PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 21, 2014 12:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Pani spoza forum, z którą wysterylizowaliśmy już kilka kotów poprosiła o pomoc dla kocurka z Ciłkowic. Zgodziłam się, kocurek pojedzie na zabieg. :kotek:

Sabinalas jest chora i planuje łapanie na poniedziałek. Kciuki za Jej zdrowie! :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lut 21, 2014 15:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Obiecane zdjęcia wyciętych brzuszków. Jedna kicia miała jeszcze plasterek, więc jej go nie zdejmowałam na siłę.
Obrazek

Obrazek

Dzisiaj została wysterylizowana jeszcze jedna kicia z tego samego miejsca, co poprzednie dwie czarne kicie. Któraś z nich to na pewno jej mama. Obawiałam się, że wet odmówi mi sterylizacji, bo koteczka jest naprawdę maleńka, ale pomyślcie, że już miała rujkę... Takie maleństwo pewnie nie przeżyłoby porodu... :( Dodatkowo na kastrację załapał się kocurek, też z tego samego miejsca. Całkowity koszt, to 180zł; 120zł kotka i 60zł kocur.
Zdjęcia niebawem.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt lut 21, 2014 17:56 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Super. :ok:

Chiara

Post » Pt lut 21, 2014 19:09 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Chiara pisze:
Sabinalas jest chora i planuje łapanie na poniedziałek. Kciuki za Jej zdrowie! :ok: :ok: :ok:

A Sylwia1982 skręciła nogę. :cry: Za nią też mocne kciuki. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Pt lut 21, 2014 19:28 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Chiara pisze:
Chiara pisze:

jestem uziemiona na amen :evil: , a miałam w planach łapankę czarnej kotki na tyłach starej poczty, co to przez nią rozwaliłam sobie w tamtym roku palec klatką-łapką, co za pech tą kotką, no ale to trzech razy sztuka :twisted:, ciekawe co następnym razem sobie uszkodzę na samą myśl o łapance tego czarnego gada :evil:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt lut 21, 2014 21:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

sylwia1982 pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:

jestem uziemiona na amen :evil: , a miałam w planach łapankę czarnej kotki na tyłach starej poczty, co to przez nią rozwaliłam sobie w tamtym roku palec klatką-łapką, co za pech tą kotką, no ale to trzech razy sztuka :twisted:, ciekawe co następnym razem sobie uszkodzę na samą myśl o łapance tego czarnego gada :evil:

Podłe kocisko! :(

Chiara

Post » Sob lut 22, 2014 0:37 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

dzięki pomocy Chiary i Operacji Zabieg zostały wysterylizowane kolejne kotki :), bardzo dziękuję :1luvu:

kotki zostały wysterylizowane z puli 9 sterylek :) (lecznica przy Jagiellońskiej w Bielsku Podl.)

kotka z Bielska Podlaskiego (sterylka 12.02.2014) z puli 9 sterylek

Obrazek

kotka z cmentarza w Bielsku Podlaskim (sterylka 17.02.2014) z puli 9 sterylek

Obrazek

kotka z cmentarza w Bielsku Podlaskim (sterylka 17.02.2014) z puli 9 sterylek

Obrazek

dostałam też info od weta, że 21.02. został wykastrowany 1 kocur ze wsi Hryniewicze i 2 kotki z cmentarza w Bielsku Podl. :ok: (zdjęcia niebawem)

Pani ze wsi Augustowo poprosiła o sterylizacje 4 kotek i 4 kocurów, dzięki Chiarze i Operacji Zabieg 19.02.2014 zostały wysterylizowane 2 kotki, tym razem sterylki zostały wykonane w lecznicy przy Kazanowskiego w Bielsku Podlaskim

kotka ze wsi Augustowo (sterylka 19.02.2014) z puli 6 sterylek

Obrazek

kotka ze wsi Augustowo (sterylka 19.02.2014) z puli 6 sterylek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie mar 02, 2014 18:14 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob lut 22, 2014 20:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Kolejny bazarek na Operację Zabieg:
viewtopic.php?f=20&t=160680

