TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 22, 2009 20:06

dubel
Ostatnio edytowano Sob maja 23, 2009 7:38 przez zabers, łącznie edytowano 1 raz
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt maja 22, 2009 20:08

Kaori... pisze:... wyniki badań krwi Trixi są rewelacyjne :-) [...]
Poza wetem małżeństwo aranżowane bardzo się polubiło i rozbrykało po całym mieszkaniu. Zdarza im się pić wode z tej samej miseczki lizać się po łebku, bawić się wspólnie sznureczkiem i oczywiście podglądać w kuwetce :-)

Co tu dużo mówić -
Obrazek
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt maja 22, 2009 20:30

Nic lepszego nie mogło mnie spotkac w piątkowy wieczór. :)

zabers

Post » Pt maja 22, 2009 22:07

Kaori... pisze:Olafi i Trixi byli dzisiaj u weta na usuwaniu zębów. [...] wyniki badań krwi Trixi są rewelacyjne :-) [...]
Poza wetem małżeństwo aranżowane bardzo się polubiło i rozbrykało po całym mieszkaniu. Zdarza im się pić wode z tej samej miseczki lizać się po łebku, bawić się wspólnie sznureczkiem i oczywiście podglądać w kuwetce :-)...

No i miłość przyszła ... z czasem. :wink:
I te wyniki! Miód, czysty miód! :D

zabers

Post » Pt maja 22, 2009 22:18

zabers pisze:Nic lepszego nie mogło mnie spotkac w piątkowy wieczór. :)

Ola przed tobą noc która też może przynieść miłe niespodzianki :wink:
tylko nie mów że boli cię głowa :lol:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt maja 22, 2009 23:10

Zakladajac ten watek z calej sily wierzylam, ze nasze forum moze zdzialac cuda- i zdzialalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja sama niestety "odpadlam" z bezposredniej pomocy, ze wzgledu na chorobe Anielki ['], i na fakt, ze rowniez moj Jerzyk walczy o zycie!!!
Dziewczyny Drogie, jeszcze niedawno kilkadziesiat kotow nie mialo ŻADNEJ przyszlosci, a dzeki Wam tak wiele juz ja zyskalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest kolejny forumowy cud!!! I tak bardzo prosimy o cud dla tych, ktore jeszcze sa niczyje, niechciane, zamkniete w klatkach... :!: :!: :!:
PROSIMY
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt maja 22, 2009 23:30

Witaj Asiu,cieszę się że wróciłaś. :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob maja 23, 2009 7:08

trzymam kciukasy za dzisiejszy wyjazd.

Troche obawiam sie co dziewczyny zastana, bo zimno bardzo :(

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob maja 23, 2009 7:38

Dziewczyny. Wybaczcie, że zawaliłam pół strony. To, co wczoraj mi wyprawiało "miau", to się w głowie nie mieści. Najpierw samo wysłało odpowiedź zanim zdążyłam dopisać co trzeba, potem się zacięło i nie chciało mi wysłać, potem pokazywało, że moje posty są, ale na stronie ich nie było, a w końcu wkleiło wszystkie, ale jako cudze. Efekt jet taki, że dziś nie mogę ich wymazać, bo nie mam opcji "zmień". :evil:
Cud boski, że bazarków mi nie popsuło.

Etka - teraz już w nocy nie było aż tak "arktycznie", a i wiatr był zachodni (czyli w boczną ścianę), więc nie powinno stworkom nawiać zimna.

zabers

Post » Sob maja 23, 2009 7:47

Małgorzata Pękała pisze:
zabers pisze:Nic lepszego nie mogło mnie spotkac w piątkowy wieczór. :)

Ola przed tobą noc która też może przynieść miłe niespodzianki :wink:
tylko nie mów że boli cię głowa :lol:

To też napisałam "wieczór" :wink:

