ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Wto wrz 04, 2012 20:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Trzymam za wszystkie ślepaczki :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro wrz 05, 2012 7:26 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Zanim podejdę dzisiaj do weta, może mi podpowiedzie, co najlpesze jest do oczu na Herpesa? Mam małe w bardzo złym stanie, boję sie bardzo o oczy, ide znowu z nimi dzisiaj do weta, ale na co zmienić Atecortin? żeby była poprawa, żeby uratować oczy....
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro wrz 05, 2012 8:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

martka pisze:Zanim podejdę dzisiaj do weta, może mi podpowiedzie, co najlpesze jest do oczu na Herpesa? Mam małe w bardzo złym stanie, boję sie bardzo o oczy, ide znowu z nimi dzisiaj do weta, ale na co zmienić Atecortin? żeby była poprawa, żeby uratować oczy....

to juz wet musi chyba zdecydowac.Niektórzy daja gentamecyne ,a inni Tobrex...ale jak mówie,to zalezy od ptrzebiegu choroby i zaawansowania choroby i uszkodzeń.Najlepiej okulista by się przydał.Wrzuc fortki maluszków,czytam wątek
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 05, 2012 9:42 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Mam do wydania: Neomycinum, gentamicin wzf 0,3% .
Ktoś potrzebuje?

mikomikado

Od: Czw lis 04, 2010 17:40

Post » Śro wrz 05, 2012 9:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

martka pisze:Zanim podejdę dzisiaj do weta, może mi podpowiedzie, co najlpesze jest do oczu na Herpesa? Mam małe w bardzo złym stanie, boję sie bardzo o oczy, ide znowu z nimi dzisiaj do weta, ale na co zmienić Atecortin? żeby była poprawa, żeby uratować oczy....

moje maluszki z fatalnymi oczami, mega fatalnymi, dostawały przez 3 dni tropicamid, a potem difadol, vigamox, tobrosopt, cosopt - w róznych układach, oczywiście nie wszystkie krople naraz, ale ten zestaw był w uzyciu.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt wrz 07, 2012 17:41 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

tu jest malutka niebieska jednooczka kociczka do adopcji z Warszawy viewtopic.php?f=13&t=145746
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob wrz 08, 2012 19:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

to kociątko szuka dt lub ds..znalezione 2 dni temu :cry:
Obrazek

Obrazek
Obrazek
nie wziełam i czuje się z tym podle :oops: :cry: ale nie mam nawet gdzie od izolowac.. :cry:
Iza wzięła go do klatki ,ale ona całe dnie w pracy,od rana do nocy ...
obiecałam zabrać do okulisty ..
może ktoś przygarnie ?????????????????? :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie wrz 09, 2012 7:12 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie wrz 09, 2012 18:15 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

:( żeby te ściany w domu były z gumy... gdyby był jeden pokój więcej... ech...
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto wrz 11, 2012 13:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Mnóstwo kotów w potrzebie, a nasze możliwości tak bardzo ograniczone :(
Ale są i dobre wieści - kotki zauważone przez Morelową (link w jej ostatnim poście) znalazły DT. Podobno Pani, która się nimi zaopiekowała nie jest kociarą :wink: :D Tym radośniej przeczytać, że postanowiła je leczyć i szukać domów stałych, a póki co dać miejscówkę u siebie :D :D :D

Błękitna kotka bez oczka nadal szuka domu...

Pozdrowienia od mego tymczasika, słodkiego Lalka :D
Obrazek[/quote]

Kociak przedstawiony przez Dorcię44 nie ma nawet Dt - czy ktoś może pomóc?
Bardzo potrzebny DT dla tej biedy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 14, 2012 11:00 przez jerzykowka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto wrz 11, 2012 13:44 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Niemożliwe! ? Ta błękitna kotka nie ma domu ?? Tu już nie tylko współczucie ale i potrzeba pięknego kota za jednym razem ... Ja nie rozumiem :?
I za tego czarnuszka.. :ok: To gdzie on jest skoro nie ma dt? Może mu wątek... ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto wrz 11, 2012 13:47 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

morelowa pisze:Niemożliwe! ? Ta błękitna kotka nie ma domu ?? Tu już nie tylko współczucie ale i potrzeba pięknego kota za jednym razem ... Ja nie rozumiem :?
I za tego czarnuszka.. :ok: To gdzie on jest skoro nie ma dt? Może mu wątek... ?

Nie wiem niestety. Sądzę, że jest w szpitaliku, albo jakimś TDT. Pewnie później Dorcia napisze, ale jeśli Ona zwraca się o pomoc to znaczy, że kocio naprawdę baaardzo potrzebuje domu tymczasowego... Chyba że i o nim już będą dobre wieści :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto wrz 11, 2012 13:48 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

jerzykowka pisze:Mnóstwo kotów w potrzebie, a nasze możliwości tak bardzo ograniczone :(
Ale są i dobre wieści - kotki zauważone przez Morelową (link w jej ostatnim poście) znalazły DT. Podobno Pani, która się nimi zaopiekowała nie jest kociarą :wink: :D Tym radośniej przeczytać, że postanowiła je leczyć i szukać domów stałych, a póki co dać miejscówkę u siebie :D :D :D

Błękitna kotka bez oczka nadal szuka domu...

Pozdrowienia od mego tymczasika, słodkiego Lolka :D
Obrazek

Kociak przedstawiony przez Dorcię44 nie ma nawet Dt - czy ktoś może pomóc?
Bardzo potrzebny DT dla tej biedy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Obrazek
Obrazek[/quote]

W następny wtorek jadę z nim do okulisty .
Błękitna kotka bez oczka nie jest u mnie .
Obrazek

dorcia44

Post » Wto wrz 11, 2012 13:51 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Dorciu :1luvu: czyli kotek awaryjnie wylądował pod Twoją opieką? Rozumiem, że nadal DT dla niego poszukiwane?
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto wrz 11, 2012 15:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

niestety nie :oops: nadal jest w klatce u Izy :cry: ale będe się nim opiekowała na ile mogę .Okulista w tej chwili to najważniejsze ,niestety dopiero za tydzień bo ja popołudniami pracuje ,a on popołudniami przyjmuje. :cry:
obiecałam że jak chociaż 3 ode mnie wyjdą zabiorę go do siebie ,dwa są na wylocie :wink:
niestety u mnie na pewno złapie kalici :cry:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]