(4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię (*)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 21, 2019 20:42 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

kwiryna pisze:Obie z siostrą jesteście w wielkim stresie, przytloczone emocjami. Ona na pewno będzie żałować, że nie było jej z Dee. :( ale przecież poukładacie to sobie. Pomalutku.

Pewnie kiedyś tak. Tzn we mnie słowa przez nią wypowiedziane mocno są. Nie chciałam juz karmić na sile Dee praktycznie będącej w agonii i powiedziałam, że nie dam jej jeść żeby nie przedłużać przedłużać jej umierania i usłyszałam ze dr G też nie karmila Mamy,zeby nie przedłużać Jej umierania..
Nie,takiego porównania nie zapomnę. Chyba ze mnie mocno przeprosi. Albo mnie dopadnie alzheimer. Dr G ma sformulowanych 49 zarzutów w formie pytań. Sprawa jest trudna emocjonalnie i nie rozumiem jak mogła coś takiego powiedzieć. Nic tego nie uzasadnia. Porównywać mnie,moje działania Wszelkie, opiekuńcze i medyczne względem DeeDee do postępowania dr G.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 22, 2019 7:55 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

Marzeniu, przytulam...

I przez Ciebie, i przez Siostrę przemawia ból. To takie mówienie własnym bólu przez ranienie wszystkich wokół :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob cze 22, 2019 9:06 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

taizu ma rację, to chyba taki mechanizm. Marzenko, pamiętaj, nie jesteś sama. :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 22, 2019 9:12 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

No porównanie do nowej pani dochtor :evil: też bym się podqrwiła. DeeDee była śmiertelnie chora ,cierpiała i jakiekolwiek wydłużanie Jej życia to było by barbarzyństwo czy terapia uporczywa. Wczesniej byla wielka walka o Jej życie.Olanie pacjentki w szpitalu to inna bajka :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob cze 22, 2019 10:17 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

Dziękuję Wam.
Trudny dzień dobry wszystkim!
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob cze 22, 2019 10:36 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

Przytulam Marzenko.
Rodzina... od dawna jej nie mam. Miałam gdy dawałam, byłam na zawołanie, siedziałam cicho i przytakiwałam gasząc protest we mnie ... Upiorne pretensje o nic, wymyślanie sobie czegoś co uważano za prawdę... całkiem ją rozbiły.
To są trudne tematy. Boli ale odpuść sobie bo inaczej spokoju w duszy nie będzie. Nie masz na to wpływu i nie będziesz mieć. Żadne słowa nie przekonają. Wierzę ,że w ich środku i w sercu (jeśli jest) siedzi prawda tylko nie chcą jej dopuścić. Inaczej przyznać by się musiano do błędu.

Strasznie przykro ,że DeeDee pożegnałaś sama. Może siostra nie mogąc pogodzić się z jej odejściem wymyśla absurdy by wytłumaczyć jakoś swój ból.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob cze 22, 2019 11:14 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

Nic nie usprawiedliwia zachowania mojej siostry,a zwłaszcza tego porównania. Jak obala DeeDee to jej sprawa. Jak takie oszczerstwa grube zarzuca mi to moja sprawa. Nie wytłumaczę tego emocjami ani niczym. To świadczy ze przekroczyła te moja granice, wewnętrzna granice poza która nie wybaczam. Tu nie chodzi o zatrwadziale trwanie w gniewie,nie. Ja taka nie jestem. Ale o pamietanie.bo ja szybko zapominam. Wiem ze się o coś poklocilysmy ale szczegółów nie pamiętam albo jak pamiętam to są one dla mnie nieważne. To mi są pamietane różne pierdoly i wypominane.tu jest inaczej. To przegięcie jest mega.
Siostra się odezwie. Jak będzie miała interes jakiś. Natomiast ja zostaje sama z uporządkowanie mieszkania do wynajmowania, że sprawa Mamy, z bieżącymi sprawi jeśli chodzi o mieszkanie Rodziców.
Dam radę. Jeśli psychiki mi wystarczy i fizycznych sil.

Marzenia11

Post » Sob cze 22, 2019 11:34 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

No dobra. Ulalo mi się. Czas wracać do życia które..przynosi nowe kłopoty a mianowicie,zgubilam swoją kartę bankowa. Juz w środę wieczorem. Na szybko szukałam w czwartek rano ale na wszelki pozyczylam ze skarbonki Dee pieniądze na pociąg. Miałam nadzieję znaleźć kartę w bałaganu torebkowym. Nie było. Potem ze ktoś znalazł na osiedlu i wywiesi ogłoszenie, tez nie stało się tak. Wczoraj rano zastrzeglam sobie kartę czasowo,ale nie na jej. Logowanie do bankowości elektronicznej trwało wiecznodv,zdazylam się spocic z nerwów trzy razy, ale na szczęście nikt nia nie płacił. A stres był bo akurat tobie projekt z lekarzami na który dostałam dla nich na gratyfikacje 4,5tys...

Marzenia11

Post » Sob cze 22, 2019 12:01 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

uff, przynajmniej tyle :ok:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob cze 22, 2019 12:03 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

Pewnie się znajdzie w stresie gdzieś pewnie wsadzilaś. Ja dzisiaj przez moje podqrwienie w pracy przejechałam zamyślona z 300 metrów nie za bardzo pamiętając drogę :? Wcześniej o 8.50 postawiłam moja kosmetyczkę na nogi, że zaspałam i nie zdążę na 9.00. No zdążę bo dzisiaj sobota a nie wtorek ... Ujowe czasami to życie.... :evil:
Obrazek

majencja

Post » Sob cze 22, 2019 12:32 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

Majencja :D byłaś umówiona na wtorek? :lol:

Marzenia11

Post » Sob cze 22, 2019 12:41 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

Tak przyszły :mrgreen: Przez wolny czwartek ubzdurałam sobie że wczoraj był poniedzialek :ryk:
Obrazek

majencja

Post » Sob cze 22, 2019 13:12 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

Ja moją kartę znalazłam kiedyś na... półeczce w łazience. Jak tam trafiła (to znaczy - jak to się stało, że tam ją położyłam) - nie mam pojęcia. Może Twoja się jeszcze znajdzie :ok: Grunt, że nikt nic z niej nie podjął! W ostateczności spróbuj poprosić św. Antoniego, czasem to pomaga 8O
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 22, 2019 13:19 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

majencja pisze:Tak przyszły :mrgreen: Przez wolny czwartek ubzdurałam sobie że wczoraj był poniedzialek :ryk:

Wczoraj w pracy też miałam z tym trochę kłopotu tyle ze różne dni mi się wydawało ze są, nie konkretnie jeden,poniedzialek. :D na szczęście w porę się orientowalam.

Marzenia11

Post » Sob cze 22, 2019 13:21 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię

jolabuk5 pisze:Ja moją kartę znalazłam kiedyś na... półeczce w łazience. Jak tam trafiła (to znaczy - jak to się stało, że tam ją położyłam) - nie mam pojęcia. Może Twoja się jeszcze znajdzie :ok: Grunt, że nikt nic z niej nie podjął! W ostateczności spróbuj poprosić św. Antoniego, czasem to pomaga 8O

Okruchy wiary straciłam juz i nie wierzę w skuteczność modlitwy jakiejkolwiek. Moja wiars,jedli jakas byla,zostala w krótkim czasie wystawiona trzy razy na próbę i niestety nie przeszła tego.

Marzenia11

[poprzednia][następna]