Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 14, 2013 17:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

funan pisze:Potrzebuję też kontaktu do weta, ktory poza tym że ją ciachnie to jeszcze przetrzyma do chwili wypuszczenia.

I o tym rozmawiałam przed chwilą z koleżanka z Orunii i jeśli aktualne, zadzwoni do tej dziewczyny z okolic Jankowa.

zwiatrem

Od: Pon sty 19, 2009 17:35

Post » Pt lis 15, 2013 10:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Aktualne, dziekuje i czekam :)
funan

funan

Od: Wto lip 28, 2009 11:14

Post » Pt lis 15, 2013 10:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny piszę do Was bo staram się pomóc mojej koleżance z Gdyni
wrzuciłam na miau więc podaję linka
jej córeczka strasznie tęskni za kotkiem :(

viewtopic.php?f=1&t=158332

może ktoś nam pomoże z Was?

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lis 15, 2013 12:29 przez Edytka1984, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt lis 15, 2013 11:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

[quote="funan"]Aktualne, dziekuje i czekam :)[/quote]
Ok, podsyłam Ci na pw kontakt bezpośrednio do Dziewczyny, która wszystko ogarnia.
Jak nie dotrze daj znać, napiszę jeszcze raz.

zwiatrem

Post » Pt lis 15, 2013 12:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

ObrazekObrazekObrazek

Dnia 13.11.2013r przy ul. Janowskiej 48a w Gdyni zaginął nasz ukochany 2,5 letni kotek. Jest maści czarnej (czekoladowej), rasy Maine Coon i nazywa się MERLOT. Tego dnia miał na szyi tylko szarą obrożę bez adresu. Jeśli ktokolwiek go widział bardzo proszę o kontakt- wszyscy się strasznie martwimy :(

Kontakt z właścicielem:
Joanna: 669-609-218 joasia.cala@gmail.com
Krzysztof: 609-089-106[/quote]
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt lis 15, 2013 12:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

maria_kania pisze:ObrazekObrazekObrazek

Dnia 13.11.2013r przy ul. Janowskiej 48a w Gdyni zaginął nasz ukochany 2,5 letni kotek.
[/quote]
Dałyście na ww.trojmiasto.pl ? Może ktoś już oddał do schronu w pobliżu.

zwiatrem

Post » Pt lis 15, 2013 12:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

koleżanka dziś obdzwoni schroniska
na razie szukali w okolicy wieczorami
wiem na pewno że ogłoszenie dała na tablicy ale napisałam by dała na trojmieście
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt lis 15, 2013 12:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Edytka1984 pisze:koleżanka dziś obdzwoni schroniska
na razie szukali w okolicy wieczorami
Wiem na pewno że ogłoszenie dała na tablicy ale napisałam by dała na trojmieście

Przychodzi mi jeszcze do głowy poszukać tutajna miau DT z terenu Gdyni, bo do nich czasem trafiają i wydrukować ogłoszenie zostawić u najbliższego weterynarza. Widziałam takie u mojego weta.

zwiatrem

Post » Pt lis 15, 2013 15:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

funan pisze:Aktualne, dziekuje i czekam :)

Funan, mam nadzieję, że dostałaś moją informację, ale spieszę Cię pocieszyć, że Dziewczyna ma jeszcze kupony na darmową sterylką dla bezdomniaka i klatkę do pożyczenia też, więc dzwoń śmiało.

zwiatrem

Post » Pt lis 15, 2013 15:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Bardzo dziekuje za pomoc "zwiatrem" jestem juz umowiona z mpacz, ktorej tez Dziękuję :)
funan

funan

Post » Pt lis 15, 2013 16:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

"Zwiatrem" jeszcze raz dziękuję. Wiadomość o darmowej sterylce jest super jednak już jestem umowiona więc mam nadzieję że ktoś inny ją wykorzysta. Ewentualnie chętnie ja wykorzystam jak będę ciachac córkę kotki za jakieś 2-3 miesiące? Wielkie dzięki
funan

funan

Post » Pt lis 15, 2013 19:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

funan pisze:"Wielkie dzięki

Jeszcze jakby było za co ... powodzenia. :ok:

