MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 13, 2012 22:12 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Drugie urodziny :?: :!:
Ależ ten czas leci szybko :!:

Gratulacje :!: :D :balony: :piwa:

I wszystkiego naj naj najlepszego życzę :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto lut 14, 2012 9:29 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Najlepsze życznia urodzinowe.
Stada sponsorów , fury pieniędzy i dzwoniących ciągle telefonów z cudownych domów bijących się o każdego koteczka.
Tak sobie myślę, że ten pierwszy miaukotek miau się nazywać Walenty. 8)
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro lut 15, 2012 17:48 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Pierwszy Miaukotek, był chyba moim wirtualnym podopiecznym :P Najlepsze życzenia :1luvu: i mały prezent urodzinowy :)
viewtopic.php?f=20&t=139118
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Czw lut 16, 2012 15:14 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Edyszka pisze:Pierwszy Miaukotek, był chyba moim wirtualnym podopiecznym :P Najlepsze życzenia :1luvu: i mały prezent urodzinowy :)

Tak, Miaukotek był prawie że Twoim pierworodnym 8) Jak ten czas leci :roll:
Prezent urodzinowy super :1luvu:

U mnie wszystko wywróciło się do góry nogami dlatego bardzo proszę o wyrozumiałość dla mnie :oops:
Rzadko wchodze ostatnio na kompa a jak już wejde to zaglądam nie tam gdzie powinnam i z reguły niezdrowo się nakręcam, dołuje i tak się wszystko zamyka. Staram się więc dla własnego spokoju bojkotować kompa, aż całkowicie nie oswoje się ze swoją chorobą :( ... ale o chorobach to w innym wątku 8)

Pierwsza sprawa to adopcja Avatarka.
Długo nad tym myślałam. Rozmawiałam z P.Martą i nie mogę absolutnie nic temu domkowi zarzucić i NAPEWNO gdyby to było bliżej zdecydowałabym się na adopcję. W tym konkretnym przypadku Avatara napewno była by to adopcja próbna, bo jest to specyficzny kot a właściwie nie kot tylko jego niedomagania. Nawet osoby, które znały Avatara i pomagały mi w opiece nad nim, zrozumiały, że jednak opieka nad nim a głownie nie trzymanie potzreb fizjologicznych przerasta niejednego dużego.
Dlatego dom dla Avatara chciałabym mieć "pod ręką" tzn. w takiej odległości, która nie sprawi mi problemu aby go odwiedzić, pomóc nowym opiekunom w opiece itd. Lublin jest jednak bardzo daleko, bo około 300km w jedną stronę. Ja na chwilę obecną nie jestem w stanie sama wybrać się w taką drogę a nie potrafię też dać Avatarka komuś żeby go dostarczył, bo chciałabym to zrobić od początku do końca osobiście :oops: Mam nadzieję, że zrozumiecie mnie, bo najważniejszy jest dla mnie w tym momencie Avatarek.

Bardzo dziękuje P. Marcie za chęć zaopiekowania się Avatarem oraz osobą, które zadeklarowały pomoc w wizycie przed adopcyjnej :1luvu:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw lut 16, 2012 17:09 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Budujące jest to, że ktoś chcę się zajmować Avatarkiem, znaczy są LUDZIE na świecie, a wiem, co mówię, bo jak moja Żabunia zanim odeszła za tęczowy most, brudziła nam wszędzie gdzie akurat stała, to czasem brakowało sił i cierpliwości.... choć była najukochańszą psiną na ziemi :cry: Mam nadzieję, że prezent spełni swoją funkcję i pomoże, tlumu nie ma, ale może jak będzie stały.... tyle okazji, komunie, 1 czerwca , 26 maja, tylko podrzućcie nas proszę od czasu do czasu... pokażcie znajomym, taki byl zamysł, zeby nie na allegro w sklepie, tylko na bazarku, to i kiciom można pomóc...
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Czw lut 16, 2012 20:57 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Jusia_P pisze:Basiu, widziałam dzisiaj rano wielkiego czarno-białego, ma się dobrze. siedział biedak koło bramy hotelowej, wkoło niego chyba ze trzy 'zestawy' jedzeniowe a on jeść nie może bo wszystko zamarznięte. KTO dokarmia koty w taki mróz mokrym jedzeniem..? on to łapką tyrpał i miałkał tylko a moja Jula się pytała, czemu kotek śniadanka nie je...

Są tacy, co mają dobre chęci ale wiedzy im brak. Valentino ma cały czas dostęp do suchego jedzonka na garażach hotelu. Jednak od czasu mrozów go tam nie widziałam, więc cieszę się o Twoim doniesieniu, że Valentino żyje. Z tego co wiem to jest na niego jakiś chętny domek, ale on mimo tego, że podchodzi nie da się złapać do transporterka. Trzeba się na niego zaczaić z klatką łapką, tylko nie wiem kiedy liczyć na jego pojawienie się .

Byłyśmy we wtorek w ub. tygodniu z Brzózką u weta. Nie robiłyśmy ponownie diagnostyki, bo nie było naszego weta. Brzózka standardowo dostała długo działający steryd i antybiotyk. Na steryd załapała i zaraz po powrocie zeżarła miskę mięska. Nie wiem jak długo potrwa działanie sterydu, ale obawiam się, że to już będzie musiała być norma.

