KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 17:11 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

A po to, żeby patrzeć na nich jak na śmieci, bo na nazwę homo sapiens z pewnością nie zaslugują :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto sty 11, 2011 17:13 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

felin pisze:A po to, żeby patrzeć na nich jak na śmieci, bo na nazwę homo sapiens z pewnością nie zaslugują :twisted:

A to przepraszam. Ja tam wolę patrzeć na co innego, ale de gustibus...
A z innej beczki - jak się rozwija "akcja społeczna"?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sty 11, 2011 17:17 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Ja też. Ale gdyby mi kiedyś przyszlo spotkać ich w realu, to przynajmniej będę wiedzieć, że to ten towar pozagatunkowy :twisted:

felin

Post » Wto sty 11, 2011 17:24 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

TVN24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! $%$^$%$&^%&& ktoś powiesił dwa psy na drzewie :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 11, 2011 17:30 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

CatAngel pisze:TVN24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! $%$^$%$&^%&& ktoś powiesił dwa psy na drzewie :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A w dziesiątkach schronisk w całej Polsce co chwila umierają psy, koty... Tylko że nikt o nich nie trąbi w TV i nie montuje "akcji społecznych". Wiem, że to straszne z tymi psami, ale tragedie dzieją się cały czas. Po cichu.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sty 11, 2011 17:32 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Zofia&Sasza pisze:
CatAngel pisze:TVN24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! $%$^$%$&^%&& ktoś powiesił dwa psy na drzewie :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A w dziesiątkach schronisk w całej Polsce co chwila umierają psy, koty... Tylko że nikt o nich nie trąbi w TV i nie montuje "akcji społecznych". Wiem, że to straszne z tymi psami, ale tragedie dzieją się cały czas. Po cichu.

Dlatego trzeba walczyć o surowsze kary i bezwzględne stosowanie prawa. Bo jak prawo jest i się go nie stosuje, to cały kit. Nie chodzi i jeden wyrok - w sprawie kotki czy psa. Chodzi o to, żeby wyroki były wydawane w każdym przypadku i realizowane bez zawieszeń i innych bzdur.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto sty 11, 2011 17:38 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Zofia&Sasza pisze:

I dlatego trzeba robić dym miedialny. Niech do sądów dotrze, że ludzie mają dość. A dopuszczających się takich czynów niech spotka przynajmniej spoleczny ostracyzm, jeśli nie inna kara.

felin

Post » Wto sty 11, 2011 17:43 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

felin pisze:
Zofia&Sasza pisze:

I dlatego trzeba robić dym miedialny. Niech do sądów dotrze, że ludzie mają dość. A dopuszczających się takich czynów niech spotka przynajmniej spoleczny ostracyzm, jeśli nie inna kara.

DOKŁADNIE :!: :!: :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 11, 2011 18:10 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

NITKA/KARINKA pisze:
Krzysiekbolo pisze:Wiec o co chodzi? Dlaczego nie idziemy tą drogą.?

Wątek z Dogomanii (do poczytania)
http://www.dogomania.pl/threads/188739- ... to-mozliwe

Wątek na Miau ( Koalicja dla Zwierząt )
viewtopic.php?f=21&t=74810

Wątek z prośbą o uwagi do projektu ustawy o ochronie zwierząt (Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt styczeń 2011)
viewtopic.php?f=1&t=121913&start=0

wlasnie juz kilkanascie stron wstecz pisalam, ze rozmawialam z przedstawicielem koalicji zwierzat i sekretarzem Joanny Muchy. Powiedziano mi ze 18 stycznia zbiera sie komisja zespolu przyjaciol zwierzat,zeby glosowac za lub przeciw projektowi,ktory utworzyli koalicjanci (koalicja laczy w sobie 30 organizacji pro zwierzecych) jesli ten projekt nie przejdzie w tym glosowaniu, zajmie sie nim koalicja,zbierajac 100 000 glosow,po czym nowelizacja ustawy bedzie nosila nazwe projektu spolecznego.Gdy z nimi rozmawialam, poradzili zeby zaczekac do 18 stycznia (przedstawiciel koalicji wysle mi na maila info jak juz bedzie decyzja) zatem lepiej trzymac kciuki zato aby projekt przeszedl :ok:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Wto sty 11, 2011 18:12 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Ja mam dosyć....Ciekawe jaką masakrę odkryją jutro, za dwa dni, za tydzień.............................................

Mój mail do Mateusza i Matyldy Damięckich został im przekazany - taką informację otrzymałam od Joanny Damięckiej.
Czekam na info. Trzymajcie kciuki.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Wto sty 11, 2011 18:13 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Czasami jednak sądy skazują na wiezienie.
Sprawa z przed roku viewtopic.php?f=8&t=99556&start=0&hilit=widzia%C5%82am+jak+zabija+sasiad+kota
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sty 11, 2011 18:14 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

ja_ana pisze:Ja mam dosyć....Ciekawe jaką masakrę odkryją jutro, za dwa dni, za tydzień.............................................

Mój mail do Mateusza i Matyldy Damięckich został im przekazany - taką informację otrzymałam od Joanny Damięckiej.
Czekam na info. Trzymajcie kciuki.

ma sie rozumiec :ok:

Kumiko

Post » Wto sty 11, 2011 18:18 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

KotkaWodna pisze:
vega013 pisze:Po ogłoszeniu wyroku również nie pokażą ich twarzy. :evil:

Mam tylko nadzieję, że paski będą na tyle wąskie, żeby środowisko mogło rozpoznać tych drani.

do licha z ryjem, pasek na oczach może dawać anonimowość tylko w filmach o superbohaterach - a dwa, że co za problem dla znajomych zorientować się po wyglądzie wnętrza ich barłogu?.

Jasne ze rozpoznaja,sasiedzi,koledzy,kolezanki zapewne niejedna osoba. Chocby po wnetrzu miaszkania,jesli ktos byl u nich

Kumiko

Post » Wto sty 11, 2011 18:25 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

A ja mam kwestię do TOZów które są/powinny być oskarżycielami posiłowymi w tych sprawach.
Istnieją takie rzeczy jak dane statystyczne min.służące do wspomagania określania profili psychologicznych (najdłużej zbierane i analizowane w USA stąd sądzę że do tamtych organizacji można by uderzyć o udostępnienie/udokumentowanie przez ekspertów danego wycinka). Min wynika z nich bodaj np. że gwałciciele zaczynają najczęściej od podpaleń itd.

Zapewne są też informacje i analizy dotyczące osób które w dzieciństwie/młodości dręczyły zwierzęta, czy nie miałoby sensu wydobyć i poddać analizie eksperckiej takie dane? Żeby uniemożliwiać tą "niską szkodliwość społęczną"?

Oraz czy nie można by zdobyć kilu ekspertyz psychologów/psychiatrów/behawiorystów o zaburzeniach zachowania i konsekwencjach w przyszłości (brak penalizacji prowadzący do poczucia bezkarności, rozwijające się skłonności sadystyczne i aspołeczne mogące doprowadzić do "przerzucenia" się na innych słabszych i bezbronnych np. dzieci, chorych itd???)

Ze względu na koszty możnaby nadac taki temat mediom, śledztwo dziennikarskie zapewne dałoby radę wydobyć cenne wypowiedzi.... może przy okazji znalezli by się specjaliści którzy by takie ekspertyzy zrobili pro publico bono?
A jeśli nie, to zbiórka na ten cel?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]