A tak serio, naprawdę się ucieszyłam (bardzo, bardzo), bo te stworasy takie zabiedzone, każdemu coś jest, każdego trzeba wyprowadzać na prostą, jak są badania to tylko człowiek drży, żeby coś nie wylazło, a tu taka niespodzianka - rewelacyjne wyniki. To aż się jakoś raźniej robi. :D

zabers

Post » Sob maja 23, 2009 8:25

Witajcie Kochane!!!
Wlasnie przed chwila byly u mnie Pecia i Ania - odebraly wor suchej karmy Animonda, ktora dla eksmitkow przekazala Anastazja:)))))) Kochane Cioteczki uzbrojone w kurtki i swe wielkie serca pojechaly ogrzac te bidy w przytulisku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiu Droga, przesylam poranne usciski dla Mikkiego i dla Ciebie, oczywiscie:)))) Po dlugiej przerwie zobaczylam go w lecznicy (gdzie spotykam wiekszosc eksmitkow, bo chwilowo prawie tam mieszkam), gdzie byl z Cioteczkami na testach i badaniu. Jak dobrze, ze trafil do Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To byl najwyzszy czas dla niego... Wierze, ze u Ciebie rozkwitnie predko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sciskam wszystkie eksmitki i ich wspaniale opiekunki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I bardzo licze na to, ze wkrotce i te "ostatnie" opuszcza przytuliskowa klatke... Goraco prosimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A teraz pedze z Jerzykiem na kroplowke, wysciskam Fabie!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob maja 23, 2009 10:23

Wczoraj rozmawialam z Honoratka. Eksmitki ktore zostaly w przytulisku to jedno, ale sa tez koty ktore trafily do DT glownie kociaki z dwiema kotkami.
Honia i Gosia zrobia zdjecia i je tez trzeba bedzie wystawiac. Maja po trzy miesiace. Sa slodkie i maja szanse na adopcje.

Przed nami jeszcze dluga droga bo kotow jest nadal sporo.

No i trzeba sie formalnie postarac zeby podobna sytuacja z ta Pania sie nie powtorzyla.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob maja 23, 2009 10:24

Acha
Wojtek Man ma stare zlamanie tylnej lapki. Ma tez grzyba, i on nastepny nadaje sie do wyciagniecia z przytuliska. Powinien miec szybko RTG lapy. No i leczenie grzyba.....
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob maja 23, 2009 12:04

Nie wiem co mnie bardziej martwi - nóżka, czy grzyb. :( Byle to nie paskudztwo, co u nas. Z drugiej strony, wet mówił, że w tym roku microsporum szaleje jak nigdy. No nic, wyjdziemy z tego. Należy się to Wojtkowi.
Obrazek

zabers

Post » Sob maja 23, 2009 13:00

Wróciłyśmy.

Na kociarni nie było zimno. U tych kociaków wszystko po staremu. Tym razem bałagan miały ciut większy niż jak byłyśmy ostatnio.

Faktycznie eksmitki miały zimno. Zamknęłyśmy okno. Magda została poproszona o otwarcie jak się chociaż trochę ociepli.
Kociaki mają wysprzątne, są nakarmione i wygłaskane.
Znowu nastąpiło przemeblowanie.
Pani Wanda podczas naszego pobytu potrzebowała klatki po Fabi. Teraz Wojciech jest w klatce na stole. A buraski w klatce na podłodze.
Tak jak ostatnio, dzisiaj też wypuściłyśmy kociaki, żeby kości rozprostowały.

Przybyło znowu psów i jest nowy mały kociak, ale go nie widziałyśmy, został wyrzucony z auta.

Rozsypałyśmy w miseczki suchą karmę, którą zabrałyśmy od Asi (oczywiście jeszcze została). Mokre też jeszcze jest.

Worki na śmieci jeszcze są. Trzeba nabyć ręczniki papierowe.

Ania zabrała posłanka do wyprania.

Mam nadzieję, że przekazałam wszystkie informacje.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]