POTRZEBNA POMOC!! Szczecin-p. Iza karmi ponad 100 kotów!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 12, 2008 15:59

wstawiam jeszcze zdjęcia bo obiecałam to zrobić:

Mróweczka

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Czaruś

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro lis 12, 2008 16:14

Anno bardzo bym prosiła o pomysł co z rzeczami, które nie poszły jeszcze w bazarku....
Mam alergie na "kocie anioły" !

agiis-s

Post » Śro lis 12, 2008 19:42

dla dobra kotów, przed którymi zima ustaliłyśmy z Anną3 kontynuację bazarków. Do wyczerpania zapasów w pudle będę je systematycznie wystawiała - rozliczane będą przez nifredil (jeśli się zgodzi)

agiis-s

Post » Śro lis 12, 2008 21:54

witam a wiec zaczne od tego ze to ostatni moj post dotyczacy takiego tematu.
przede wszystkim gratuluje pedagogicznego podejscia do sytuacji :?: zawiodlam sie bardzo a to bardzo,naprawde brak slow by opisac.
wczoraj o cos prosilam,widze ze jednak o szacunku to tylko taka pusta rozmowa gdyz prosilam o niego a go nie otrzymalam.
takze przykro mi bo zawiodlam sie na osobach ,ktore naprawde wydawaly mi sie mile,a tu bum,ale jak to mowia naiwny zawsze dostanie po dupie.
prosilam obie strony o przemyslenie sytuacji jak sie wytworzyla.pani Iza napsiala ze do konca tygodnia prosi o cierpliwosc bo chciala by przemyslec ta sytuacje ok,ja rozumiem i szanuje,natomias Kya popisalas sie niesamowicie,wiesz to pieprzenie (za przeproszeniem) o wieku,kto starszy kto mlodszy,TO JEST DZIECINADA A NAwET RZEKLA BYM ZENADA :!: co z tego ze jestes starsza co to zmienia :?: bo ja nie rozumiem.dla mnie osoba starsza znaczy madrzejsza,elokwentna,z kultura osobista :!: ktorą bardzo zaswiecilas,niestety ja tez twoje posty zrozumialam tak jak pani Iza ,ze to bezsensu i w ogole do niczego nie potrzebne,takze co teraz?za wyrazenie takiego samego pogladu mnie tez objedziesz?przykro mi nie chce i nie chcialam wdawac sie w zadne konflikty,zawsze staralam sie jakos je nagiac wytlumaczyc,omijac
w normalny sposob,ale widze ze sie nie da.przerost ego u ludzi zawsze budzil u mnie niesmak,ja nawet dam sie ponizyc jesli to ma na celu pomoc zwierzetom,taka jestem i mam do tego prawo,tak jak kazdy ma prawo sie ze mna nie zgodzic,ale zaakceptowac fakt,ze moge taka byc,bez obelzywych wyznan na ten temat.nie wiem czy to takie naprawde trudne,zrozumiec ,pozrozmawiac,PRZEMYSLEC SWOJE ZACHOWANIE,nawt nie dalismy pani IZE chwili na to zeby sobie tez przemyslala,to nie jest fair.
zle mi z tym ze znow musialam wrocic do tego tematu :( nie jest to dla mnie mile,ale uwierzcie mam duzo mniej lat niz wiekszosc na watku i bardzo mnie serce boli kiedy po raz kolejny dojrzale osoby udawadniaja mi jakimi wielkimi dziecmi SA.to przykre.

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro lis 12, 2008 22:23

no wiorka ponawiam propozycję - przyjedź, popracuj, poznaj od podszewki, posłuchaj, poczytaj, przeżyj - potem oceniaj.

odwrotnie jest o wiele łatwiej ...

agiis-s

Post » Śro lis 12, 2008 22:27

a może czas pomyśleć o kotach?
im jest wszystko jedno kto im karmę przywozi - z radością wrąbały te 40 paczek kitekata od niepedagogicznych nauczycielek .... nie miały wyrzutów sumienia jak co niektórzy...
idzie zima - "mądry" gadaniem żadnego kota nie nakarmimy ani ty, ani ja ani pani Iza

agiis-s

Post » Śro lis 12, 2008 22:35

wiora mam znowu chętny domek na kotka - zajmiesz się adopcją? dać ci namiary? Śniezynka jeszcze została i Czarny dziki kot, przecież każdy wydany kot to miejsce dla nowego. Chcesz?

