S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 18, 2010 22:04 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

siriwan pisze:Zebym potem nie zapomnial - jak wroce do domu dam znac jak dlugie moga byc artykuly do gazetki. Miejsce jest dosc ograniczone ze wzgledu na format, wiec teksty nie moga byc za dlugie. Cos mi swita, ze wychodzilo od 2800 do 3400 znakow na artykul, ale upewnie sie jak wroce do domu.

No i oczywiście zapomniałem. ;-)
Wszystkich którzy będą pisać kiedykolwiek artykuły do gazetki uprasza się o zapamiętanie, że artykuł powinien mieć od 2080 do 3570 znaków. Dolna granica to artykuł na pierwszą stronę - tak, że oprócz tekstu mieści się jeszcze winieta i zdjęcie. Maksymalny limit to artykuł na całą stronę, nie pamiętam tylko, czy przy takim limicie da się jeszcze gdzieś wcisnąć jakiś kawałek grafiki... A jednak dobrze jest mieć jakiś taki dodatek, a nie tylko goły tekst. Ile znaków mieszczą ogłoszenia jeszcze nie sprawdzałem, policzę.
To jest oczywiście tak mniej-więcej, nie musi być dokładnie dolny albo górny limit. ;-) Dowolna wartość pomiędzy jest ok, najwyżej się wklei mniejsze/większe zdjęcie. ;-)
AgaPap - kociarstwo dostało dziś żarcie w ramach spłaty długu. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt lis 19, 2010 7:41 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

siriwan pisze: AgaPap - kociarstwo dostało dziś żarcie w ramach spłaty długu. ;-)

:ryk:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lis 19, 2010 15:53 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

bettysolo-zapomniałam sprawdzić czy są te imiona, sory
jutro sprawdzę
dzis oba dwa straciły jajka
to bardzo miłe koty, zero agresji-bidulki :(

jajka straciły tez trzy kocurki te co nie znałam płci 577, 578, 579
jedno-bure to dziewuszka
rudo-biały ma szanse na strózowanie w magazynach-cieszę się ,bo nie ma gdzie wypuszcać dziczków
a kicio będzie miał tam opiekę :wink:
może namówię na dwa :roll:

odjajczony został dziś też Gucci

burasio przedwczorajszy zaszczepiony i zaszczepione dwa nowe maluchy-bury i bury z białym-cudeńka

czarna trzymiesięczna kicia zwiała z klatki :( , nie możemy jej znależć
mam nadzieję ,że nie uciekła poza schronisko

jutro i pojutrze akcja-zapraszamy serdecznie wszystkich nam życzliwych :kotek:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lis 19, 2010 16:38 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Witajcie :kotek:
ja w sprawie gazetki.Właśnie na naszym stole wylądowało 600 sztuk, bo okazało się, że mamy trochę taniej tj. 20 gr za sztukę, a nie 33 grosze, jak było mówione wcześniej.
600x 0,2 gr = 120 zł.
wobec tego zostało jeszcze 58zł. i 20 gr. (Bo w sumie uzbieraliśmy 540x 0,33 gr = 178zł i 20 gr.)

Tę sumę można przeznaczyć na nasstępną gazetkę, bądź dodrukowanie tej obecnej, ale nie wiem, czy dalej będzie 20 gr.
Około poniedziałku wkleję dokument zapłaty.

Przepraszam, jeśli piszę trochę nieskładnie, ale dzisiaj się niezbyt dobrze czuję, mam kłopoty z koncentracją.
W każdy bądź razie jutro dziewczyny zawiozą do Silesii te gazetki. Póki co, trzeba je pozaginać :mrgreen:

Kciukiza akcę, za domki i za kotki.

Ps. bettysolo -już dawno chciałm wyrazić swój podziw dla Twojej inwencji z imionami. My nieraz przez tydzień nie mogliśmy wymyśleć imienia dla jednego kota :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt lis 19, 2010 16:46 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

siriwan pisze:artykuł powinien mieć od 2080 do 3570 znaków.

Także wiecie - jakby ktoś dostał natchnienia :lol:, to nie ma mocnych - trzeba ciąć :wink:
Jak dla mnie to tortura z tym przeliczaniem - ale takie są zasady :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt lis 19, 2010 16:52 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kurcze, zaniemogłam ociupinke po ogródkowych harcach i nie wysłałam jeszcze swojej doli na gazetki. Ale slowo zucha, że dziś pójdzie.

Jeśli jutro miałby kto wziąć kurczaka do schronu po południu to yosariana wzięła by to moje z zamrażarki a ja na wszelki wypadek zrobie nastepne. Bo ja jeszcze nie wiem czy jutro sie zmobilizuję.

