(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2016 22:32 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Ciekawe, jak zafundowałaś PNN, bo nie wydaje mi się możliwe
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 15, 2016 9:58 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

MalgWroclaw pisze:Ciekawe, jak zafundowałaś PNN, bo nie wydaje mi się możliwe

Na przykład opuszczając narkoze wziewna, nie protestujac przed podawaniem metacamu.
Nie wiadomo, czy to by wystarczyło, ale na pewno przyczyniło się do uszkodzenia nerek. Tak to jest ufać wetom. Nie powinnam, jak się okazało. Tylko Miki żal, bo zapłaci za to życiem krótszym no i się denerwuje codziennym lapaniem na leki.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 15, 2016 10:03 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Dziękuję wszystkim za dobre słowa i obecność.
W piątek dotarło kolejne zamówienie z zooplus, a w nim dawno nie kupowana cosma. Mika się zajadala, po swojemu, małymi porcjami, ale mlaskanie słyszałam kilka razy w nocy. I dobrze, bo znów mnie nie ma, znów zostały futra na trzy dni same.
Zabrałam ze sobą Milene. Jest ostro nakrecona. Prawie nie śpi, biega z ogonem w górze, ciągle mnie woła do siebie, abym ją glaskala, machala piórami. I, co mnie mocno zaskoczyło, wspinala się po firankach! 10 letni kot!
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie maja 15, 2016 10:07 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

10 lat to przecież nie jest bardzo dużo
:201461
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 15, 2016 10:08 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Wspinanie się po firankach dobrze świadczy o zdrowiu i kondycji kici. I doskonale rokuje na przyszłość. :D

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Nie maja 15, 2016 10:46 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

MalgWroclaw pisze:10 lat to przecież nie jest bardzo dużo
:201461

Ale na wspinanie się po firankach??? Fakt, za muchą, ale i tak jak zobaczyłam kocią łapę pod sufitem to się zdziwilam.

Marzenia11

Post » Wto maja 17, 2016 11:36 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Wróciłam. Te trzy dni trwały jak jeden, naprawdę szybko minęło.
Ostatnia noc milena tak miauczała, ze wzięłam pościel i połozyłam się pierwszy raz na łózku Taty. Była szczęśłiwa, przychodziła do mnie na głaskanie, drzemała wtulona, wybiegała aby na coś zapolować.
Generalnie ona była przez ten wyjazd mocno podekscytoeana, mało spała, mało jadła, mało korzystała z kuwety. nie wiem, czy to dla niej dobry czas, czy nie, trudno mi to ocenić. Teraz od wczoraj wieczór odsypia, głaskana przeze mnie nie mruczy...

za to Mikunia okropnie stęskniona i wygłodniała. Od razu, jak się tylko zorientowała, ze to ja weszłam do domu, zeskoczyła z półki pod sufitem i zameldowała się przy moich nogach okropnie głosno i dużo miaucząc. A po jedzeniu zameldowała się natychmmiast na moich kolanach, wtuliła w rękę i mruczała i pomiaukiwała cichutko. Całą noc spała przy mojej głowie, wypędzając inne koty. musiała ją albp głaskac, albo musiała dotykać mojej głowy - inaczej wstawała i szukała swojej miejscówki.

Pozostałe futerka stęsknione, ale przy Mice nie miały wczoraj większych szans na dogłaskanie, mimo moich usilnych starań.

czas zarabiac pieniądze.

Mam tak piekielnie zimno, ze nie mogłam w nocy się rozgrzac i zasnąć i w końcu kołdrę puchową jeszcze przykryłam kocem.

Marzenia11

Post » Wto maja 17, 2016 14:12 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Nie ma, jak dom i kochana Duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto maja 17, 2016 15:09 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Jak z Dorotką?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto maja 17, 2016 23:22 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Zimno jak diabli.
Leżę pod kołdra i kocem i mi zimno. Mam nadzieję, że to faktycznie zimno, a nie kolejny nawrót mojego chorobska. Choć Wracając wieczorem metrem też mi się gwałtownie zrobiło zimno.

Marzenia11

Post » Wto maja 17, 2016 23:23 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Blekitny.Irys pisze:Jak z Dorotką?

Stabilnie. Jutro napiszę więcej szczegółów, bo teraz piszę z telefonu, a najświeższe informacje mam w wieczornych smsach.

Marzenia11

Post » Śro maja 18, 2016 12:12 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Marzenia11 pisze:
Blekitny.Irys pisze:Jak z Dorotką?

Stabilnie. Jutro napiszę więcej szczegółów, bo teraz piszę z telefonu, a najświeższe informacje mam w wieczornych smsach.

Dorota ciągle w śpiączce choć dawki leków zostały zmniejszone, ale do wybudzenia jeszcze daleko. Reaguje na dzwieki, slyszy, mruga, potrafi ruszyc reka, stopa. Ma odruchy na cewnik, na rurke od respiratora. Odruchy sa dobrym znakiem. Nie miala rezonansu, najprawdopodobniej bedzie dzisiaj. Wszystko zależy od tego jakie będą jej reakcje i od wyników badań.
Trzeba liczyć się z tym, że część struktur mózgu została nieodwracalnie zniszczona i że nie będzie już taka sama jak kiedyś, lekarze to w kółko powtarzają. I że rehabilitacja będzie czasochłonna i długa.

Marzenia11

Post » Śro maja 18, 2016 19:38 Re: (2)Mika 5 lat nowego życia.Tato (*)zaświeci dla mnie sło

Nieustająco za powrót do zdrowia dla Dorotki :ok:

Marzenia, Ty też się trzymaj, oby Cię choróbsko nie rozłożyło.

Blekitny.Irys

Post » Czw maja 19, 2016 12:35 Re: (2)Mika 5 lat nowego życia.Tato (*)zaświeci dla mnie sło

Blekitny.Irys pisze:Nieustająco za powrót do zdrowia dla Dorotki :ok:

Marzenia, Ty też się trzymaj, oby Cię choróbsko nie rozłożyło.

Dziękuję.
Mnie rozkładają zatoki. Głowa boli i boli czoło u nasady nosa, gdy dotykam.
Ale to mniejszy problem.
Wczoraj jak wróciłam wieczorem to Milena i DeeDee przywitały mnie seria kichania. Mają katar, założone nosy. Ale jedzą. Na noc postawiłam gar z olejkiem i się inhalowalysmy. Dodatkowo dzisiaj zrobiłam osobne inhalacje, milenie w szafie, a.DeeDee w łazience. O dziwo zupełnie nie protestowaly. Muszą się naprawdę źle czuć.
Wczoraj też zauważyłam jak Milena agresywnie wręcz wyrywa sobie futro z ogona i okolic. Dzisiaj kupię pojemniki na mocz i zrobię jej badanie. Może coś się dzieje i stąd te wylizywanie brzucha.

Marzenia11

Post » Czw maja 19, 2016 13:51 Re: (2)Mika 5 lat nowego życia.Tato (*)zaświeci dla mnie sło

Może tak być.

Blekitny.Irys

[poprzednia][następna]