TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 18, 2009 19:34

Oto dwa biedaki którym nie zdążyliśmy pomóc
Obrazek Obrazek

Obrazek

[i] [i] [i]
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Sob kwi 18, 2009 19:37

safiori pisze:Oto dwa biedaki którym nie zdążyliśmy pomóc
Obrazek Obrazek

Obrazek

[i] [i] [i]

Serce peka...
Blagam, zrobmy wszystko zeby pomoc tym, ktorym jeszcze mozemy
:!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob kwi 18, 2009 19:38

bardzo smutno [*] [*] [*]
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Sob kwi 18, 2009 19:48

Safiori - koszmar...

Krótka relacja.
Kikuju - nadal nieuchwytna. Sagala - nadal na miejscówce Ravena. Mbati - nadal [głównie] na kredensie. Czyli w sumie niewiele się zmieniło.

Mbati dostanie chyba na kredens kuwetę... :roll: Generalnie potrafi zejść z kredensu i pójść do kuwety, ale...
Dziewczyny dość dobrze trafiają do kuwety. Zwłaszcza Kikuju, bo ona jest już wszędobylska i bawi się już nawet z `maluchami`.

Niestety - moje ślepe szczęście, czyli Sonek, ma jakieś obiekcje co do Mbati. Mimo, ze Sonek nie widzi potrafi zlokalizować Mbati, jak ten ostatni zlezie z kredensu i mu przywalić łapą. Tarcia na tej linii mogą być głównym powodem tego, że Mbati tkwi głównie na kredensie [tam jeszcze Sonek nie wlazł]. :?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob kwi 18, 2009 19:50

Aniu Z, advocat jest do podania jednorazowo na skore za uszkami na karku, ja przekazywalam kota z Petka i o tym wlasnie mowilam, ale zeby oddac prawde powiedzialam Twojemu TŻ ze wszysko napisze ci na pw :)
Naklejka advocata juz jest wklejona w ksiazeczke, wpisz prosze date.

zaraz bedzie relacja zdjeciowa, serce mi peklo ze musialam dzis zostawic Zuzie zyzolka i Olafa pinwinka nr 11. Mizialismy sie w trojke bez konca, gdyby nie to ze prawie mam dom dla Kropka nr 14 to bez Zuzi lub Olafa bym nie wyszla :(

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob kwi 18, 2009 19:56

Obrazek
To jeden z burasków z chorymi oczkami - kocurek 5-6 miecięcy- dzikuskowaty
Obrazek
To burasek który nie ma jednego oczka a drugie w bardzo złym stanie - kocurek 5-6 miesiecy - dzikuskowaty
Obrazek
To koteczka z podejrzeniem o białaczkę - test negatywny ale w bardzo złej kondycji 3-4 letnia kotka waga 1,25 kg super przymilas
Obrazek
Kocurek wykastrowany z bardzo rozdętym brzuszkiem 2-3 lata piękny srebrzysty kolor
Obrazek
Kocur nie kastrowany koci katar -2-3 lata. wycieńczony jedno oczko zamglone.

Obrazek
Kocur nie kastrowany koci katar -3-4 lata. wycieńczony

Jest jeszcze jeden ale jemu udało sie nawiac z klatki i nie został obfotorafowany.
Wszystkie kutulce mają biegunkę ,są niedożywione żywe szkieleciki chociaż na zdjęciach tego tak nie widać. Są odrobaczone, wszystkie po przeglądach u wetów z zaaplikowanymi lekami.
Ostatnio edytowano Sob kwi 18, 2009 20:04 przez safiori, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Sob kwi 18, 2009 20:02

Moja 11 to Olaf, no tak teraz to powinien już być chłopak :wink:

Pingu bez imienna nadal :wink: , psychicznie ma się super, to straszny miziak, fizycznie gorzej, mam mega biegunkę :(
Jest na hilsie i/d i mam nadzieję, że szybko jej przejdzie, bo czeka ją sterylka w tym tygodniu, jeśli nie unormujemy kupy to zabieg odkładamy.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob kwi 18, 2009 20:03

Dziewczyny i co z przemeblowaniem....? Pytalyscie Wande czy mozna zrobic im namiastke domu? Ja w poniedzialek pojade do Ikea i kupie regal i moze domki ale musze miec zielone swiatlo:)

Bardzo mi przykro z powodu tych kotkow ktorym sie nie udalo.....to okrutne bo mialy szanse na lepsze zycie i go zwyczajnie nie doczekaly..
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob kwi 18, 2009 20:04

Na pocieszenie.

