S.KATOWICKIE IV-Tysiak w domku.Karmelka po zabiegu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 28, 2008 17:06

kurcze, potrzebuje chyba jakies rady. Chyba wiem czemu Pingwinka nie zyje w zgodzie z Lana. Chodzi o to ze zadna z moich kotek nie lubi Lany. Wydaje mi sie ze Lana wymusza to na nich swoja postawa.

Kazdy kot pozwala sie jej obwachac i sam obwachuje a Lana nie, ona z miejsca ucieka. I jak ona ucieka to Pingwinka leci za nia a jak ja dogoni to Lana z lapami na nia i jest walka. heh
macie jakies pomysly, czy jest jakas szansa aby je zapoznac ze soba?

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pon sty 28, 2008 18:02

karee pisze:Co do tekstu na ulotke to pepperoni robi takie piekne ogloszenia na allegro! pieknie pisze!
Zeby Kasia napisala tekst na strone musimy jej w pkt dac tezy o czym pisac, bo ona nie byla, nie wie i nie zna, tyle co slyszala, ale ja jej tez jeszcze poopowiadam, bo mam ja na miejscu. Dobrze by bylo zeby to powstalo przed sobota, bo nie ma na co czekac!

No to musimy wypunktować :D ,może niech Kosta zacznie :D

Mika, niestety tak bywa , u mnie jest podobnie, Chudus goni najsłabszą Kiare i nic nie zrobię, wie że nie wolno i tyle..

I obawiam sie ,że nic nie poradzisz, muszą to same ze soboa załatwić

Dziewczyny przeczytajcie, dostałam PW;
Świetny pomyłl z tymi ulotkami! ale wpadł mi do głowy pomysł żeby nie rozmieniać tej waszej WIELKIEJ energii na drobne!!!!!!! Może by tak "zrobić" książeczkę. Wyobrażam ja sobie jako zbiór opowiadań o kotach którym pomogłyście przez te kilkanaście miesięcy. Historia od momentu kiedy trafił do schroniska jak znalazłyście mu dom, jaki jest kochany i o tym, że można. Do tego zdjęcie ( zdjęcia macie świetne ). Powiedzmy jedna strona historia kota z dobrym zakończeniem a na odwrocie strona edukacyjna. Dobry tytuł, zdjęcie jakiegoś fotogenicznego kota....................................................................................................Może można by taką broszurę rozdawać dzieciakom, które przychodzą do schroniska. Wystawić na Waszych bazarkach ............................. Najważniejszy byłby dobry tekst.

Moim zdaniem to super pomył, ulotki jasne jak najbardziej, ale możemy coś takiego powoli przygotować..jasne ze to ''proces'' długotrwały..ale myśle że warto
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon sty 28, 2008 18:47

Kosta :D wspaniały, wspaniały pomysł :D
piekne byłyby takie broszurki o schroniskowcach :D
tu na forum był wątek kotów-łabędzi-tzn jak z brzydkie kaczatka zamieniaja sie w łabędzie. Ale to juz czyjs pomysł-trzebaby inny tytuł wymyslec :wink:
Dziewczyny uzdolnione myslec,myslec :twisted:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sty 28, 2008 19:12

acdha
ja kiedys na samym poczatku mojego kontaktu ze schroniskiem wyprodukowałam cos takiego :wink:
ale teraz uwazam ,ze trzebaby wprowadzic wiele zmian
Mozna by to dawac przy adopcji

Obrazek

Mała1

Post » Pon sty 28, 2008 19:20

Mała1 pisze:acdha
ja kiedys na samym poczatku mojego kontaktu ze schroniskiem wyprodukowałam cos takiego :wink:
ale teraz uwazam ,ze trzebaby wprowadzic wiele zmian
Mozna by to dawac przy adopcji

Obrazek

Instrukcja obsługi kota, bardzo dobry pomysł
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pon sty 28, 2008 20:46

wpisalam na googlach ten tytul: instrukcja obslugi kota - bo mi sie wydawalo ze jest ksiazka o takim tytule, ale chyba bardzo podobnym bo nie znalazlam.
zobaczcie jaka glupote znalazlam za to:
http://peb.pl/fun/35895-instrukcja-obs- ... iez-y.html

mam ochote przypalic fajka takich co pisza te niby smieszne teksty :evil:
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Pon sty 28, 2008 21:37

pepperoni pisze:wpisalam na googlach ten tytul: instrukcja obslugi kota - bo mi sie wydawalo ze jest ksiazka o takim tytule, ale chyba bardzo podobnym bo nie znalazlam.
zobaczcie jaka glupote znalazlam za to:
http://peb.pl/fun/35895-instrukcja-obs- ... iez-y.html

mam ochote przypalic fajka takich co pisza te niby smieszne teksty :evil:

czytałam to kiedys..ręce opadaja :evil:
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pon sty 28, 2008 22:01

nie mam czasu zajrzecale ozliwe ,ze ten tytuł tez juz czyjs-trzeba sprawdzic :wink:
to ogolnie szkic-ja juz tam widze duzo zmian

