Witam,
Poniedziałek się skończył, ale wtorek przywitał mnie deszczem i zimnem. Nie wiem dlaczego wyłączyłam już piece w kotłowni i kazałam wodę spuścić. Teraz mam zimno w pracy. Czy w tym roku lata nie będzie? O wiośnie już nie wspomnę
W piątek będę w CK i zrobię fotki wybiegu. Musimy go też pomierzyć, bo bardzo pilnie trzeba robić nowe ogrodzenie. To które jest przestało być solidne i trzeba by zrobić coś z jednej mocnej konstrukcji, oraz górę zabezpieczyć siecią. Koty co prawda nie uciekają, ale pewne elementy przy sprytnym kocie mogą nie wytrzymać. Pozatym chcemy trawke kotom zrobić, bo obecnie są tylko ubogie kępki . Nie ma tam możliwości wysiania trawy, bo trzeba by teren przekopać i zasiać, a do czasu jak by coś wyrosnąć miało to pewnie zleciało by ptactwo z okolicy. Pozatym ziemię koty wnosiłyby na łapkach na kociarnię. Znalazłam już dostawcę trawy w rolkach do wyłożenia - blisko i niedrogo/ ale też trzeba dokładnie wymierzyć ile tego potrzebujemy. Myślę, czy nie założyć wątku ogrodzeniowego, bo w sumie pomysł mamy, ale nie wiem czy dobry. Może ktoś by jeszcze coś nowego podpowiedział. To musi być trwałe, nie przechodnie dla kotów, no i względnie tanie, bo tam tego potrzeba na oko z 15 m. Dobrze by było z tym zdążyć jeszcze wiosną, żeby tam również jakieś krzaczki posadzić - na razie myślę o forsycjach, bo chyba nie są trujące i nie mają specjalnych wymogów glebowych. Na to wszystko jeszcze tylko kasę musimy zdobyć

, a koty będą miały lepiej niż u mnie w domu