Sagala:
Obrazek

Mbati:
Obrazek

Kikuju nie uświadczysz do zdjęcia... :roll: :lol:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob kwi 18, 2009 20:18

No, wróciłyśmy urobione jak norki. Wszystko, co pisze Jerzykowka to święta prawda. Jest co robić. Dlatego bardzo prosimy o pomoc w "obrabianiu" tego towarzystwa. Każde ręce do pracy są NAPRAWDĘ potrzebne. Te cudaki są naprawdę fajne i , o czym się osobiście przekonałam, i kontaktowe, i grzeczne, i nie przeszkadzają kiedy im się sprząta. Rozkoszniaste są i tyle. Co tam się długo rozpisywać.
Jeszcze raz prosimy o DT i łapki do pracy. :D
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob kwi 18, 2009 20:20

bardzo żałuję, ze nie mogłam dziś z wami pojechać :-( od rana musiałam byc w pracy, a zeby jechac sama nie mam mozliwości. Za daleko ze Swarzędza, a ja niezmotoryzowana. o i pewnie bym nie trafiła nawet :-( mam tylko nadzieję, ze jeszcze mi się uda wyrwac z wami do Przyborówka. Bardzo bym chciała

monika Mojsak

Od: Śro paź 08, 2008 12:52

Post » Sob kwi 18, 2009 20:20

bardzo żałuję, ze nie mogłam dziś z wami pojechać :-( od rana musiałam byc w pracy, a zeby jechac sama nie mam mozliwości. Za daleko ze Swarzędza, a ja niezmotoryzowana. o i pewnie bym nie trafiła nawet :-( mam tylko nadzieję, ze jeszcze mi się uda wyrwac z wami do Przyborówka. Bardzo bym chciała

monika Mojsak

Od: Śro paź 08, 2008 12:52

Post » Sob kwi 18, 2009 20:25

Agn - dzięki stokrotne za zdjęcia. Mbati normalnie wygląda jak prezes koncernu naftowego. I ta mina "ojca chrzestnego" :D
Sagala - arystokratka pełną gębą. Założę się, że w Wigilię zacznie recytować Goethego w oryginale. :D

P.S. Wmawiam sobie, że to poduchy sprzyjają wzrostowi fotogeniczności. :ryk:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob kwi 18, 2009 20:35

no to jedziemy klatkami lewa gorna

Trixie nr 5 czeka na sterylizacje ma rujke
Obrazek

Misieńka nr 12 wysterylizowana!
Obrazek

Rysio nr 7 ( DT Koperata) kastrowany!
Obrazek

prawa gorna

Zuzia moja ukochana nr 10 wysterylizowana!
Obrazek

Olaf mój drugi najwiekszy skarbek nr 11 kastrowany!
Obrazek

Denisek nr 9 nie sprawdzalam czy wyster. ale mysle ze tak
Obrazek

Fabia nr 8. nie sprawdzalam czy wyster. ale mysle ze tak
Obrazek

lewa dolna

Miki nr 13 kastrowany!
Obrazek

Felicjan, pingwinek nr 16 kocurek kastrowany, sorki za brak zdjecia, ciemno bylo w tej klatencji. To ten cudny mis dla Korciaczek.

Kropek nr 14 brak zdjecia, u mnie na DT, jutro wkleje, dzis juz nie bede go meczyc, ma strasznie wzdety brzuch, wykastrowany

Albi, burasek nr 15 brak zdjecia.

prawa dolna

Pixel nr 19
Obrazek

Paproch nr 20 wykastrowany!
Obrazek

i jest jeszcze kotusia sterylizowana nr 21 Pixie bez zdjecia ktora siedziala w transporterze, to ona tak byla lana przez burasa nr 19.

Zrobilysmy takie roszady..Paproch poszedl do klatki lewej gornej, Pixel do lewej dolnej a ta koteczka z transporterka siedzi sama w klateczce w prawej dolnej, nie wiedzialysmy czemu sie tak lalu dlatego siedzi Pixie sama w klatce.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob kwi 18, 2009 20:44

Podniosę...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]