Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 13:18 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

magdaradek pisze:Dziewczyny, chciałabym wybrać się do schroniska w niedzielę, po długiej nieobecności. Czy ktoś mógłby mi potowarzyszyć? Psychicznie i fizycznie? Dawno nie byłam....kotów nie znam i fajnie, gdyby ktoś mógł być ze mną.
Inga chyba w budzie 8)
Duszku? ruru? ktoś jeszcze?

będę :ok:
siem nareszcie osobiście poznamy :P :kotek:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro lis 18, 2009 13:29 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Wiem dziewczyny, że macie dużo na głowie, ale może któraś miałaby ochotę na mój bazarek zajrzeć. Jest na kocięta z PP.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=103401&start=0 A kolczyki z kotami zawsze się przdadzą 8)

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Śro lis 18, 2009 13:42 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

ruru pisze:
magdaradek pisze:Dziewczyny, chciałabym wybrać się do schroniska w niedzielę, po długiej nieobecności. Czy ktoś mógłby mi potowarzyszyć? Psychicznie i fizycznie? Dawno nie byłam....kotów nie znam i fajnie, gdyby ktoś mógł być ze mną.
Inga chyba w budzie 8)
Duszku? ruru? ktoś jeszcze?

będę :ok:
siem nareszcie osobiście poznamy :P :kotek:

dla mnie bomba :D :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lis 20, 2009 18:02 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

a czy któraś z Was będzie może w sobotę? moja córka chciałaby trochę pomóc, ale ma 12 lat i sama napewno nie może, a ja też nikogo tam nie znam, więc wolałybyśmy w towarzystwie... :oops: :mrgreen:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt lis 20, 2009 22:32 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

atla pisze:a czy któraś z Was będzie może w sobotę? moja córka chciałaby trochę pomóc, ale ma 12 lat i sama napewno nie może, a ja też nikogo tam nie znam, więc wolałybyśmy w towarzystwie... :oops: :mrgreen:

ja niestety jutro "szkołuję" no chyba żeby mi się zajęcia ponadnormatywnie skróciły...
dzieci nie wolno wpuszczać na boksy, chyba że jest przy tym opiekun/rodzic, wyraża zgodę i to najlepiej przy dwóch-trzech świadkach,,, nie dziw się, koty są różne, zadrapie taki, albo nie daj Boże - ugryzie i potem rodzice mają pretensje do schronu...
Jutro na pewno będzie Krzysiek, z nim możesz gadać :) :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lis 20, 2009 22:47 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Georg-inia pisze:ja niestety jutro "szkołuję" no chyba żeby mi się zajęcia ponadnormatywnie skróciły...
dzieci nie wolno wpuszczać na boksy, chyba że jest przy tym opiekun/rodzic, wyraża zgodę i to najlepiej przy dwóch-trzech świadkach,,, nie dziw się, koty są różne, zadrapie taki, albo nie daj Boże - ugryzie i potem rodzice mają pretensje do schronu...
Jutro na pewno będzie Krzysiek, z nim możesz gadać :) :ok:

no wiem. toteż nie chciałam jej wcale puszczać samej. chętnie też bym się "udzieliła". :D :mrgreen:
może być i następny tydzień. w każdym razie, gdybyście się wybierały np. w przyszły weekend to dajcie znać. :roll: :mrgreen:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt lis 20, 2009 23:02 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Gdyby w schronisku nie było proludzkich, miziastych kociąt, to proszę pamiętajcie o Zygmuncie u Anetki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=825732498

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie lis 22, 2009 10:11 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

mam pytanko bo uzupelniam ogloszenia.
Na pierwszej stronie w liscie kotow oglaszanych jest Oci, ja jakis czas temu wrzucilam ja do znalazly dom?
Ona nadal jest oglaszana, bo nie wiem czy trafila do domku ( miala byc chyba z Viggo?)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie lis 22, 2009 10:22 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Oci miała iśc do domku z Viggo, ale niestety coś się zmieniło i Oci nadal siedzi u Gosi, tak że ogłaszamy ją dalej
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie lis 22, 2009 10:31 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

a to w takim razie ja przesuwam do poszukujacych domek.

Etka

Post » Nie lis 22, 2009 19:30 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Dziś w schronisku byłyśmy w trójkę, o :) Krzyś się ucieszył, bo daaaaaaawno ponoć tak nie było. Była Anetka Duszek, ruru i ja. Przyszłam trochę później, bo przed 12 i zapomniałam zapytać czy wcześniej poszedl do domu jakiś kot, ale w czasie, w którym byłam - adopcja była tylko jedna, niestety. Ale do domu poszedł fajny do kot do fajnych ludzi. Mialam mu zrobić opis. Kot mial nr 207 i mieszkał w 2 boksie. Buro-biały miziak i przytulak. Nazwałam go Travis. Mial szczęście :) Wzięli go ludzie, którzy jakiś czas temu wzięli ze schroniska kota Jacka. Na pewno pamiętacie takie koty ogłaszane jako "Zakochana para Jacek i Barbara". Niestety........Jacek odszedl :( podobno na raka wątroby - tak powiedział lekarz tym Państwu. Bardzo fajni ciepli ludzie. Travis będzie miał tam dobrze.

