Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Patsy pisze:Potwierdzają
TŻ uprzedzony, że wrócę późno i że następnego dnia ma pilnować futer, coby nie tupały
Zirael pisze:Aleksandra59 pisze:
A tego co się z tym halloween teraz dzieje nie cierpięAle cóż - stara jestem już i może nie kumam, dlaczego akceptujemy i gloryfikujemy cudze zwyczaje, uznając własne za - brutalnie mówiąc - "wsiowe"
Przepraszam wszystkich mieszkających na tzw. wsi - bardzo zazdraszczam
absolutnie się z Siostrą zgadzam - nawet nie wiecie jak mi smutno, że znicza nie mogę zapalić...
Nie mam jednakowoż wyjścia - w miejscowych obrzędach muszę brać udział ku radości zgromadzonej dzieciarni.
Magdalena pisze:Zirael pisze:Aleksandra59 pisze:
A tego co się z tym halloween teraz dzieje nie cierpięAle cóż - stara jestem już i może nie kumam, dlaczego akceptujemy i gloryfikujemy cudze zwyczaje, uznając własne za - brutalnie mówiąc - "wsiowe"
Przepraszam wszystkich mieszkających na tzw. wsi - bardzo zazdraszczam
absolutnie się z Siostrą zgadzam - nawet nie wiecie jak mi smutno, że znicza nie mogę zapalić...
Nie mam jednakowoż wyjścia - w miejscowych obrzędach muszę brać udział ku radości zgromadzonej dzieciarni.
Tiaa, cóż - moja córka w Chinach pracuje w szkole i musiała w piątek rzeźbić w dyniach i ganiać z bandą małych Chińczyków przebranych za wiedźmy i insze strachy! A przygotowania do tego trwały tydzień. To się nazywa globalizacja!
Zirael pisze:my rzeźbiliśmy w melonach, bo dyń zabrakło
Aleksandra59 pisze:No to mamy trzecią wersję listy obecności na sabaciku 15 listopada![]()
![]()
Villemo5
Barba50;
Patsy;
Anja;
Pipsi;
Marcjannakape;
Marcelibu;
Ewa74;
Joshua_ada;
Xandra;
Koteczekanusi;