Dzisiaj skończyłam nowe prace.Zakończyłam w końcu wianek z margerytkami do którego nie miałam wcześniej pomysłu oraz koralikowe serce.Akurat robienia serduszek nie lubię ale skoro już miałam wytłoczkę ze styropianu to postanowiłam coś z tym zrobić.Wyszło fajnie tylko mam problem z odczepieniem resztek kleju na gorąco gdyz przyklejałam malutkie perełki.
Byłam dzisiaj na tomografii.Pojechałam raniutko pierwszym autobusem.Na dworzu padał pierwszy śnieg.Fryderyk zachwycony.Cały się śmiał Pychol szcżeśliwy.Żaluje w takich chwilach ,z e nie moge z nim biegac bo on ma siły niespożyte a ja niestety ostatnio mocno ograniczone.
Mam jakąś czarną serie.Wczoraj wieczorem rozcięłam sobie bardzo głęboko kciuk u nasady.Wynosiłam śmieci a wewnątrz była zbita salaterka .
Przy wyciaganiu worka chwyciłam za mocno i znowu awaria.
Pani przygotowywująca mnie do tomografii zlitowała się widząc zabandażowany palec i założyła mi takie plastry zamiast szwów.Pomogło natychmiast i trzyma.
Po powrocie wyszłam na spacer z psami ale pojedyńczo bo obydwoje chcą się bawic aja nie daje sobie z nimi rady,.Fryderyk na smyczy bo ucieka i się nie słucha wiec nie mogę go puścić.Dagmara chce się bawić ale tylko na spacerze a obijajacy się o nogi 50 kg pies to jest niebezpieczne.Tak wiec chodze z każdym po kolei.
Noga mi dokucza .W drugiej z kolei odezwały się ostrogi.Teraz dokładnie odczuwam co pokazywał wynik rezonansu kregosłupa i USG uszkodzonej łękotki.
Nadaje się na złom
Dzisiaj przez ta pogodę czułam się fatalnie..Teraz wieczorem juz lepiej
Zniosłam z tarasu suszone rośliny y nie wilgotniały.Mam komórkę ale tam sa w zimie myszy i zjedza mi np zboża.Juz to przerabiałam .Jakoś musze upchną to w domu a jest tego sporo.Zacznę niebawem robic ikebany to się pochwalę.Mam spory wybór suszków i cos na pewno z tego będzie.
Zbulwersowały mnie ceny wtłoczek styropianowych.Na przykład duża forma stozka wielkości 60 cm kosztowała mnie w Warszawie 13 zł aw Legionowie taka sama 26zł !!!Przegięcie
Trafiłam fajną hurtownie z dodatkami na Allegro i zamierzam od czasu do czasu coś dla tam zakupić.Na przykład komplet filców 10 kolorów 20x30cm kosztuje ok 9zła Jest też mnóstwo dodatków i cekinów po złotówce do 2 zła za sporą ilość sztuk.Jest tam mnóstwo dodatków których potrzebuje i oczy mi się zaświeciły bo ceny nie wygórowane.
Znalazłam na OLX kontakt do rolnika który hoduje kolorową odmianę kukurydzy i w końcu przysł mi naprawde bajecznie kolorystycznie kolby kukurydziane.Od czerwieni,brązów ,błękitów ,zółtych ,granatowych lub bt\razowych.Cała gama kolorystyczna.Czego ta natura nie wymyśli.
Potrzebuje jej na przyszły rok na wieniec dożynkowy.Zdecydowałam się pomóc choc zarzekałam się ,z e nigdy więcej,.
Wracajac do domu na Bugiem znlazłam niesamowite korzenie roslin,oraz krzak-roslinę z kolczastymi koszyczkami. wrwaną przez kogoś z ziemi.Niestety zmokła ale postanowiłam ja przytargac ,wysuszyc i dac jej nowe życie .Uzyje najwyżej sprayu.
Koty maja się dobrze ale znudzone siedzeniem w domu.Mam kłopot z niektórymi z opanowaniem korzystania z kuwety i choc staram się jak moge by na bierząco
sprzatac to zawsze się znajdzie taki co drogę pomyli i poszuka swojego kąta