Ja również mało tu zaglądam, ale to u mnie już chyba standard, że brakuje mi czasu. Nadal nie ma Haliny, więc strychowce + gotowanie jedzonka dla Anulki na mojej głowie. Anulka też w ub. tygodniu była u weta. Ma problemy z pęcherzem, chyba przemarzła na spacerach. Anula uwielbia spacery, a jej tymczasowo tymczasowa opiekunka ma na to czas, więc troszeczkę przesadziły :wink:
Pęcherz to chyba teraz u mnie chorobowa norma, bo Tośka też se dostała zapalenia. Ta, to już nie wiem po czym, bo na spacery nie wychodzi, a temperatury w moim mieszkaniu dodatnie, chociaż za ciepło nie ma. Dostaje antybiotyk i mam nadzieję, że pomoże, bo na razie nie mam jak wybrać się do weta. Auto mi zasypało, a że kierowca ze mnie kiepski to też nie pcham się w te zaspy śniegu.

Co do Avatarka, to kot specjalnej troski. W jego przypadku trudno ryzykować adopcją na odległość. Mam nadzieję, że trafi mu się jeszcze dobry domek gdzieś blisko nas.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw lut 16, 2012 21:29 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Wczoraj spotkałam około 16.00 Valentina przed bramą hotelu jak kucnęłam to wlazł zimnymi łapami mi na kolana i traktorował, ukochałam puchatka, ale niestety musiałam odstawić, bo byłam umówiona i już spóźniona. Jak wracałam po 22.00 to go już nie było.

Baska, Adria wyraziła chęć spotkania sie ze mną u Ciebie, oczywiście rozumiemy że Twój czas nie jest z gumy ale daj znac jak będzie można sie wstrzelić w jakieś Twoje wolne pięć sekund, my sie dostosujemy. :kotek:
Obrazek

Hipcia

Post » Czw lut 16, 2012 22:41 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Hipciu, możemy jutro lub w sobotę, jak Wam pasuje, ale dajcie znać, co bym w domu była :wink:

Barbara Horz

Post » Czw lut 16, 2012 23:25 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Adria halo halo co Ty na to ???
Obrazek

Hipcia

Post » Czw lut 16, 2012 23:58 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Podaję ostatnie, krakowskie wyniki skarbonkowe.
Sklep Maxi Zoo ul. Długa 163,49 zł; ul. Lea 43,47 zł. Łącznie 206,96 zł.
Przeogromnie DZIĘKUJEMY wrzucającym i wystawiającym. : D

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt lut 17, 2012 12:34 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Edyszka pisze: i mały prezent urodzinowy :)

to ja ukradnę pomysł jak mnie wena najdzie... ostatnio z kolczykowaniem u mnie słabo. dostosowałam się pogodowo i robię kapcie na szydełku :)

zacne imię dostał wielki kot :) z Valentino mu do twarzy :) ostatnio prawie dał mi się pogłaskać ale chyba nie wiedział o co chodzi z tym małym człowiekiem obok mnie, a Jula do niego tak ładnie przemawiała "cześć maleńki koteczku"... może mu to 'maleńki' nie pasowało :D

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Pt lut 17, 2012 12:49 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

aassiiaa pisze:Podaję ostatnie, krakowskie wyniki skarbonkowe.
Sklep Maxi Zoo ul. Długa 163,49 zł; ul. Lea 43,47 zł. Łącznie 206,96 zł.
Przeogromnie DZIĘKUJEMY wrzucającym i wystawiającym. : D

Wielkie dzięki za puszkowy przelew :1luvu: Miałam z czego dokończyć płacenie faktury u weta :wink:

Valentino da się głaskać, ale ze złapaniem go na ręce już jest problem. On chyba nie chce być domowym koteczkiem, bo panicznie boi się transporterka.

Barbara Horz

Post » Pt lut 17, 2012 13:00 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

Jusia_P pisze: zacne imię dostał wielki kot :) z Valentino mu do twarzy :) ostatnio prawie dał mi się pogłaskać ale chyba nie wiedział o co chodzi z tym małym człowiekiem obok mnie, a Jula do niego tak ładnie przemawiała "cześć maleńki koteczku"... może mu to 'maleńki' nie pasowało :D

Zaraz mi się skojarzyło z pewną moja ulubioną przedwojenną piosenką Hemara "Jakaś jestem w twych ramionach taka mala" i końcówka "Ona duża, proszę pana, ona krowa " :mrgreen:
A swoją droga, nigdzie nie moge tego znaleźć w necie ani w wykonaniu Wiśniewskiej , ani Fraszyńskiej czy Groniec. ACTA już działa czy co ? :roll:
Obrazek

Hipcia

Post » Pt lut 17, 2012 19:09 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

:) Jusia rob Kapcie i kolczyki... ja jestem tak zmeczona, ze padam na twarz Swietowanie Dnia kota musimy przełóżyć a wlasnie, wszystkiego naj, naj Miaukotom :1luvu:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Wto lut 21, 2012 13:59 Re: MiauKot 2(58+1)-2. urodziny

TARAAAAAAAA... odgapiwszy od edyszki:
viewtopic.php?f=20&t=139372 zabaczymy co z tego wyjdzie bo ja nie umiem sprzedawać moich wytworów, mojej mamie to wychodzi :)

spotkałam dzisiaj znowu Valentino rano. zrobiło się ciut cieplej i wyglądał na szczęśliwszego. no i zauważyłam, że zaczepia starsze kobiety - jak szłam to widziałam jak trzy babki zaczepił, bryknął ja głową w nogi...

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

[poprzednia][następna]