Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 13:00 Re: Schronisko, Śląsk-dramat, POMOCY! POTRZ. WSPARCIE NA STERYLK

ja będę w schronisku jutro bodajże od 11 00 :) Jest fajna czarna kotka 1,5 roczna.

na dniach będą sterylki wolnozyjących kotów finansowane z UM,w końcu...

Ludzie przynoszą do schronu swoje koty i próbuje wysterylizować.Najlepszy był facet z syjamką,który przyszedł nawet z książeczką zdrowia.Tłumaczył sie,że żyje na ogródku działkowym,a on tylko dba.Prawdy trudno sie dowiedzieć,a lepiej wysterylizować,bo musiała rodzić co chwile.

Nie ma banerka...

Jutro biore klatke łapke i będę polować...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob mar 05, 2011 15:02 Re: Schronisko, Śląsk-dramat, POMOCY! POTRZ. WSPARCIE NA STERYLK

justyna8585 pisze:ja będę w schronisku jutro bodajże od 11 00 :) Jest fajna czarna kotka 1,5 roczna.

na dniach będą sterylki wolnozyjących kotów finansowane z UM,w końcu...

Ludzie przynoszą do schronu swoje koty i próbuje wysterylizować.Najlepszy był facet z syjamką,który przyszedł nawet z książeczką zdrowia.Tłumaczył sie,że żyje na ogródku działkowym,a on tylko dba.Prawdy trudno sie dowiedzieć,a lepiej wysterylizować,bo musiała rodzić co chwile.

Nie ma banerka...

Jutro biore klatke łapke i będę polować...

Jest już banerek.... :D . Piszcie, czy coś zmienić.
Zrobione.
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113845][img]http://miau5.republika.pl/fauna.jpg[/img][/url]

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano Sob mar 05, 2011 19:33 przez Krzysiekbolo, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiekbolo

Post » Sob mar 05, 2011 19:30 Re: Schronisko, Śląsk-dramat, POMOCY! POTRZ. WSPARCIE NA STERYLK

NIC NIE TRZEBA ZMIENIAĆ!

Bardzo dziękuje na szybką realizację mojego zamówienia :mrgreen:

Dziewczyny jak podoba się Wam Nasz nowy banerek?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob mar 05, 2011 19:53 Re: Schronisko, Śląsk-dramat, POMOCY! POTRZ. WSPARCIE NA STERYLK

Krzysiekbolo :king:

Cookie1706

Post » Sob mar 05, 2011 20:18 Re: Schronisko, Śląsk-dramat, POMOCY! POTRZ. WSPARCIE NA STERYLK

A co do sterylek i pana z "ogródkowym" kotem to zgadzam się, lepiej udać, że się wierzy i wysterylizować :roll:

Cookie1706

Post » Sob mar 05, 2011 21:19 Re: Schronisko, Śląsk-dramat, POMOCY! POTRZ. WSPARCIE NA STERYLK

Dziękujemy :) piękny :)

justyna8585

Post » Sob mar 05, 2011 22:23 Re: Schronisko w Rudzie Śląskiej, 21 kotów w dt

No to super, że się podoba :spin2:
Jutro widzimy się w schronie to ustalimy dalszy przebieg działań :piwa:

Cookie1706

Post » Nie mar 06, 2011 17:33 Re: Schronisko w Rudzie Śląskiej, 21 kotów w dt

Fajnie,że Cookie była dzisiaj.Jest pare kotów oswojonych...szczególnie 2 czarne koty,to po prostu ideały...Miałam dzisiaj przyjemność zająć się ludźmi,którzy przyszli adoptować kota,a było ich dokładnie aż trójka chacących,potencjalnie 3 domy.Nikt nie dostał,wole żeby siedziały w schronie,niż miały takie domy.jeden stwierdził,że będzie polował na kota przy schronie,bo w domu ma myszy...

Ręce opadają...

justyna8585

Post » Nie mar 06, 2011 22:26 Re: Schronisko w Rudzie Śląskiej, 21 kotów w dt

Łóżko na kociarni,akurat szczeniak załapał sie(dzisiaj znalazł dom), nad łóżkiem lampa grzewcza.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ta kotka przyszła na kociarnie sama i załapała sie na klatke-łapke.Była w zaawansowanej ciąży.Mocno wystraszona,ale nie dzika,daje sie wziąc na ręce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czarna kotka,1,5 roczna,fajna,kontaktowa,ma mieć sterylke w tym tyg.,najprawdopodobniej w ciąży.Zdj jutro.

Czarny,najprawdopodobniej kocur wykastrowany.Olewa wszystko...Cookie wyciągnęła go z koszyczka,a ten nawet oczu nie chciał otworzyć.To taka przylepa.Kiedyś był bardzo żywy,teraz popada w depresje.