zwiatrem

Post » Wto lis 19, 2013 18:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

cześć! dzisiaj rano w okolicach ul.Łużyckiej 8 w Gdyni spotkałam w drodze do pracy pręgowaną burą kotkę, która jak na moje oko jest w zaawansowanej ciąży. Kiedy wyciągnęłam do niej rękę dała się pogłaskać. Niestety nie miałam możliwości żeby od razu zareagować. Chcę się za nią rozejrzeć jutro rano i mam nadzieję że uda mi się ją złapać. Ponieważ nie mam doświadczenia w takich akcjach chcę się was poradzić.
1. Nie mam pewności, że to kot wolno bytujący. Z drugiej strony na tej ulicy nie ma chyba budynków mieszkalnych. Raczej same firmy. Mogę zrobić mały wywiad, ale wiadomo, że mogę nie trafić na osoby które coś wiedzą, a sytuacja jest pilna.
2.Jeśli już złapię kotkę to do której lecznicy mogłabym ją zawieźć tak żeby zostawić ją rano na zabieg a odebrać już po pracy. Musi to być lecznica, która godzi się na sterylki aborcyjne (nie mogę się umówić już teraz bo nie mam pewności że akcja się powiedzie). Dziś spotkałam ją koło 7 i jutro też zamierzam o tej godzinie jej szukać więc dobrze by było jeśli lecznica byłaby czynna od samego rana.
Wszelkie uwagi, dobre rady i propozycje mile widziane.

katija

Od: Czw wrz 30, 2010 19:20

Post » Czw lis 21, 2013 10:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Piano, dość.
Poprzednia próba wyjaśnienia skończyła się awanturą
bardzo proszę nie generować kolejnych.

Zamykając wątek adopcyjny zwiatrem, moderator ostrzegł, że w razie przenoszenia awantury na inne wątki będziemy wyciągać konsekwencje. Ponieważ wątek został usunięty z publicznych podforów i teoretycznie mogłaś nie doczytać ostrzeżenia, ponawiam je.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw lis 21, 2013 11:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Beliowen pisze:Piano, dość.
Poprzednia próba wyjaśnienia skończyła się awanturą
bardzo proszę nie generować kolejnych.

Zamykając wątek adopcyjny zwiatrem, moderator ostrzegł, że w razie przenoszenia awantury na inne wątki będziemy wyciągać konsekwencje. Ponieważ wątek został usunięty z publicznych podforów i teoretycznie mogłaś nie doczytać ostrzeżenia, ponawiam je.

Drogi moderatorze właśnie w tym problem ta druga strona zablokowała możliwość PW.
Ale mniejsza z tym bo istota przedmiotu sporu została wypaczona, nie chodziło o to że druga strona nie zaadoptowała kota tylko o to że rozpowszechniała nieprawdziwe informacje jakoby nikt z nią nie nawiązał kontaktu, nikt jej nie odpowiadał oraz że nie warto kotek udostępniać co zapewne zniechęca inne potencjalne domy adopcyjne. Pani dostała telefon oraz maila i z żadnych z tych możliwości nie skorzystała, ale nie omieszkała zaśmiecić całego Facebooka informacjami że nie ma kontaktu i nikt jej nie odpowiada. Nie można odpowiedzieć przecież na nieistniejące maile z jej strony jak i rozmowy telefoniczne których nie wykonała. Pomimo moich próśb nie pousuwała tych szkalujących komentarzy.
To że koty nie zostały zaadoptowane to akurat szczęśliwy zbieg losu jak się okazuje, po tych wszystkich zdarzeniach jakie nastąpiły.
Ponadto ogół forumowiczów ma prawo wiedzieć co jest grane, bo może znają się kolejne osoby tak wyrolowane, o czym świadczą inne wątki z przeszłości tamtego użytkowania gdzie też podobno nie było kontaktu nikt nie odpowiadał. To jest powtarzający się schemat.
Kolejna obsmarowana przez zwiatrem osoba:
viewtopic.php?f=1&t=87445&start=180
Dlaczego tych postów zwiatrem moderator nie pousuwa?
Proszę o nie wypaczanie moich intencji! Nie odwracajmy kota ogonem.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

[poprzednia][następna]