Chiara pisze:Mam info od kini098, że ciężarówka złapana.Co za ulga!
Super!
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:Mam info od kini098, że ciężarówka złapana.Co za ulga!
isabell36 pisze:a co z tym maluchem co za kicią nr 175 siedzi ?
Chiara pisze:Chiara pisze:Panni Alina znalazła PS na Facebooku i poprosiła nas o pomoc dla ciężarnej kotki z działek w Zamościu w województwie lubelskim.Kotka już w lecznicy, ciąża jest bardzo zaawansowana, więc chyba udało się w ostatniej chwili.
Dodam, że kotka już w tym roku urodziła trójkę bezdomnych kociaków...
![]()
Negocjacje co do ceny są w toku.
Kicia po zabiegu. Gdyby nie pomoc urodziłaby pięć bezdomnych kociaków na działkach...Koszt 120 zł, faktura miała być dziś wysłana.
kinia098 pisze:W sobotę wysterylizowana została kotka w bardzo wysokiej ciąży![]()
Przede mną uciekła, a ja nie miałam czasu czekać aż zechce wrócić, bo musiałam jechać do Koszalina z Maciusiem i Sąsiadem ( ale to za chwilę ).
Zostawiłam klatkę Pani karmicielce i udało się, złapała kicię!
Koteczka przebywa u Kasi i dochodzi do siebie. Jest bardzo wystraszona, ale nie ma mowy o szybszym wypuszczeniu ze względu na większą ranę.
Kotka pobędzie u Kasi minimum tydzień.
Pani karmicielka ma u siebie jeszcze 4 około 3-4 miesięczne kociaki z poprzedniego miotu tej kotki 2 koteczki i 2 kocurki.... Wszystkie czarnei kotka też czarna... Ostatnio coś wpadają mi w ręce same czarnuchy....
Jeśli nie uda się znaleźć domów dla tej czwórki, to zostaną u Pani, a na wiosnę- ciachniemy je.
Koszt sterylizacji, mam nadzieję, że cena nie wzrośnie przez to, że kotka była w bardzo wysokiej ciąży, to 120zł...
Dlatego gdyby ktoś chciał wesprzeć zabieg tej czarnuli, to proszę. Bo koszta pokrywa Powszechna Sterylizacja![]()
Fundacja «Szare, bure i łaciate»
ul. Kopalniana 14 m 3, 42-271 Częstochowa
KRS 0000508232
Konto: 39 1140 2004 0000 3302 7515 2721
W tytule: Powszechna Sterylizacja
BIC/SWIFT mBanku: BREXPLPWMBK
Chiara pisze:Panią Elę z Kalwarii Zebrzydowskiej skierowała do PS Agłaja. Sąsiedzi pani Eli są już w podeszłym wieku i mają dwie kotki![]()
. Kotki są w miarę zadbane, niestety miały już po dwa mioty w tym roku. Z maila wiem tylko, że państwo "zostawili sobie po jednym kotku", o szczegóły pytać nie będę.
Państwo są niechętni sterylizacji, ale pani Ela jest na dobrej drodze, aby ich przekonać. Poprosiła nas o sfinasowanie zabiegów, a potem znalazła lecznicę, która wysterylizuje obydwie kotki za 200 zł w sumie.
isabell36 pisze:w czwartek zdjęcie szwów
Chiara pisze:Chiara pisze:
Widać śliczną kotkę.Dostaje N°157. Koszt jej sterylizacjii to 80 zł.
Po namyśle postanowiłam napisać jeszcze kilka słów o tej kotce. Kotkę kocha i dba o nią jedna osoba - starsza pani, która rozpłakała się, gdy dziewczyny zaproponowały pomoc. W jej dużej rodzinie jest problem alkoholowy i gromadka zaniedbanych dzieci, dwójka w szkole specjalnej, brakuje na podstawowe potrzeby. Kotka rodziła wielokrotnie, teraz ma piątkę maluszków. Starsza pani pozwala jej spać na kanapie.
Chiara pisze:
Sterylka kotki N°157 opłacona.FV 78/2014 z dnia 12.09.2014 na kwotę 80 zł.
Jesteśmy spłukani...
Użytkownicy przeglądający ten dział: HerbertPrade, puszatek i 116 gości