Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2011 8:27 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Jest problem z Pingu :(
Coś mu się porobiło i zasikuje dt do granic możliwości. Wszystko jest zalane :roll:
Wczoraj robiliśmy badania z krwi dzisiaj udało się złapać mocz do badania.
Z jednej strony lepiej, żeby nic nie wyszło, żeby był zdrowy ale z drugiej strony jakby coś wyszło wiadomo by było jak leczyć.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto maja 03, 2011 9:47 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kurczę, może to ze stresu.
Albo zapalenie pęcherza.
Pingu, nie choruj :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 03, 2011 15:42 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Wyniki badania moczu Pingu

Badanie ogólne

barwa - słomkowa
klarowność mętny
odczyn [pH] 8,0
białko 1,4 g/l
cukier neg
urobilinogen 0,1 mg/dl
bilirubina neg
ketony neg
nitrite neg
leukocyty +
erytrocyty neg
ciężar właściwy [g/ml] 1,015

Osad moczu

nabłonki - nieliczne w preparacie
leukocyty 2-4-6 wpw
erytrocyty czesc. wyług. 2-4 w polu widzenia
erytrocyty świeże 1-3 w polu widzenia
bakterie - średnio obfita flora bakteryjna
kryształy - szczawiany wapnia b. liczne w preparacie
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto maja 03, 2011 20:05 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Szczawiany to bardzo nie dobrze :roll: Z ego co kojarze to już o wiele lepsze są struwity :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro maja 04, 2011 15:06 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Pingusiu nie szalej z choróbskami!!!
Czy Willow troszkę się uspokoiła? A panowie na P? Domek z Piekoszowskiej szuka spokojnego futerka do ok 1 roku.

Powysyłam zdjęcia wszystkich naszych młodziaków :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro maja 04, 2011 16:56 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Niteczka 1 pisze:Pingusiu nie szalej z choróbskami!!!
Czy Willow troszkę się uspokoiła? A panowie na P? Domek z Piekoszowskiej szuka spokojnego futerka do ok 1 roku.

Powysyłam zdjęcia wszystkich naszych młodziaków :ok:

Z Willow jest tak, jak pisałem na wątku Radlinkow:
Lekarki twierdza, ze jej charakter wreszcie zaczął się zmieniać - już nie tylko zabawa i bieganie jej w głowie. Coraz lepiej także wyglądają jej oczy. Nie ma obecnie potrzeby przemywania ich codziennie ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Śro maja 04, 2011 21:05 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

fiona.22 pisze:Szczawiany to bardzo nie dobrze :roll: Z tego co kojarze to już o wiele lepsze są struwity :roll:
Jak się to leczy? Wybaczcie moją ignorancję :oops: ale jak dotąd (odpukać) nie miałam problemów zdrowotnych u kociastych.

Niteczka 1 pisze:A panowie na P?
Z dwóch P-Panów spokojniejszy jest Pigo. Daje się głaskać, praktycznie od razu się kładzie, przekręca z boku na bok i pokazuje brzuszek do miziania :1luvu: Brania na ręcę nie lubi, zaraz się wyrywa i ucieka. :| Z drugiej strony Presto daje się posadzić na kolanka do pogłaskania albo wziąć na ręce do poprzytulania (przez chwilę oczywiście, bo potem zwiewa), traktorkuje jak szalony, praktycznie na sam widok ręki, ale spokojnym to raczej bym Go nie nazwała :wink: Pierwszy do kradziejki (nie ważne czy chodzi o moje kosmetyki czy jedzenie z innej miski), zabawy piórkiem, gonitwy światełka. ADHD jak nic ;)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw maja 05, 2011 1:43 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Może Misia (informacja o niej i zdjecia na poprzedniej stronie) nadawałaby się do tego domku na Piekoszowskiej, ma co prawda trochę więcej lat (1,5 do 2), ale jest bardzo drobniutka i spokojna. Ważne jest dla niej tylko jedzenie i przyjazne kolanka, mruczy, uwielbia się przytulać, biega bardzo umiarkowanie, jest rozmowna. Nie toleruje jednak innych kotów, atakuje ostro, Toja i Kicia mimo, że duzo od niej większe bezskutecznie uciekają przed jej pazurkami. Z tego właśnie powodu, szukamy dla niej nowego, wspaniałego domku, tym bardziej, ze ja mam iść do szpitala, a potem będę długo rekowalescentką.

Ta-od-Toji

Od: Wto gru 07, 2010 23:54

Post » Pt maja 06, 2011 8:10 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

O Misi też pomyślałam i zdjęcie wysłałam :ok:

Niteczka 1

Post » Pon maja 09, 2011 10:35 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Domek jest bardzo zainteresowany Misią :ok: :ok: :ok: Mam ankietę w pdf, poprosiłam o kopię w Wordzie - jak dostanę wyślę zainteresowanym :D

Jak Pinguś, Kleksio i Kukiś?

Niteczka 1

Post » Sob maja 14, 2011 6:22 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Na 1 str.byl ogłaszany kocurek bury.Domek wychodzący u 85letniej pani ,która musi sie wyprowadzic d bloków do syna i nie moze zabrac 3 kotów ze sobą.Teraz juz 2-kocurek zginął pod kołami samochodu.Znalazłam go przedwczoraj po 6 rano,10 m od jego domu. :cry: Nadal szukamy domków dla 2 kotek,wysterylizowanych.Są też na pierwszej stronie.PILNE!!!!!!!!!!!

fonja

Od: Sob kwi 11, 2009 9:22

Post » Nie maja 15, 2011 1:23 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Misia pojechała dzisiaj do nowego domu na ul. Piekoszowską, proszę o kciuki, aby wszystko poszło dobrze. Dziękuję za zorganizowanie adopcji, szczególnie Gemowi i Niteczce.

Ta-od-Toji

Od: Wto gru 07, 2010 23:54

Post » Nie maja 15, 2011 12:03 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Ta-od-Toji pisze:Misia pojechała dzisiaj do nowego domu na ul. Piekoszowską, proszę o kciuki, aby wszystko poszło dobrze. Dziękuję za zorganizowanie adopcji, szczególnie Gemowi i Niteczce.

:ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon maja 16, 2011 16:02 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Troszkę nowych zdjęć Pingu sikacza :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon maja 16, 2011 18:27 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Cudny pingwinek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]