Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 20, 2012 20:29 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Widziałam niedawno Hrabusia!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
chudziutki, fakt, ale lepiej wygląda, zwawo się porusza i ma bystry wzrok. Mam nadzieję, ze to jednak niedożywienie i ze od momentu gdy jest trutka w piwnicy i już codziennie im daje jeśc to on jednak przychodzi o swoich porach i sobie jada.... uffff, widuję go raz na 2-3 tygodnie i ostatnio już miałam baardzo czarne myśli.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lip 21, 2012 13:23 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Przed chwilą rozmawiałam z okulistką - robimy eksperyment przez tydzień. Olek - kropelki tylko raz dziennie , a Lolek - odstawiamy wszystko i za tydzien kontrola stanu oka oraz ciśnienia w oczku. Zobaczymy, czy chłopak da radę - obie z panią doktor się boimy tego odstawienia.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lip 21, 2012 15:11 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Ogromniaste kciukasy za kociaki :ok: :ok: :ok: :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Nie lip 22, 2012 13:38 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

I widziałam Strachulca! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D w końcu. Przed chwilą, w pełnym słońcu, w pełnej okazałości. I na pewno to on. Ma się nieźle, nawet lekką fałdkę brzuszną zauważyłam i wybrzydza z jedzonkiem. Uffff..... dawno go nie widziałam, a od kilku dni nie byłam pewna czy to on czy nie bo widziałam czarnego kota przez krzaki.

A u szkrabów..... Bolek wpadł komuś w oko :mrgreen: na razie na podstawie foty w ogłoszeniu. W czwartek wieczorem będzie wizyta zapoznawcza i jeśli się kocurrro spodoba to będą dalsze działania. Kciuków nie puszczamy, cały czas trzymamy :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie lip 22, 2012 13:49 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto lip 24, 2012 14:52 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Marzenia11 pisze:
joshua_ada pisze:
Marzenia11 pisze:
joshua_ada pisze:Ciebie pytam. Skoro od maja jesteś nią zainteresowana (zaniepokojona wyłysieniami i takie tam kocopały) to dlaczego nie zainteresowałaś się sterylizacją? Za trudne przedsięwzięcie? Czy do łapania i sterylek zawsze potrzebne obce ręce?

Jest zarejestrowana karmicielka i ona ma obowiązek sterylizowania kotek i kastrowania kotów. To nie jest mój obowiązek. Interesuję się tymi kotami gdy są chore i potrzebują leczenia - to i tak dużo (i za dużo) z mojej strony.

No więc nie. Nie tak to wygląda. Interesujesz się kotami, na które zbierasz karmę. O wszystko co złe winisz innych (głównie inne karmicielki, pewnie dlatego, że nie mają dostępu do internetu i nie wiedzą jak obsmarowujesz im tyłki).
Nie jest Twoim obowiązkiem kastracja/sterylizacja, natomiast chętnie poczuwasz się (lub przedz podstawione osoby) do sabotowania akcji łapankowych. Może to dlatego, że z pełną świadomością - wiedząc o niewykastrowanym kocurze, czy o niewykastrowanej kotce - przyzwalasz na rozmnażanie się kotów wolnożyjących.

Proszę o fakty dot sabotowania przeze mnie akcji sterylizacji Senioreczki.
Proszę o cytaty (a nie imaginacje) dot tego jak obsmarowuję inne karmicielki.
Zacytowałam to co pogrubiłaś, bo będzie mi to wkrótce potrzebne.
Jeżeli nie napiszesz faktów nie będę z Tobą dalej dyskutowac.
Mam nadzieję, że w swojej nienawiści do mnie w opowiadaniach twojej mamy byłaś w stanie usłkyszec KTO nie pozwalał na złapanie Senioreczki w piwnicy.
Tyle ode mnie. Czekam na fakty.