Schronisko opuścił jeden maluch. A raczej maluszka. Śliczna. Dymno-biała z przedłużonym nieco włosem. Około 8 tygodniowa. Ma okropną caliciwirozę. Ma na imię Demi i pojechala do Anetki na DT :) Szybko zdrowiej maleńka :ok: :ok: :ok:

I teraz. Pokrótce napiszę jakie koty "wyhaczyłyśmy" chcąc zrobic im opisy, ale ja po numerkach nie kojarzę z ogloszeń, więc jeśli zobaczycie, że któryś z nich jest już ogłaszany to proszę - dajcie znać. Mam nadzieję, że ruru wklei fotki i wtedy będzie łatwiej.
Nr 26 - Izabela. Piękna trikolorka z 3 boksu. Młodziutka około roczna, albo niespełna roczna. Niedawno wysterylizowana. Nie lubi innych kotów. Zrobię jej opis.
Nr 29 - Arletka. Dziewczna arlekin. boks 1. Milutka i młoda około 1 rok do 1,5 roku, przed sterylką raczej, bardzo fajna i zdrowa. Zrobię opis.
Nr 73 - Pogo. Chłopak cud miód. Czarny z białymi skarpetkami, krawatem i wąsikami :) Taki milasek, że ojejku. Też młodziutki. Mruczy jak wielki odrzutowiec :) proludzki niesamowicie :) zrobię opis.
Nr 36 - Iskierka. Odkryła ją ruru, kryła się pod kożuchem w 1 boksie. Wystraszona bardzo. Buro-biała z nieziemsko zielonymi oczami. Ma niestety grzybka. I jest bardzo chuda. Nie wiemy czy cokolwiek je... ruru ma zrobić opis dziewczynie.
Nr 1 - boks nr 1. Biało-bury młody kot. Fajny bardzo. Chce się bawić i w ogóle. Nie wiem czy wykastrowany. Ruru ma zrobić opis.

Poza tym w kociarni w klatce na dole na przeciwko drzwi jest bardzo ładny kot. Mialam zrobić mu opis, ale coś z kociem jest nie tak. Ma krótki , śmieszny ogonek, ale niezbyt dobrze się porusza. Zeskakując z krzesełka - przewrócił się. Trochę jakby kuśtykał czy coś takiego..... A sam kot jest piękny. Ma nr 218. Jest bardzo podobny do mojego Cypiska z mordki. Taki jakby ćwierć pers, bo troszkę pyszczek spłaszczony. Czarno-biały. Ogonek wygląda tak, jakby był częściowo oderwany a na koncu zostało futerko. Krzyś czytał w jego karcie, że został ściągnięty z drzewa. Może wskoczył tam ze strachu po jakimś wypadku? Nie wiemy. Krzyś zapisał by go zawieźć na RTG. Niech zobaczą co z tymi łapuniami. Dałam mu wstępnie na imię Fido. Generalnie chłopak markotny i powinien iść do domu.......

|Tak ogólnie to mnóstwo nowych kotów jest.
W szpitaliku są piekne maluszki. Jeden dymniaczek po prostu jak Grinisek taki śliczny. I jego siostrzyczka. Dymna, ale taka bardziej czarna. Wypisz wymaluj moja Gaja....... Krzyś niestety mówił, że z tego boksu kociaki umierają :(
Szafa pełna kotków. Kociaków sporo......
No i tak właśnie to wyglądało dziś.

Acha. Szczeniaczek po wypadku trochę lepiej. Widziałam, ze wstaje na łapki, ale jednak woli poruszać się tak na siedząco :) jest przekochany :)

ruru wstawisz zdjęcia? Bardzo miło było Cię poznać :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lis 22, 2009 19:36 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Dzisiaj nie było dużo adopcji,
chociaż ludzi sporo,
do domku poszedł Travis, z 2, nr 207
Obrazek
poszedł do bardzo dobrego domu,
państwo wcześniej adoptowali Jacka (tego Jacka od Barbary)
niestety Jacek['] nie żyje, prawdopodobnie fip :( :( :( :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie lis 22, 2009 19:41 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Pisałyśmy razem Magda,
bardzo mi było miło Cię poznać!
zaraz będę sukcesywnie wstawiać zdjęcia
najpierw przepiękna nowość
Izabella nr 26
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie lis 22, 2009 20:05 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Madzia 73 to jeden z braci Lwie Serce, oglaszanych, nie wiem czy maja imie ale Pogo moze byc :)
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... oty&nr=972

Etka

Post » Nie lis 22, 2009 20:09 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Przykro mi z powodu Jacka :( [']

Niki, ma nowy wątek, do którego zapraszam: ./viewtopic.php?f=1&t=103619&start=0

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]