Start już od złotówki. Zapraszam :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Sob lut 22, 2014 23:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Złapałam w piątek kolejnego dzika, tym razem dziewucha i niestety zaciążona, na szczęście wet szybko nas przyjął i w sobotę rano już było po wszystkim :D
To Ona Obrazek
Poznanie z pierwszym ciachniętym kotem ( który polubił moją altankę i nie zamierza jej opuszczać puki co) Obrazek
i zagląda do miski Obrazek

Brunhilda

Od: Pon paź 08, 2012 7:34

Post » Sob lut 22, 2014 23:59 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Dziewczęta, jesteście wspaniałe!!! :1luvu:

Chiara

Post » Nie lut 23, 2014 10:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Brunhildo, to na pewno dziki? :P
Fajna dziewczyna, nie dziwię się, że zaciążona przy tej pogodzie, w tym roku sezon zacznie się dużo wcześniej niestety...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon lut 24, 2014 11:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Axa76 pisze:Brunhildo, to na pewno dziki? :P
Fajna dziewczyna, nie dziwię się, że zaciążona przy tej pogodzie, w tym roku sezon zacznie się dużo wcześniej niestety...

To są koty, które albo się urodziły na działkach, albo poejżewam ktoś je tam wyrzucił. Ja dokarmiam je od jesieni, pomimo, że przychodzę codziennie nie dadzą się pogłaskać, choć już reagują na mój głos i dużo mniej się mnie boją niż innych.
Ta biało szara dziewczyna podejżewam że została wyrzucona z domu, po sterylce będąc w domku zaczęła całkiem inaczej się zachowywać niż na dworze 8O
Bury i czarnobiały za to wróciły z małym ociąganiem się w niedzielę na dwór :D na szczęście nie uciekły ode mnie gdzie pieprz rośnie i trzymają się blisko :)
W sumie to zostały mi jeszcze dwa do cięcia, ale cwaniaki wiedzą że klatka łapka gryzie i nie chcą podejść nawet na metr do niej :evil: chyba poczekam z nimi do marca, może zapomną...

Brunhilda

Od: Pon paź 08, 2012 7:34

Post » Pon lut 24, 2014 12:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Obiecane zdjęcia koteczki i kocurka z tego samego miejsca, co poprzednie dwie czarnulki :)

kocurek
Obrazek

Obrazek

koteczka nie bardzo chciała pozować do zdjęć...
Obrazek

...ale tutaj można zobaczyć, jaka jest króciutka i malutka.... już u góry widać jej wąsiki...
Obrazek

Dziękuję raz jeszcze Paktowi Czarownic i OZ za pomoc w wysterylizowaniu tych 3 kotek i kocurka :1luvu:
Papierki za całą czwórkę wysłałam, dwa osobne listy.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon lut 24, 2014 18:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Super. :ok:

Chiara

Post » Pon lut 24, 2014 18:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Brunhilda pisze:
Axa76 pisze:Brunhildo, to na pewno dziki? :P

To są koty, które albo się urodziły na działkach, albo poejżewam ktoś je tam wyrzucił. Ja dokarmiam je od jesieni, pomimo, że przychodzę codziennie nie dadzą się pogłaskać, choć już reagują na mój głos i dużo mniej się mnie boją niż innych.
Ta biało szara dziewczyna podejżewam że została wyrzucona z domu, po sterylce będąc w domku zaczęła całkiem inaczej się zachowywać niż na dworze 8O
Bury i czarnobiały za to wróciły z małym ociąganiem się w niedzielę na dwór :D na szczęście nie uciekły ode mnie gdzie pieprz rośnie i trzymają się blisko :)
W sumie to zostały mi jeszcze dwa do cięcia, ale cwaniaki wiedzą że klatka łapka gryzie i nie chcą podejść nawet na metr do niej :evil: chyba poczekam z nimi do marca, może zapomną...

Wejdą, wejdą. :ok: :ok: :ok:

Chiara

[poprzednia][następna]