ZYWIECKIE KOTKI - 25 kotow czeka na dom. Czesc Pierwsza.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 26, 2008 11:23

Dzień dobry jeszcze świątecznie ... :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt gru 26, 2008 12:54

kristinbb pisze:Dzień dobry jeszcze świątecznie ... :D

Obrazek Obrazek Obrazek

dzien dobry
swiatecznie i spokojnie

siedze oblozona kociakami, sa leniwe, na jednej rece Mala Mi, przy drugiej Sally, Duza Paciunia siedzi i mysli nad miejscem do spania - spoglada na mnie od czasu do czasu bo najchetniej polozylaby mi sie na kolanach ktore zajmuje laptop, a Mala Paciunia drzemie na sofce pod kaloryferem

u tymczasowiczow cisza, pewnie tez spia

martwi mnie najnowszy nabytek - kotka ktora ktos przyniosl do lecznicy, powiedzili ze ja znalezli (ponoc weszla do domu i nie chciala wyjsc), zaplacili za jej szczepienie i stronghold
sa z Goczalkowic

kotka jest miziasta, ma slad po obrozy na szyi, pewnie dlugo ja nosila, ogolnie zadbana, byc moze sterylizowana - nie wiem jak to sprawdzic
zamknelam ja w lazience, klamke musialam przywiazac sznurkiem bo umie otwierac drzwi - ciagle placze, bardzo malo je :( jest w depresji
jak do niej wchodze lasi sie i chce na rece, podklada sie do glaskania i calowania w glowe, ta kotka miala dom, ktos okazywal jej wiele czulosci, dlaczego ja wyrzucono? a moze odeszla dalej? zgubila sie? nie wiem czy lecznica ma kontakt z jej "wybawcami" ale mysle ze warto byloby dac ogloszenia w okolicy, gdzie ja znaleziono
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pt gru 26, 2008 13:20

Jola jest zabiegana więc może ja będę na bieżąco uzupełniała informacje o stanie zdrowia Pana Niani.
Pan Niania żyje sobie z moją mamą, wzięłam go w tym samym czasie kiedy ja byłam po Masakrę u Wandy.
W sumie miał być mój, ale tych dwoje uknuło spisek i zostałam wykolegowana ;)
Tutaj jest galeria Pana Niani i Berty, kotki mojej mamy (Jola już ja wklejała):
http://picasaweb.google.com/Danutat54/Kotki#
Tutaj jest galeria tylko Niania, od pobytu u Wandy do teraz włącznie z jego świątecznym rozrabianiem:
http://picasaweb.google.com/Danutat54/N ... zorajIDzi#

A co do samego Niańka. Przyszedł do nas z anemią i chronicznym zapaleniem dziąseł. Anemia została bardzo szybko wyleczona (nawet teraz wyniki krwi ma idealne). Jakiś czas temu Nianiek zaczął mieć strupy na skórze, a w końcu łyse placki, apetycik mu się zmniejszył. Zaczęło się jeżdżenie do weterynarza (do dr. Młynarskiej, dla osób ze Śląska), zeskrobiny na grzyba, badania krwi itd. w końcu zaraz przed świętami zrobiłyśmy test na fiv i felv. Pierwszy, płytkowy, był niejednoznaczny i krew poszła jeszcze do laboratorium. Tam niestety Felv wyszedł pozytywny. Zadzwoniłam od razu do Wandy i Joli. Sama mam 3 koty, troche wadliwe zresztą ;), ale z białaczką nie mam żadnego doświadczenia. Jola Anioł jak zwykle przejęła się bardzo, dała mi namiary na męża Anity. I tym sposobem (strasznie to rozwlekłam), w wigilię mąż Anity przywiózł nam interferon.
Przy okazji chciałam strasznie podziękować Anicie i Tomkowi, lepszego prezentu w wigilie nie mogłyśmy dostać (nie wzięli grosza za interferon). Instrukcje była bardzo szybkie, bo sami się spieszyli, ale będziemy się kontaktować. Na razie Niań od pierwszego dnia świąt dostaje interferon, skubany pije go prosto z ampułki.
Coś więcej trudno powiedzieć, oprócz skóry Nianiek jest w dobrym stanie, w miarę je, grucha, kolankuje, napada Bertę i w ogóle ma energię elektrowni atomowej, strach się bać. Oby było tak dalej, będziemy go leczyć bez względu na koszty, w końcu to rodzina, poza tym takiego Niańka jeszcze świat nie widział.
Ufff no to chyba tyle, następne posty będą bardziej zwięzłe. Proszę o wyrozumiałość, bo to mój debiut na forum.
No i Wesołych Świąt

