Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 13, 2010 9:38 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Dziękuje, Zosiu!
Strasznie mi lezy na sercu los tej kotenki. :(

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt sie 13, 2010 11:01 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:
Cameo pisze:Zosiu, widziałaś tam może Jandzię? wszystkich mi żal, ale najbardziej to chyba tej szylkretki :(

Jandzia jest i wygląda nieźle. Nie jest bardzo chuda, nie cieknie jej z oczek. Co do kociąt, to w niedzielę było ich 5 :cry: trzy rudaski i dwa czarnuszki oraz mama szylkretka. IKA 6 twierdziła, że to dzika kotka, która przyniosła jej kocięta do domu. Problemem maleńtasów nie jest jednak pp, lecz herpes. Jeden rudasek miał zamiast oczek wrzody, drugi wrzód zamiast jednego z oczu. Kiepsko wyglądały też czarnuszki. Były niemrawe, a jeden wyraźnie wyziębiony (dotykałam go). IKA 6 podawała im przy mnie tobrex do oczek.

Edit: IKA 6 poinformowała mnie że ma u siebie "zmutowanego wirusa kociego kataru"

...wczoraj ktoś powiedział mi ,że z ósemki maluchów zostało 6 teraz jest już ich 5 więc niebawem wszystkie zapewne odejdą :cry: :cry: brak słów, brak słów :oops:

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Pt sie 13, 2010 11:05 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

anabelp pisze:
Zofia&Sasza pisze:
Cameo pisze:Zosiu, widziałaś tam może Jandzię? wszystkich mi żal, ale najbardziej to chyba tej szylkretki :(

Jandzia jest i wygląda nieźle. Nie jest bardzo chuda, nie cieknie jej z oczek. Co do kociąt, to w niedzielę było ich 5 :cry: trzy rudaski i dwa czarnuszki oraz mama szylkretka. IKA 6 twierdziła, że to dzika kotka, która przyniosła jej kocięta do domu. Problemem maleńtasów nie jest jednak pp, lecz herpes. Jeden rudasek miał zamiast oczek wrzody, drugi wrzód zamiast jednego z oczu. Kiepsko wyglądały też czarnuszki. Były niemrawe, a jeden wyraźnie wyziębiony (dotykałam go). IKA 6 podawała im przy mnie tobrex do oczek.

Edit: IKA 6 poinformowała mnie że ma u siebie "zmutowanego wirusa kociego kataru"

...wczoraj ktoś powiedział mi ,że z ósemki maluchów zostało 6 teraz jest już ich 5 więc niebawem wszystkie zapewne odejdą :cry: :cry: brak słów, brak słów :oops:

Pięć było w zeszłą niedzielę :cry:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sie 13, 2010 11:06 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

A Czupurka :( Widział ktoś Czupurka ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 13, 2010 11:13 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Ja. W niedzielę.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 13, 2010 11:18 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:

...ciekawe skąd wie, że ma zmutowanego wirusa, przeprowadzała u siebie w mieszkaniu badania laboratoryjne? :roll: ...jak jest u niej z chorobami wszyscy już zapewne wiedzą, jest źle. :oops: Wniosek nasuwa się sam. Ta kobieta nie może przyjmować do siebie kotów, a zwłaszcza kociaków...a wiemy, że nadal przybywa jej zwierząt. Niejasne jest postępowanie IKA6. Ta osoba jest nieodpowiedzialna lub chora. :oops:
Ostatnio edytowano Pt sie 13, 2010 12:11 przez anabelp, łącznie edytowano 1 raz

anabelp

Post » Pt sie 13, 2010 11:22 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:Ja. W niedzielę.

To znaczy, że jeszcze tam jest :(

anabelp pisze: Ta osoba jest chora. :oops:

Powiedziałabym nieodpowiedzialna, bo chorobe można jeszcze wytłumaczyć, ale IKA robi to chyba na złość.

jasdor

Post » Pt sie 13, 2010 11:28 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

jasdor pisze:

Powiedziałabym nieodpowiedzialna, bo chorobe można jeszcze wytłumaczyć, ale IKA robi to chyba na złość.