Mała1

Post » Pon sty 28, 2008 22:26

O rany, dziewczyny ile fajnych planow i pomysłów :D
dlugopisy uwielbiam pod kazda postacia, a taki koci to juz w ogole marzenie :D

Pomysł z ksiązeczką bardzo mi sie podoba.
Tyle pieknych kocich historii.
W ramach psychoterapii zaczne pisac opowiadanie o persicy anorektyczce :evil: ,
bo juz sni mi sie po nocach, ze zapomniałam ja nakarmic i kocica umarła z głodu :roll:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto sty 29, 2008 10:34

tangerine1 pisze: o persicy anorektyczce :evil: ,
bo juz sni mi sie po nocach, ze zapomniałam ja nakarmic i kocica umarła z głodu :roll:

tangerine ja mam kota anorektyka który nieznosi jeść
jak widzę ze cały dzień kręci nosem to wieczorem karmię go łyżeczką :evil:
jak jeszcze nie wiedziałam ze taki trudny z niego kot i nie pilnowałam czy miskę wylizał on czy Clarens
to pewnego razu Morris zaczął się przewracać, nogi odmawiały mu posłuszeństwa
u weta wet było podejrzenie ze to są jakieś problemy neurologiczne i już byłam zapisana do pani doktor do Tychów która jest specjalistą od neurologi kotów

do dzisiaj się nadziwić nie mogę gdzie ten kot ma instynkt przetrwania 8O
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto sty 29, 2008 12:14

słuchajcie zaproszę tu do nas dziewczynę , która zaproponowala mi bycie naszym domkiem tymczasowym :)))
Powiedziała,ze utrzymanie kotka bierze na siebie, a jesli dojdzie do jakis kosztów zwiazanych z leczeniem to na nas liczy :wink:
Popytałam o to i owo....i wydaje mi sie ,ze to idealny tymczas :D

odpowiedz Grazynki :D :D :D

witam
moje koty sa niewychodzące, sa odrobaczane co 6 miesięcy i raz w roku szczepione, termin szczepienia wypada w lutym, nie sa szczepione na wściekliznę i nie wiem czy to konieczne. Co do mobilnosci to nie tylko posiadam samochód, ale mam weterynarza na osiedlu, na ogół korzystam z jego usług i jestem zadowolona, w szczególnych przypadkach można skorzystac z kliniki dla małych zwierząt która jest w Katowicach, jej adres napewno znacie, mnie osobiscie raz zdarzyło sie jechać z kotem do weta o 3 w nocy, bo miał ataki padaczkowe, potem okazalo sie że to zatrucie z robaków. Z chęcia przyjme na przechowanie koty, jeśli potrwa to dłuzej mysle ze nic się nie stanie. Nie wiem czy pewnym przeciwwskazaniem nie jest charakter mojego kota, o ile kotka jest bardzo spokojna, o tyle kot to troche niespokojny duch, czasami z chęci zabawy za bardzo daje się we znaki kotce. Chociaz jak kotka była sterylizowana to "stanął na wysokosci zadania" i zamiast ja atakowac to w ciszy i spokoju przesiedział przy niej cały wieczór.Koty sa w wieku na oko prawie 3 lata ( kot ) i jakies prawie 2,5 roku ( kotka ).

:dance: :dance2: :dance:

Mała1

Post » Wto sty 29, 2008 13:58

chcialam zaprezentowac projekt napisu do wydrukowania na dlugopisach wykonany przez naszego grafika Emila :)

Obrazek

i co Wy na to?

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Wto sty 29, 2008 14:01

bardzo ladne:)) a gdzie kupimy dlugopisy i jakie?

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Wto sty 29, 2008 14:03

karee pisze:chcialam zaprezentowac projekt napisu do wydrukowania na dlugopisach wykonany przez naszego grafika Emila :)

[img] http://images33.fotosik.pl/124/847e5c4fc866d81e.jpg [img]

i co Wy na to?

SSSsuuppperrr :D :D :D :D :D

iwona_35

Post » Wto sty 29, 2008 14:18

dzwonilam do domku Rudego - ta dziewczyna jest nim zachwycona.na poczatku sie chowal pod wanne i za firanke ale juz wyszedl i sie mizia :mrgreen: jest cudowny, grzeczny, wzorowo kuwetkowy i bardzo go kochaja :1luvu: super slyszec ze ma tam dobrze :dance:

Karee, projekt jest rewelacyjny!!! bardoz mi sie podoba jak z literek sa takie rozne ksztalty i to jest BOMBA!
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

[poprzednia][następna]