jopop pisze:6. gdzies na brodnie - karmicielka idzie wkrotce do szpitala na 1-2 miesiace. kotki, kocury, kociaki. potrzebne tez tymczasy dla malych. i zastepstwo w karmieniu na okres jej szpitala.
ALARM!!!!!
Pani nie tylko idzie do szpitala, ale w ogóle rezygnuje z karmienia kotów. Chodzi o 2 bloki, chyba nigdy nie było tam kastracji, podobno kotów jest kilkadziesiąt łącznie. Mam znów talony, więc można łapać. Jest tam PODOBNO dużo kociąt.
Sytuacja jest taka: fundacja A, która przez lata dawała Pani karmę - obiecuje tylko 4 talony. fundacja B - obiecuje kilka talonów.
kociąt nie chce przyjąć NIKT. Jedyna propozycja dla nich - to uśpienie (bo prawie na pewno są głodne, z kk).
nie mam dla nich miejsca ani u siebie ani u nikogo na tymczasie. Jeśli nie znajdę dla nich domów - trochę mogę ulokować w lecznicy w klatce. Ale:
a) doba pobytu to 10 pln za klatkę
b) krąży tam masa kotów i nie ma szans, by kocięta nie łapały stale czegoś nowego. nawet jeśli nie są chore - to zaraz będą. nadal jednak daje im to szansę na przeżycie, czego nie mają jeśli ich nie weźmiemy.
pewna pani Basia (zna ja na pewno Agneska i Iskra) jutro po południu idzie tam na rekonesans. Spróbuje sie zorientować ile czego tam jest. Może się zdarzyć tak, że już jutro wejdą jej w ręce kocięta. Ona nie może ich przetrzymać (ma już tymczasy) nawet 1 noc.
ja zaś - jutro do 20 jestem zajęta. potem owszem - mogłabym podjechać na Bródno, ale:
a) autobusem
b) bez klatek (są w lecznicy)
c) z tylko 2 transporterami (reszta dostała nóżek i wyparowała...)
d) też nie mam co z nimi zrobic, chyba, że w środku nocy będę popylać autobusami i metrem na Ursynów (mam klucze) i potem wracać na Bielany (tam mieszkam).
na jutro potrzebuję więc ALBO tymczasu choć na 1 noc w pobliżu (Bródno) ALBO transportu (najlepiej centrum-bródno-ursynów-bielany).
+
kogos, kto by mi z ursynowa klatki podrzucił przed wtorkowym popołudniem
EDIT: już niezawodna Aleba z TŻe te klatki załatwi:)
umówiłam się, że we
WTOREK po południu pojadę tam pomóc w łapaniu - potrzebuję więc:
- samochodu z kierowcą (popołudnie + wieczór), trasa Bielany-Bródno-Ursynów-Bielany
- TRANSPORTERÓW
- pomocnika samodzielnego komunikacyjnie (na wypadek jakby samochód był pełen klatek)
- DOMÓW TYMCZASOWYCH DLA KOCIĄT!!!! (mogę je dostarczyć odrobaczone i odpchlone)
POMOCY!!!!!!
PS.
Aleba - nie zgłaszaj swojego TŻ-a, bo macie nieszczepione kociaki! Co najwyżej może JUTRO pojechać po kotki do lecznicy (z WASZYMI TRANSPORTERAMI!!!), wypuścić je na Brzeskiej i Nieporęckiej i zabrać z lecznicy moje klatki i podbierak i wszystkie transportery!!!!!!!