Zaznaczam, ze mam zachowane screeny twoich wypowiedzi o innych karmicielkach jak również pw na ten temat :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lip 24, 2012 15:02 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Zofia&Sasza pisze:
Marzenia11 pisze:
joshua_ada pisze:
Marzenia11 pisze:
joshua_ada pisze:Ciebie pytam. Skoro od maja jesteś nią zainteresowana (zaniepokojona wyłysieniami i takie tam kocopały) to dlaczego nie zainteresowałaś się sterylizacją? Za trudne przedsięwzięcie? Czy do łapania i sterylek zawsze potrzebne obce ręce?

Jest zarejestrowana karmicielka i ona ma obowiązek sterylizowania kotek i kastrowania kotów. To nie jest mój obowiązek. Interesuję się tymi kotami gdy są chore i potrzebują leczenia - to i tak dużo (i za dużo) z mojej strony.

No więc nie. Nie tak to wygląda. Interesujesz się kotami, na które zbierasz karmę. O wszystko co złe winisz innych (głównie inne karmicielki, pewnie dlatego, że nie mają dostępu do internetu i nie wiedzą jak obsmarowujesz im tyłki).
Nie jest Twoim obowiązkiem kastracja/sterylizacja, natomiast chętnie poczuwasz się (lub przedz podstawione osoby) do sabotowania akcji łapankowych. Może to dlatego, że z pełną świadomością - wiedząc o niewykastrowanym kocurze, czy o niewykastrowanej kotce - przyzwalasz na rozmnażanie się kotów wolnożyjących.

Proszę o fakty dot sabotowania przeze mnie akcji sterylizacji Senioreczki.
Proszę o cytaty (a nie imaginacje) dot tego jak obsmarowuję inne karmicielki.
Zacytowałam to co pogrubiłaś, bo będzie mi to wkrótce potrzebne.
Jeżeli nie napiszesz faktów nie będę z Tobą dalej dyskutowac.
Mam nadzieję, że w swojej nienawiści do mnie w opowiadaniach twojej mamy byłaś w stanie usłkyszec KTO nie pozwalał na złapanie Senioreczki w piwnicy.
Tyle ode mnie. Czekam na fakty.

Zaznaczam, ze mam zachowane screeny twoich wypowiedzi o innych karmicielkach jak również pw na ten temat :mrgreen:

Nie edytowałam zadnych postów więc sa też w wątku. Ja się nie wstydzę własnego zdania i go nie zmieniam zaleznie od wiatru. Nie wysyłam też anonimowych smsów z pogróżkami jak "co niektórzy czasami piszący w tym wątku" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt lip 27, 2012 0:01 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Marzenia11 pisze:A u szkrabów..... Bolek wpadł komuś w oko na razie na podstawie foty w ogłoszeniu. W czwartek wieczorem będzie wizyta zapoznawcza i jeśli się kocurrro spodoba to będą dalsze działania. Kciuków nie puszczamy, cały czas trzymamy

To jak? Po wizycie zapoznawczej? Bolek będzie miał domek?
:ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt lip 27, 2012 0:18 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

dana2509 pisze:
Marzenia11 pisze:A u szkrabów..... Bolek wpadł komuś w oko na razie na podstawie foty w ogłoszeniu. W czwartek wieczorem będzie wizyta zapoznawcza i jeśli się kocurrro spodoba to będą dalsze działania. Kciuków nie puszczamy, cały czas trzymamy

To jak? Po wizycie zapoznawczej? Bolek będzie miał domek?
:ok: :ok: :ok:

no właśnie pewnie nie... zresztą nie wiem...
Bolek się spodobał - zaprezentował się super, dałam piorko kolorowe na patyku i szalał na środku pokoju. ALE NR 1 - pani 5 sierpnia jedzie na urlop do 15 i rodzina powiedziała, że do dwóch kotów absolutnie nie będzie przychodzic i ze generalnie dwa koty to już droga do Violetty Villas, ALE NR 2 - jej znajomi mają ragdolla nad którym się znnęca ich córeczka i jak się dowiedzieli, że pani chce wziąc drugiego kota to od razu powiedzieli, żeby wzięła ich ragdolla. Pani przyjechała bo się umówiła, z prezentami dla kociaków żebym się nie gniewała (czyli chyba z podjętą decyzją odmowną), no ale stanęło na tym, ze się zastanowi i da znac. A dopóki nie podejmie deczji to Bolek jest do adopcji. Chociaz jak fikał koziołki, pokazał swoje długie łapska i elegancki krawacik oraz zadbane lśniące aksamitne futro no to pani była pod wrażeniem.