Obrazek

Obrazek

A to koty,o których na razie nic nie wiadomo.Jutro zapytam Pracownika,który sie nimi opiekuje.Nie są dzikie.
Obrazek

Obrazek

3 Tri ok 6 mies.,po sterylce w leczniicy w Zabrzu szukają DT

Kotka,malutka,że tak powiem tępa...Chodziła po ogrodzeniu na dużym placu,gdyby nie to,że ktoś wrzucił szczeniaki przez ogrodzenie,to nikt by jej nie zauważył.Żaden ze szczeniaków nie przeżył starcia z psami :( jest super,kontaktowa.Młodziutka
Obrazek

Obrazek

Czarny,duży, jest albo w depresji,albo chory.Jest bardzo słaby :( nie wiem,czy to nie przez to,że nie chce jeść :(

Obrazek

Ostatnio edytowano Pon mar 07, 2011 15:00 przez justyna8585, łącznie edytowano 1 raz

justyna8585

Post » Pon mar 07, 2011 14:03 Re: Schronisko w Rudzie Śląskiej, 21 kotów w dt

dzidiaj trafiło 5 kotów...mam prowizoryczne fotki...z tym czarnym dużym kocurem nie jest dobrze.Ja nie wiem,czy on w depresji,czy chory...:(

justyna8585

Post » Pon mar 07, 2011 15:01 Re: Schronisko w Rudzie Śląskiej, 21 kotów w dt

Łóżko na kociarni,akurat szczeniak załapał sie(dzisiaj znalazł dom), nad łóżkiem lampa grzewcza.

Obrazek

Ta kotka przyszła na kociarnie sama i załapała sie na klatke-łapke.Była w zaawansowanej ciąży.Mocno wystraszona,ale nie dzika,daje sie wziąc na ręce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czarna kotka,1,5 roczna,fajna,kontaktowa,ma mieć sterylke w tym tyg.,najprawdopodobniej w ciąży.Zdj jutro.

Czarny,najprawdopodobniej kocur wykastrowany.Olewa wszystko...Cookie wyciągnęła go z koszyczka,a ten nawet oczu nie chciał otworzyć.To taka przylepa.Kiedyś był bardzo żywy,teraz popada w depresje.

Obrazek

Obrazek

A to koty,o których na razie nic nie wiadomo.Jutro zapytam Pracownika,który sie nimi opiekuje.Nie są dzikie.
Obrazek

Obrazek

3 Tri ok 6 mies.,po sterylce w leczniicy w Zabrzu szukają DT

Kotka,malutka,że tak powiem tępa...Chodziła po ogrodzeniu na dużym placu,gdyby nie to,że ktoś wrzucił szczeniaki przez ogrodzenie,to nikt by jej nie zauważył.Żaden ze szczeniaków nie przeżył starcia z psami :( jest super,kontaktowa.Młodziutka
Obrazek

Obrazek

Czarny,duży, jest albo w depresji,albo chory.Jest bardzo słaby :( nie wiem,czy to nie przez to,że nie chce jeść :(

Obrazek

justyna8585

Post » Pon mar 07, 2011 15:06 Re: Schronisko w Rudzie Śląskiej, 21 kotów w dt

justyna8585 pisze:
ObrazekObrazek

Malutka wzrostem? Czy młodziutka?
Czy ona jest ciachnięta?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon mar 07, 2011 15:07 Re: Schronisko w Rudzie Śląskiej, 21 kotów w dt

Przepraszam, że spamuję, ale szukam osoby, która mogłaby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną w Zabrzu. Czy znacie kogoś w tej okolicy?
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon mar 07, 2011 15:07 Re: Schronisko w Rudzie Śląskiej, 21 kotów w dt

iwcia pisze:
justyna8585 pisze:
ObrazekObrazek

Czy ona jest ciachnięta?

Raczej nie ciachnięta,ale to nie problem.Wydaje mi sie,że ma z 6 mies.,ale pewności nie mam.Nie potrafie ocenić wieku.jest posłuszna i garnie sie do psów.

justyna8585

Post » Pon mar 07, 2011 15:15 Re: Schronisko w Rudzie Śląskiej, 21 kotów w dt

justyna8585 pisze:
iwcia pisze:
justyna8585 pisze:
ObrazekObrazek

Czy ona jest ciachnięta?

Raczej nie ciachnięta,ale to nie problem.Wydaje mi sie,że ma z 6 mies.,ale pewności nie mam.Nie potrafie ocenić wieku.jest posłuszna i garnie sie do psów.

Gdyby udało się ja ciachnać i ktoś jakimś cudem jechał by do Łodzi to ja ją mogę wziąć na tymczas.
Ona wygląda jak Malwinia['] moja ukochana
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]