^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 19, 2010 20:25 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

martka pisze:Słuchajcie, jeśli pani się uprze i nie wyda staruszka na leczenie, to może chociaż dojeżdżać i robić mu zastrzyki z antyb.? Może jakiś taki na dwa tygodnie od razu?

Jeśli znajdzie się jakiś kierowca na weekend można zabrać kocurka do weta na badania.
Jednak obawiam się, że jednorazowe podanie antybiotyku niewiele pomoże.
W Serocku jest bardzo fajny wet, Bany się chyba nazywa. On czasem leczy te koty w zamian za namalowanie obrazu, jednak teraz pewnie p.Magda ma u niego długi. Więc na jego leczenie trzeba mieć przygotowaną gotówkę.

Tak oba kocurki muszą wrócić w środę

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pon kwi 19, 2010 20:32 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

siedzę i wyje... tak samo wyje nowy dom niebieskiego - bo on po wyleczeniu u mnie już miał dom... :crying: :crying: :crying:
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Pon kwi 19, 2010 20:35 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

ludzie, jak mozna stawiać takie warunki??? Wy jej koty leczycie, a tu takie histerie :?:
Czy tej Pani nie zależy na zdrowiu i zyciu tych kotów? Kathrin czy nie mozna jej tego wytłumaczyć?
Sorry, ale mnie poniosło - nie umiem zrozumieć toku myslenia tej Pani...
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Pon kwi 19, 2010 20:52 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

biedne kociaki :(
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Pon kwi 19, 2010 20:57 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

zirrael pisze:siedzę i wyje... tak samo wyje nowy dom niebieskiego - bo on po wyleczeniu u mnie już miał dom... :crying: :crying: :crying:

zirrael...
:cry:
kathrin, strasznie Ci współczuje, Wam wszystkim zaangażowanym...
szlag :evil: :evil: :evil:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon kwi 19, 2010 21:00 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

kasia_czy pisze:ludzie, jak mozna stawiać takie warunki??? Wy jej koty leczycie, a tu takie histerie :?:
Czy tej Pani nie zależy na zdrowiu i zyciu tych kotów? Kathrin czy nie mozna jej tego wytłumaczyć?
Sorry, ale mnie poniosło - nie umiem zrozumieć toku myslenia tej Pani...

Mnie też nosi, uwierz.

_kathrin

Post » Pon kwi 19, 2010 21:03 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Kochani, mozna sie zawziac, nie oddac tych dwoch kotow, ale tym samym juz nie pomozemy calej reszcie. Plakac sie chce na mysl o kazdym kocie, rozumiem co czuja DT. :-(
Pociesza mnie to, ze obydwa to duze i z tych silniejszych kocurow, na pewno sa pierwsze przy misce. Rowniez wtedy gdy w misce jest tyle, ze nie dla wszystkich wystarczy.
Gorzej maja mniejsze, te ktore maja po 2-3 lata a nawet 2 kg nie waza. Tym trzeba pomoc, zabierac je do adopcji.
Perlowy i Piotrus maja swoje imiona, sa szybciej zaopiekowane niz te kilkadziesiat bezimiennych, dziczejacych po katach. Pomyslmy o nich, pomozmy im.

Czy naprawde nie ma nikogo z Legionowa, kto moglby raz na tydzien lub dwa zabrac darowane wory odpadow miesnych z supermarketu? Kto w razie potrzeby zabralby kota do weta z pilna sprawa?
Ja mam z Otwocka jakies 70 km w jedna strone, nie dam rady czesto tak jezdzic.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon kwi 19, 2010 21:08 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Potrzebuję jeszcze kogoś, kto mi przywiezie Niebieskiego i Piotrusia jutro wieczorem.
Z Bemowa i z Tarchomina :(

_kathrin

Post » Wto kwi 20, 2010 5:24 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

cholera!!!
pomoc na jej warunkach .łaske robi...Ale pozostałych kotów szkoda.Rozumiem waszą decyzje.Nie jest wam łatwo.
Ale jeśli je tak kocha to czemu nie da wyleczyć?
wstrętny .....pzrykład miłosci do podopiecznych
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto kwi 20, 2010 6:31 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

_kathrin pisze:Potrzebuję jeszcze kogoś, kto mi przywiezie Niebieskiego i Piotrusia jutro wieczorem.

_kathrin

Post » Wto kwi 20, 2010 8:41 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Dziś rano była u mnie sąsiadka-wetka, żeby obejrzeć Piotrusia. Biedak czuje się gorzej, niż to wczoraj wyglądało - kicha, smarcze zielonymi glutami, ma biegunkę (mam nadzieję, że to tylko efekt zmiany jedzenia), ślady krwi w kale. Kiedy wywalił się na plecy, żeby nam brzusio udostępnić do miziania, wydzielina spłynęła mu do gardła i zaczął się dusić. Wetka obstawia zapalenie krtani (niestety wyrwałam ją z domu i nie miała przy sobie stetoskopu ani żadnych leków). Wypisała receptę na sumamed, który trzeba podawać przez najbliższe 10 dni - ale w tej sytuacji to nie wiem, czy w ogóle wykupić tę receptę, skoro nie ma pewności, że faktycznie będzie dostawał leki regularnie :(
Wetka wyraziła się jasno - odwozimy tego kota na zmarnowanie, nie leczony będzie się czuł coraz gorzej :( Wetka sugeruje rozwiązanie siłowe, sama działa w "policji weterynaryjnej" (cokolwiek to jest, nie dopytywałam) i deklaruje pomoc, gdybyśmy się na to zdecydowali. Oczywiście wiem, że to jest wyjście ostateczne i trudne do realizacji, jeśli nie chcemy, żeby 50 kotów wylądowało w schronie, po prostu piszę, że zadeklarowała pomoc, na pewno można się z nią konsultować...
Nie mam pojęcia, co z tym zrobić :(

Callisto

Od: Wto lis 29, 2005 10:33

Post » Wto kwi 20, 2010 9:00 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

_kathrin pisze:
_kathrin pisze:Potrzebuję jeszcze kogoś, kto mi przywiezie Niebieskiego i Piotrusia jutro wieczorem.

nie dam rady :(
słoniocy!

Uschi

Post » Wto kwi 20, 2010 9:10 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Tak oba kocurki muszą wrócić w środę

ta kobieta nie jest w pełni władz umysłowych
ona i tak nie odda dalszych kotów, nawet jeśli te wrócą, jak widać nie ma z nią żadnej sensownej umowy i żadnych ustaleń
nie zgodzi się na żadne adopcje :(
AnielkaG

Post » Wto kwi 20, 2010 9:18 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Kasia, a jak nie znajdziesz transportu na jutro ani na najbliższe dni, to co będzie?
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto kwi 20, 2010 9:34 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

piotr568 pisze:Kasia, a jak nie znajdziesz transportu na jutro ani na najbliższe dni, to co będzie?

hm. niezły pomysł ;)

Uschi

[poprzednia][następna]