Wiem z pewnych źródeł, że jakoby mamy się spotkać w sądzie :wink: Tak że jak ktoś nie chce do sądu (ja się nie mogę doczekać po prostu - serio-serio), niech nie używa określeń obraźliwych :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 13, 2010 11:39 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:
jasdor pisze:

Wiem z pewnych źródeł, że jakoby mamy się spotkać w sądzie :wink: Tak że jak ktoś nie chce do sądu (ja się nie mogę doczekać po prostu - serio-serio), niech nie używa określeń obraźliwych :twisted:

...ja też w szczególności...nie mogę się doczekać. Czyli jednak coś ruszyło to dla dobra zwierząt :ok:

anabelp

Post » Pt sie 13, 2010 11:44 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Ale to IKA 6 chce pozwać m.in. mnie :wink: Ciebie pewnie też...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 13, 2010 11:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

To i ja sie pewnie załapię :piwa:

jasdor

Post » Pt sie 13, 2010 11:51 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:Ale to IKA 6 chce pozwać m.in. mnie :wink: Ciebie pewnie też...

...Kij ma dwa końce. Są dowody, są świadkowie, a ja bardzo kocham zwierzęta i jestem w stanie walczyć o ich dobro do końca...

anabelp

Post » Pt sie 13, 2010 22:11 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Przepraszam, ze sie wtracam ale nie wydaje mi sie zeby Ika6 wniosla pozew do sadu - chyba chce Was tylko "nastraszyc" gdyz sama z pewnoscia sie boi :roll:
Sady maja (nie umniejszajac tej sprawie) wiele powazniejszych spraw, ktore ciagna sie latami. Mysle, ze to obroncy zwierzat powinni przeciwko niej podjac w koncu jakies kroki w kompetentnych organizacjach - w przeciwnym wypadku pozostanie bezkarna i dalej uprawiac bedzie swoj niecny proceder. :roll:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt sie 13, 2010 22:58 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Dziewczyny, IKA 6 ma powody - i dowody (na tym wątku), aby wnieść pozew o naruszenie dóbr osobistych, obrazę, etc. (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Zwłaszcza że dane personalne IKI 6 były tu umieszczane wielokrotnie, potem moderowane, ale chyba już wszyscy czytający (także niezalogowani) je znają....

Natomiast nie widzę na razie żadnych dowodów, aby pozwać IKĘ 6 o cokolwiek. Gdyby 'dowodem' była śmierć kilku (kilkunastu?) kociąt - trzeba by podać do sądu 3/4 forumowych DT. PP u IKI 6 udowodniona nie została, gdyż testy u kociąt anabelp zostały przeprowadzone kilkanaście dni po zabraniu ich z Rudy Śląskiej.

....Mam jednak nadzieję, że są i dowody, i świadkowie, o których tu nie pisze się... z oczywistych względów.
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Nie sie 15, 2010 11:31 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zawiadamiam, że u kotów od IKI 6 stwierdzono wszoły. Musiałam dokonać dezynsekcji :wink: Poza tym Adaś i Bercik mają się dobrze. Adaś powoli zaznajamia się z nowymi koleżankami. Je jak smok - pochłonął już przedwczoraj resztki karmy, od IKI 6 - kilogram w tydzień 8O Plus puszki. Piszę o tym, bo doszło do mnie, że ta osoba ma wątpliwości, czy karma posłuży jej kotom. Oświadczam do protokołu: Nie odważyłabym się podać karmy z Pani domu żadnemu innemu kotu! Oczywiście Bercik je karmę stosowną do jego wieku.
A teraz mniej miłe wieści: Niestety okrutne "kontrolerki" zdyskwalifikowały potencjalny DS Bercika. Powodem był wyraźny brak entuzjazmu do zabezpieczenia okien :( Chyba mam jedną znajomą mniej, ale grunt, że Bercik nie pofrunie z pierwszego piętra. Po niedzieli wyślę ICE 6 umowę adopcyjną z moimi danymi. Ułatwi jej to pisanie pozwu :wink:
Kociasty ma kłopoty z oczkami (Adaś zresztą też) - zakraplamy Tobrex i jesteśmy dobrej myśli.
W związku z tym, że Bercik był szczepiony tylko raz i to przed 8 tygodniem życia, czeka nas podwójne doszczepianie.

edit: w wygrubionym miejscu zmiana miesiacem na tygodniem :wink:
Ostatnio edytowano Pon sie 16, 2010 9:14 przez Zofia.Sasza, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]