» Śro sty 07, 2015 20:49
Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!
Dziś nie było nikogo w sprawie adopcji.Doszedł jeden Kocurek 934/14 czarny z białymi skarpetkami i krawatem.Na początku trochę się chował,ale potem bardzo ośmielił i drzemał na kolanach pięknie mrucząc.Wszystkie 8 kotów,które doszły wczoraj i dzisiaj to nakolankowe i naręczne miziaki ,a wszelkie rekordy bije czarny Dytwin 888/14-jest jak przyklejony do człowieka,cały się wtula i mruczy jak traktor.Uwielbia noszenie na rękach ,a zostawia człowieka na chwilę tylko wtedy,gdy chce jeść.W A1 jest więc 11 kotów.W żółtym: 1.czarny Dytwin 888/14,2.czarny Regimen 903/14,piękny, z okrągłą buźką i jedwabistym futerkiem 3.czarny z białymi skarpetkami i krawatem Mardusz 935/14 -pewny siebie ,wszędzie Go pełno i ze ślicznym białym pomponikiem na końcu długiego,czarnego ogonka.Cała trójka nie lubi wołowiny.Nie chciały się też bawić-wolą mizianki z człowiekiem.W zielonym : 4. Zula 867/14,która dziś z odległości 15 cm ode mnie jadła wołowinę.Siedziała w budce drapaka,na górze,a ja kładłam Jej tam po kawałku mięsko i gadałam do Niej.Zjadła naprawdę dużo.5.burasio z białymi dodatkami Kotasz885/14,boi się psów,wielki miziak.6.biało- czarny Hablin 922/14.Obaj roznosili dziś pokój,tak pięknie się bawili i 7.czarny z białymi dodatkami ,dziś przyniesiony Kocurek 934/14,na początku przestraszony chował się,ale potem się ośmielił ,też miziak nakolankowy.W czerwonym : 8.biały z czarnymi akcencikami Polduś 988/14-dziś dużo bardziej śmiały,pozwalał się głaskać,nawet sam przybiegał,tylko na ręce nadal nie chce dać się wziąć.Widać,że i chciałby do człowieka i boi się.Ale wreszcie człowiek kojarzy Mu się dobrze -z wołowiną ,którą bardzo lubi,z zabawą i z głaskaniem,które też jest całkiem przyjemnie.Dziś za każdym razem kiedy wychodziłam od Niego z pokoju siadał na półce,patrzył w drzwi i miauczał,żebym wróciła i 9.czarno-biały Picasso 891/14,też nakolankowy miziak .Pięknie się dziś obaj bawili wędkami,myszkami.Myślę,że na Poldka dobrze wpłynęła obecność Picassa.Jest ewidentnie zazdrosny o Jego kontakty z człowiekiem,dzięki czemu sam stał się bardziej śmiały.W miętowym :10.pingwinka Greta 912/14-reaguje ,kiedy mówi się do Niej Śliczna.Podnosi główkę i słucha.Dziś nie było jak Ją głaskać,bo siedziała głęboko w budce drapaka i miała zły humor i 11.Avatar 962/14-burasek z jedwabistą,lekko kręconą sierścią,bardzo oryginalny,dla mnie piękny inaczej,super przytulak ,gaduła i wesołek.Miękkich rzeczy jest sporo,bo Monika przechwyciła dziś kilka kartonów,które miały pójść do magazynu,gazet też dużo.Będę u Nich w następną środę.