Teksty pisane w wordzie mozna szybko podliczyc ile maja znaków, jest taka funkcja.
Ja już kiedys nawet zaczęłam tekst jak opiekowac sie piwnicznymi, żeby nie byly uciążliwe dla innych, ktorzy nie palaja taka wielka miloscia do futrzaków ale jak zwykle zaczęłam i nie skończyłam. A taki tekst też móglby być?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lis 19, 2010 17:39 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

do następnej też się dorzucam :)

czyli w weekend akcja? prawdopodobnie przyprowadzę nową Wolontariatkę :)

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Pt lis 19, 2010 18:06 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Korciaczki pisze:Ps. bettysolo -już dawno chciałm wyrazić swój podziw dla Twojej inwencji z imionami. My nieraz przez tydzień nie mogliśmy wymyśleć imienia dla jednego kota :D

O, ja też podziwiam Twoją inwencję! ;)
Nie dość, że tyle imion, to jeszcze takie fajne, czasem np. jak czytam książki (np. Mitologię ostatnio) to dopiero się orientuję - "ej, tak się nazywała jakiś kot!" :mrgreen:

Jak będę miała jakiś tekst to wyślę, problem w tym, że nie mam totalnie pomysłu na temat. ;)

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Pt lis 19, 2010 19:53 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

ja na bank nic nie napiszę raczej
natomiast podobają mi się takie teksty jak ten ,,korciaczkowy,, w tej gazetce, albo np ,,ronniowy,,-cisza w schronisku

-możnaby opracować tekst o biedzie kotów zimą na ulicy, przy pozamykanych okienkach, o tym ,że zamarzają. A psy mają nieocieplone budy
-albo opracowac artykuły o najczęstszych chorobach ,
(np o posikiwaniu-trak mało kto bada wtedy mocz-wszyscy mysla ,że to złośliwie kot robi)
-albo zachowaniach kocich-jak sobie radzić
-albo o dobrym żywieniu
-albo o zagrożeniach okien
-albo kot-dziecko

i po jednym opowiadaniu ,takim -od strony konkretnego kota-jego historia.
albo opowiadanie-jeden dzień z życia szczęsliwego kota-ile daje swoim dużym
albo o np tych dwóch burasiach małych ze schronu-tyle czekają w klatce -nikt ich nie chce-a maja taki smutek w oczzach :(

bardzo mnie cieszy ta gazetka :piwa:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lis 19, 2010 20:30 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

A można link do poprawionej wersji? czy przegapiłam? Wydrukuję sobie i będę wciskać klientom :wink:
Pomysły Malej na kolejne artykuły super! Jak do co setnego czytelnika coś dotrze to i tak będzie sukces :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt lis 19, 2010 20:50 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

phantasmagori pisze:A można link do poprawionej wersji? czy przegapiłam? Wydrukuję sobie i będę wciskać klientom :wink:

Można. ;-)
http://w383.wrzuta.pl/plik/5HbVUU38C8h/zwierzpospolita
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt lis 19, 2010 20:59 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Ronnie pisze:
Korciaczki pisze:Ps. bettysolo -już dawno chciałm wyrazić swój podziw dla Twojej inwencji z imionami. My nieraz przez tydzień nie mogliśmy wymyśleć imienia dla jednego kota :D

O, ja też podziwiam Twoją inwencję! ;)
Nie dość, że tyle imion, to jeszcze takie fajne, czasem np. jak czytam książki (np. Mitologię ostatnio) to dopiero się orientuję - "ej, tak się nazywała jakiś kot!" :mrgreen:

hej dziewczyny zawstydzacie mnie :oops:
bardzo dziękuję za takie miłe słowa
dzisiaj były mi bardzo potrzebne :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt lis 19, 2010 21:08 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

siriwan pisze:
phantasmagori pisze:A można link do poprawionej wersji? czy przegapiłam? Wydrukuję sobie i będę wciskać klientom :wink:

Można. ;-)
http://w383.wrzuta.pl/plik/5HbVUU38C8h/zwierzpospolita

Dzięki :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt lis 19, 2010 22:19 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

z tym wydrukowaniem to dobry pomysł :)

ja też tak zrobię i będę wciskać ludziom

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pt lis 19, 2010 23:23 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Wydrukowałam, fajnie wyszło :)
Tak sobie myślę że i w autobusie można parę sztuk zostawić - ludziska jadą i się nudzą, a tak poczytają i może coś zrozumieją :roll:
Ja zostawię jeszcze po znajomych sklepach i u "mojej" wetki
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]