zouza

Od: Sob wrz 16, 2006 11:32

Post » Pt gru 26, 2008 14:08

witaj zouza

od kilku dni nosze sie zamiarem zalozenia osobnego watku Panu Niani
chce w nim opisac jego historie, nie mialam natchnienia .. ale zaloze ja jeszcze dzisiaj

dziekuje ze jestes

natur11

Post » Pt gru 26, 2008 15:17

Jola_K pisze:witaj zouza

od kilku dni nosze sie zamiarem zalozenia osobnego watku Panu Niani
chce w nim opisac jego historie, nie mialam natchnienia .. ale zaloze ja jeszcze dzisiaj

dziekuje ze jestes

Dziękuje za troskę :)
Jolu nie wiem czy Niań potrzebuje osobny wątek. Interferon mamy dzięki wielkiemu sercu Anity i Tomka. Badania itd. robimy na bieżąco, miałam psa nerkowego więc jesteśmy przyzwyczajone do wysokich rachunków ;)
Niań pewnie chciał by mieć własny wątek, próżniak jeden ;) jeśli powstanie na pewno będę pisała na bieżąco i wklejała zdjęcia.

zouza

Post » Pt gru 26, 2008 15:20

Calusy dla Pana Niani. Mamy dla niego nową porcję interferonu, tak że wkrótce dostawa nadjedzie. Trzymamy kciuki za jego zdrowie, mocne, najmocniejsze! :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt gru 26, 2008 19:06

anita5 pisze:Calusy dla Pana Niani. Mamy dla niego nową porcję interferonu, tak że wkrótce dostawa nadjedzie. Trzymamy kciuki za jego zdrowie, mocne, najmocniejsze! :ok:

to ja swoje kciuki też dorzucę :ok:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob gru 27, 2008 19:13

Jak się macie po Świętach? :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie gru 28, 2008 0:29

anita5 pisze:Jak się macie po Świętach? :D

wypoczelismy, naprawde nie robilam nic tylko wypoczywalam, no oczywiscie codzienna "obrobka" kociakow byla jak zawsze, ale nic ponad to :D

mysle ze tak bedzie jeszcze jutro........ super!

mam nadzieje ze i u was spokoj
choc sama nie wiem czy jakis ruch w kocim interesie nie bylby lepszy, jakies fajne adopcje itp

natur11

Post » Nie gru 28, 2008 11:27

Oj Jolu czasami musisz poleniuchować i odpocząć
dla dobra siebie i koteczków...
Odrobina lenistwa też się przydaje... :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie gru 28, 2008 12:33

Witajcie!
Mój Psotuś też bierze Intron (dzisiaj kończymy 2-gą serię). Podejrzenie, że to może być FeLV wyszło trochę przez przypadek - mały zaczął kichać i stwierdzono powiększone wszystkie węzły chłonne. Wczoraj byłam z nim u weta, bo znowu pokichuje. Pani doktor niczego nie stwierdziła, ale zastrzyk dostał. Po niedzieli na kontrolę i morfologię, bo od poprzedniej i od testu minęło prawie 3 miesiące. Przy okazji zważyłam mojego skarbusia i waga pokazała 5,3 kg :roll: Wetka pochwaliła, że Psotuś bardzo ładnie wygląda :)

Mam nadzieję, że Pan Niania również ma się dobrze i leczenie Interferonem przyniesie efekty.

Pozdrawiamy Was cieplutko,
Iza i MP6

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie gru 28, 2008 15:54

Nianiusiu trzymam kciuki!!!
Nie poddawajcie się!!!
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Nie gru 28, 2008 16:01 Pan Niania ma białaczkę

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem szczęśliwą .... no właśnie... właścicielką ? pana Niani. Bardzo wszystkim dziękujemy za ciepłe słowa i nie tylko słowa :D . Nianiuś od 4 dni pije interferon i mam ogromną nadzieję że to poskutkuje i Nianiuś wyzdrowieje. Dzięki, dzięki, dzięki i pozdrowienia dla wszystkich.

szara24

Od: Nie gru 28, 2008 15:50

Post » Nie gru 28, 2008 17:46

cześć mama :D

zouza

Post » Nie gru 28, 2008 18:10

:lol:

szara24

Od: Nie gru 28, 2008 15:50

[poprzednia][następna]