Marzenia11

Post » Sob lip 28, 2012 14:21 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

LECZENIE OCZEK U OLKA I LOLKA ZAKOŃCZONE! :) :) :). Pani doktor baaardzo zadowolona, ja też kocurrry mniej bo umęczone upałem i długą podróżą mimo ze o poranku. Ciśnienie w oczkach Lolsuia idealne :) u Olka to co mnie trochę niepokoiło jest po prostu blizną pokrytą nabłonkiem ktory oko chroni. Kocurrry dostały pozowlenie na pochodzenie po gabinecie - bardzo im się podobało, a Loluś zaprezerntował pani doktor jak kładzie ogonek na grzbiecie, gdy jest bardzo zadowolony :)

Marzenia11

Post » Nie lip 29, 2012 17:35 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

W ciągu dwóch tygodni super odżywania kociątek i matki maluszki zrobiły się dwa razy większe :D raz jeszcze bardzo dziękuję za pomoc.

Karma się kończy, jedno maleństwo mruży oczko więc pewnie trzeba bedzie wdrożyc leczenie i działania zapobiegawcze...
dlatego zapraszam wszystkoch na bazarki dla maleństw i kotów wolnozyjących:

viewtopic.php?f=20&t=144594&p=9081841#p9081841

viewtopic.php?f=20&t=144597

Marzenia11

Post » Pon lip 30, 2012 14:07 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Nie dokładnie i pobieżnie, ale podczytałam. :D

Jak widzę trutkę u nas w piwnicy [albo tam gdzie jestem gościnnie ] to się zakradam nocą albo jakoś i wyrzucam. Koło mnie nie ma kotów - ani jednego. Ale piwnica jest często otwarta by sie wietrzyła i każdy tam moze wejść. Poza tym taki najedzony trutką gryzoń może wyjść na zewnątrz i ktoś inny go spróbuje... :roll:
Nie. NIe zgadzam sie na trutkę. Gryzonia umierającego w męczarniach też mi żal.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 30, 2012 14:12 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

morelowa pisze:Nie dokładnie i pobieżnie, ale podczytałam. :D

Jak widzę trutkę u nas w piwnicy [albo tam gdzie jestem gościnnie ] to się zakradam nocą albo jakoś i wyrzucam. Koło mnie nie ma kotów - ani jednego. Ale piwnica jest często otwarta by sie wietrzyła i każdy tam moze wejść. Poza tym taki najedzony trutką gryzoń może wyjść na zewnątrz i ktoś inny go spróbuje... :roll:
Nie. NIe zgadzam sie na trutkę. Gryzonia umierającego w męczarniach też mi żal.

wiesz to prawda.... ale nie będę ratowac wszystkich zwierząt, nie da się, nie będę też stawac okoniem wobec decyzji administracji..... Poza tym o trutce dowiedziałam się tydzień po jej wyłożeniu. A powinna byc nalepka z informacją naklejona na drzwiach. No wiesz, nie na wszystko mam wpływ i muszę się z tym pogodzic..
Wiatm w wątku :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon lip 30, 2012 15:01 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

No, Marzenia, kurcze - napisałam co ja robię w takich przypadkach. Nie zawsze się da :twisted:
Pewnie jakbyś mogła to byś ratowała wszystkich :D - nie chcę w nikim poczucia winy wzbudzać. Nie, nie tak - w niektórych bym chciała :twisted:
Nalepki są absolutnie konieczne!!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 30, 2012 16:00 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

w obsługiwanej przez nas piwniczce administrator zarządził wysypanie trutki po kątach i połozenie na niej karteczki informacyjnej co zacz. Ja , koleżanka i zaprzyjaźniona dozorczyni zbieramy trutki zostawiając karteczki. Niech się urzędnicy cieszą, że trutka zjedzona :D
Jak są koty , to po co trutka. Gryzonie nie glupie, nie bedą ryzykować :wink: .

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

[poprzednia][następna]