DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 30, 2011 21:02 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Boże co tam się dzieje... 8O
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro lis 30, 2011 21:04 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zofia&Sasza pisze:
OlaLola pisze:
mb pisze:
Ta stara wiedźma ze szlugiem w pysku jest tam nadal.

dokładnie, co ten babsztyl tam robił?? Ona powinna mieć zakaz wstępu do tego miejsca. Absolutny....

Ona tam mieszka.

na terenie schroniska??

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro lis 30, 2011 21:09 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

kotx2 pisze:
katebush pisze:Czy Ci wszyscy urzędnicy, policja, TOZ, PROKURATURA są ślepi, głupi, a może mają z "przymknięcia oczu" wymierne korzyści majątkowe?:!: :!: :!: :!: Przecież to powinno być ścigane z urzędu. Tyle wiarygodnych dowodów na znęcanie się nad zwierzętami, więc nie potrafię zrozumieć dlaczego ta sytuacja nadal trwa, dlaczego? Może to ja jestem głupia? No jak to możliwe?!
Co można zrobić? Może jakieś petycje, listy do ministra, prokuratury? Przecież nie można tego tak zostawić! Jest nas dużo, a w ilości siła, może warto zrobić jakąś akcje w necie i pozapychać skrzynki instytucji odpowiedzialnych za opiekę nad zwierzętami. Może jakiś dobry prawnik by pomógł?

dla mnie to też niezrozumiałe... :evil:

Viva ma przeciez prawników.
Zgodnie z litera prawa , po ustaleniu że zwierzeta nie otrzymują właściwej pomocy i są zaniedbywane, przetrzymywane w okrutnych warunkach na terenie prywatnym, powinno wystarczyć zgłoszenie faktu policji i w jej asyście wejście na teren i odebranie zwierząt. Viva próbowała. jak widać nie działa. Koszmar. Obawiam się że mogą posunąć się dalej aby skutecznie przyspieszyc możliwośc sprzedaży ziemi .Nie chce być złym prorokiem . Na wszystkich zwierzakach nie zarobią przecież a muszą się ich pozbyć .
Ale zadaję sobie ciagle pytanie . Co nimi powoduje w takiej sytuacji, że nie chcą wydawać pojedyńczych zwierząt do adopcji? Jaki to ma sens.? Może boją się dowodów .

ona jest wraz z włascicielem ziemi na stronie niemieckiej Korabiewic jako wydająca zwierzęta

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro lis 30, 2011 21:13 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

asia2 pisze:
kotx2 pisze:
katebush pisze:Czy Ci wszyscy urzędnicy, policja, TOZ, PROKURATURA są ślepi, głupi, a może mają z "przymknięcia oczu" wymierne korzyści majątkowe?:!: :!: :!: :!: Przecież to powinno być ścigane z urzędu. Tyle wiarygodnych dowodów na znęcanie się nad zwierzętami, więc nie potrafię zrozumieć dlaczego ta sytuacja nadal trwa, dlaczego? Może to ja jestem głupia? No jak to możliwe?!
Co można zrobić? Może jakieś petycje, listy do ministra, prokuratury? Przecież nie można tego tak zostawić! Jest nas dużo, a w ilości siła, może warto zrobić jakąś akcje w necie i pozapychać skrzynki instytucji odpowiedzialnych za opiekę nad zwierzętami. Może jakiś dobry prawnik by pomógł?

dla mnie to też niezrozumiałe... :evil:

Viva ma przeciez prawników.
Zgodnie z litera prawa , po ustaleniu że zwierzeta nie otrzymują właściwej pomocy i są zaniedbywane, przetrzymywane w okrutnych warunkach na terenie prywatnym, powinno wystarczyć zgłoszenie faktu policji i w jej asyście wejście na teren i odebranie zwierząt. Viva próbowała. jak widać nie działa. Koszmar. Obawiam się że mogą posunąć się dalej aby skutecznie przyspieszyc możliwośc sprzedaży ziemi .Nie chce być złym prorokiem . Na wszystkich zwierzakach nie zarobią przecież a muszą się ich pozbyć .
Ale zadaję sobie ciagle pytanie . Co nimi powoduje w takiej sytuacji, że nie chcą wydawać pojedyńczych zwierząt do adopcji? Jaki to ma sens.? Może boją się dowodów .

ona jest wraz z włascicielem ziemi na stronie niemieckiej Korabiewic jako wydająca zwierzęta

Tak stanowi ustawa. W praktyce trzeba mieć nakaz prokuratorski, asystę weta i duuużo asertywności.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lis 30, 2011 21:15 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Z reportażu wynika, że pani Szwarc nadal tam rządzi.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro lis 30, 2011 21:18 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Tomasz Matkowski pisze:pytajcie - a co będę mógł i potrafił - odpowiem.

Czy może Pan zrobić zdjęcia kociarni? I wyjaśnić, czemu rzekomy kierownik "schroniska" tak nagle się rozhisteryzował i spanikował, kiedy chciano do niej zajrzeć?

O ile jeszcze się Pan tu pojawi... :roll:

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Śro lis 30, 2011 21:25 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ja wiem, że Viva ma swoich prawników, ale mnie chodzi o to, że w ilości siła i jeśli kilka czy kilkanaście tysięcy ludzi wyśle do ministerstwa, miejscowego TOZ-u, Starosty, Wojewody, gminy, policji, i itd. pismo w którym będzie się domagać pomocy dla tych zwierząt, to może w końcu zaczną respektować ustanowione prawo? i może pozwolą chociaż na egzekwowanie tego prawa Vivie i innym organizacją pozarządowym? Może warto też zainteresować sprawą jakieś niemieckie i międzynarodowe organizacje na rzecz zwierząt?
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Śro lis 30, 2011 21:29 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

http://adopcja.viva.org.pl/2011/11/nowe ... biewicach/
Link do strony Vivy o Korabiewicach...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lis 30, 2011 21:30 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

W reportażu wypowiadała się jakaś wolontariuszka z vivy że dwa lata temu byli dokładnie w tym samym miejscu co obecnie. Mimo tylu działań - sytuacja zwierzaków się nie zmieniła.
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Śro lis 30, 2011 21:37 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

evalla pisze:W reportażu wypowiadała się jakaś wolontariuszka z vivy że dwa lata temu byli dokładnie w tym samym miejscu co obecnie. Mimo tylu działań - sytuacja zwierzaków się nie zmieniła.

Zmienila niestety... Na gorsze :cry:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lis 30, 2011 21:46 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Po prostu brak słów. :cry:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lis 30, 2011 22:27 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Na dogo już też założyli wątek Nowe Korabiewice i się reklamują - dajcie forsę bo ratujemy zwierzęta :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 30, 2011 22:30 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zofia&Sasza pisze:
evalla pisze:W reportażu wypowiadała się jakaś wolontariuszka z vivy że dwa lata temu byli dokładnie w tym samym miejscu co obecnie. Mimo tylu działań - sytuacja zwierzaków się nie zmieniła.

Zmienila niestety... Na gorsze :cry:

do kotow nie chcieli nawet wpuscic, az strach myslec co w "kociarni" sie dzieje naprawde...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro lis 30, 2011 22:35 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Obejrzałam. Zgroza :(.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro lis 30, 2011 22:45 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Ja wolę nie oglądać, wystarczy mi to co czytam :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]