agiis-s

Post » Śro lis 12, 2008 22:48

NO COMMENT agiss ale pisz tak dalej to na szacunek napewno sobie zasluzysz.czy wy w ogole czytacie co ja pisze do cholery bo zaczyna mnie juz to dziebko denerwowac.WYRAZAM SWOJA OPINIE JAK KAZDY BO MAM DO TEGO PRAWO,TYLKO STARAM SIE NIE OBARZAC PRZY TYM NIKOGO.MOWILAM JUZ NIE MI PSRODKOWAC KTO I ILE WINY W TYM WSZYSTKIM PONOSI :!: :!: :!: TYLKO ODNOSMY SIE DO SIEBIE JAK DO LUDZI A NIE KUPY GOWNA :!: :!: :!: mam nadzieje ze teraz bedzie zrozumiale :!:

wiora

Post » Śro lis 12, 2008 22:55

wiora pisze:NO COMMENT agiss ale pisz tak dalej to na szacunek napewno sobie zasluzysz.czy wy w ogole czytacie co ja pisze do cholery bo zaczyna mnie juz to dziebko denerwowac.WYRAZAM SWOJA OPINIE JAK KAZDY BO MAM DO TEGO PRAWO,TYLKO STARAM SIE NIE OBARZAC PRZY TYM NIKOGO.MOWILAM JUZ NIE MI PSRODKOWAC KTO I ILE WINY W TYM WSZYSTKIM PONOSI :!: :!: :!: TYLKO ODNOSMY SIE DO SIEBIE JAK DO LUDZI A NIE KUPY GOWNA :!: :!: :!: mam nadzieje ze teraz bedzie zrozumiale :!:

ale ja wiora piszę całkowicie poważnie i bez cienia nawet złośliwości. I nie chcę nikogo obrażać
i się nie denerwuj....

widzisz jak łatwo wyprowadzić kogoś z równowagi zupełnie bez złej woli ?

agiis-s

Post » Śro lis 12, 2008 22:58

powiem ci w tajemnicy że okres zasługiwania na szacunek czy cokolwiek mam już za sobą ....
i nie denerwuj się - wystarczy ze ja ostatnio pół apteki wykupuję na uspokojenie...

agiis-s

Post » Śro lis 12, 2008 23:15

pewnie ze latwo kogos z rownowagi wyprowadzic ja do najspokojniejszych osob nie naleze.tez mam granice,ale rowniez trzeba miec przy tym wyczucie,prawda,bynajmniej tak wyglada moj swiatopoglad.nie wiem wydawalo mi sie ze damy rade cos jeszcze zdzialac ale czytajac obrazliwe teksty to kazdemu sie odechciewa prawda.przeciez jestesmy homo sapiens powinnismy umiec dojsc do jakiegos rozwiazania,tylko prosilam zeby kazdy przemyslal swoje zachowanie czy oby napewno bylo ok w stosunku do innych i pisalam to do wszystkich nie tylko do ciebie.nie wiem brak mi narazie pomyslow jak dotrzec do ludzi :roll:

wiora

Post » Śro lis 12, 2008 23:41

Kobitki.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro lis 12, 2008 23:42

Drogie panie. Walczycie o tę samą sprawę, nie walczcie ze sobą. Wszystkie was podziwiam i WSZYSTKIE dla mnie jesteście aniołami. Trzymajcie się ciepło i nie dajcie się nerwom "podjadać". Naprawde macie wielkie serca.

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Czw lis 13, 2008 10:02

dominikaanna masz racje ja nie chce walczyc i naprawde mam nadzieje ze znajdzie sie wyjscie z tej sytuacji i bedzie ok. :wink:

wiora

Post » Czw lis 13, 2008 14:20

Witam Serdecznie Wszystkich. Właśnie wracam z Meżem od Weta.Bylismy z Gabi. Śnieżynką.Oraz moimi dwoma domowymi kotkami. Miedzy innymi Chrapcią ktora ma przewlekla chorobę astamatyczną.Weta stwierdzila u Gabi i Śnieżynki CALCIVIRUS.Stąd nieprzyjemny zapach z buzi.Wiadomo z jakich warunkow maluchy były zabierane i tam leży przyczyna ich choroby.Male dostaly antybiotyk w tabletkach i w zastrzykach.Stan Śnieżynki Weta określila jako dużo lepszy niż Gabi.Gabi dostala Tamox i Isporivet -zastrzyki do dalszego podawania w domu .Leczenie ma trwac 8 dni.Potem kontrola. Śnieżynka dostala tylko Isoprivet w zastrzykach na ten sam okres czasu.Proszę o pomoc w decyzji co dalej z adopcja?Obecnie obie kotki sa w klatce odizolowane zgodnie z zaleceniem Weta.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

[poprzednia][następna]