 08, 2011 21:32 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

O raju, mówicie o tych gołych ślimakach, takich wielkich, śliskich, co ciągną śluz za sobą jak szurają ciałkami, co palce po nich się lepią, co po deszczu z trawy wyłażą prosto na chodnik wprost do zadeptania?
Jeśli o tych to ja też je przenoszę....
Tam gdzie jeżdżę na urlop są w pewnym miejscu ich dziesiątki, teraz przenoszę je sama, kiedyś z córką nosiłyśmy wiaderko od piasku i zbierałyśmy i wynosiłyśmy w grupie na trawkę.
I gdziekolwiek zobaczę normalnego ślimaka, zabieram z chodnika na trawkę.
Dawniej miałam fobie pająkową, teraz od wielu lat, nie zabiję żadnego pająka, łapię w szklankę i wynoszę za okno, jak niechcący urwałam nóżki jednemu, to czułam się fatalnie.
Jak kiedyś się myszka złapała w pułapkę u teściów jak spałam i waliła tą pułapką, to prawie płakałam, tak było mi jej żal.
A myszkę którą jako dziecko, zobaczyłam w słoiku przyniesionym z piwnicy, taką zasuszoną, weszła i wyjść nie mogła, to pamiętam do dziś, zresztą identyczną zobaczyłam w wiadrze u teściów na wsi kilka lat temu.
Edit:
Teraz zobaczyłam zdjęcia kici z myszką, piękne. Czy gdybyś nie interweniowała, to ona by zjadła tą myszkę?
A Groszek jaki ładny, duży, taki ładny prawdziwy koci samiec, jakoś mi się skojarzyło tak.

Edit:
Dam wam linka do cudnej kici, może znacie kogoś kto by chciał koteńkę, co prawda ktoś szuka jej domku w opolu, ale linka jednak dam. Jak ona znajdzie domek, to zwolni miejsce dla ślicznej biednej suni znalezionej na ulicy.
http://www.dogomania.pl/threads/212490- ... czoraj!!!!!

awit

Od: Śro maja 12, 2010 21:30

Post » Wto sie 09, 2011 9:56 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Witaj w KLUBIE :D :1luvu:
O takie ślimaki też chodzi :mrgreen:

asia2

Post » Wto sie 09, 2011 10:54 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

akurat z tymi to ja mam problem :( :oops:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto sie 09, 2011 14:44 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

jamkasica pisze:akurat z tymi to ja mam problem :( :oops:

dla mnie też te bezskorupkowe jakieś brzydsze są :roll:

Groszek biegał sobie po domu, szczęśliwy i czuł się jak jeden kot na włościach. Czekam na szelki dla Jaśniepana i może jutro jak czas pozwoli wyjdziemy na spacer :mrgreen:

asia2

Post » Wto sie 09, 2011 16:13 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

asia2 pisze:Czekam na szelki dla Jaśniepana i może jutro jak czas pozwoli wyjdziemy na spacer :mrgreen:

O, Grosiu, spacerek się szykuje :mrgreen: :D Fajnie masz :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto sie 09, 2011 16:38 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

To ja też się ujawnię: zbieram ślimaki, ale nic mnie to nie kosztuje, bo się ich nie boję ani nie brzydzę. Gorzej że nie zabiję pająka a panicznie się ich boję. Wtedy na ratunek wołam dzieci albo mojego ojca który dla odmiany kocha i hoduje pająki 8O . Kochają je też moje koty, ale jeść, więc chciał-niechciał muszę je ratować. Pozdrowienia dla mojego ulubieńca Groszysława no i kciuki i ciepłe myśli dla maluszków: dostały szansę, teraz trza domków :ok:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto sie 09, 2011 17:09 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Moha :1luvu: Ty też w KLUBIE :D :D :ok:

asia2

Post » Wto sie 09, 2011 20:13 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

to się mogę i ja przyłaczyć :piwa:
Jak w któreś wakacje byliśmy u znajomków to jak spacerowaliśmy sobie koło lasu to pełno ślimaków było,to ja prawie na kolanach je z tej drogi na bok
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto sie 09, 2011 20:52 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ Wraca z adopcji :(((((

Jak widać, siła nas, obrońców stworzonek różnorakich :D Serce rośnie, jak się czyta, że są na świecie obrońcy wszelkich zwierzątek, nawet tych najmniejszych :D :1luvu:
Ja komarów tez nie tłukę, tylko przeganiam :roll: No bo to w końcu żywe stworzenie :)
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]