Moderator: Estraven

marzena68 pisze:Tez podpisalam.
Dorotak97-jak male dzikuski, juz grzeczniejsze?

spacja pisze:Kotu leci piała piana z pyska i tak mlaska przy tym? co to oznacza? wetka mówiła, że ślini się przez stres, bo zaczął jak byliśmy na wizycie, ale już kilka godzin jest w domu

aga&2 pisze:Ze spraw różnych - poradźcie.
Dużo ludzi dzwoni ws sterylizacji kotów.
A pieniążki miejskie skończyły się w listopadzie. Nasze środki po opłaceniu fry z Sano będą wynosić dokładnie -100zł
Przykłady:
1. Na początku stycznia p. Maria - dostała w TOZ telefon - prosiła najpierw o leczenie dwóch kichusiów z działek na Pieczurkach (już wyleczone)
A teraz - sterylka 6 tamtejszych kotek. Pani sama powozi i przechowa, ale... 540zł
2. Wczoraj - starsza pani (75 lat) też z TOZu - karmi 4 koty na Kopernika. I cyt "już nie jest w stanie ich karmić" Najlepiej oczywiście żebyśmy je sobie zabrały. Ale one nawet jej się dotknąć nie dzadzą. Więc zabrać nikt nie zabierze. Ale żebym chociaż sterylkę jej zaproponować mogła - pani nie wie ile tam babeczek ale ze 2 to na bank
4. Dziewczyna z Turośni Kościelnej - ma tam działkę i 4 kotki do sterylki.
NO i wiele innych. A z racji na to, że ciepło się zrobiło obawiam się że wszystko co się rudza zacznie nam się zaraz miłować

spacja pisze:Kotu leci piała piana z pyska i tak mlaska przy tym? co to oznacza? wetka mówiła, że ślini się przez stres, bo zaczął jak byliśmy na wizycie, ale już kilka godzin jest w domu
.niki_01 pisze:potrzebuję pomocy
U mnie w piwnicy są koty duże i małe i do tej pory wyglądało, że nie przeszkadzają ludziom. Dzisiaj dowiedziałam sie że zaczyna być z nimi problem i sprawa prawie staneła na ostrzu noża.
Jest tam kilka dużych i 8 młodszych kotów, i potrzebuję gdzieś umieścić część z tych 8 kociaków przynajmniej przez jakiś czas.
Czarnulka21 pisze:niki_01 pisze:potrzebuję pomocy
U mnie w piwnicy są koty duże i małe i do tej pory wyglądało, że nie przeszkadzają ludziom. Dzisiaj dowiedziałam sie że zaczyna być z nimi problem i sprawa prawie staneła na ostrzu noża.
Jest tam kilka dużych i 8 młodszych kotów, i potrzebuję gdzieś umieścić część z tych 8 kociaków przynajmniej przez jakiś czas.
Niki, a jaką pomoc proponujesz ? Wiesz doskonale że większość DT jest nadal przepełniona. Po za tym w jakim wieku są te koty, czy są dzikie, może większa część z nich tylko do sterylizacji. Piszesz, że potrzebujesz gdzieś umieścić przynajmniej 8 kociaków na jakiś czas, a co potem ? Prosząc o pomoc musisz podać więcej szczegółów. Więcej konkretów jakiej pomocy oczekujesz
Szałwia pisze:spacja pisze:Kotu leci piała piana z pyska i tak mlaska przy tym? co to oznacza? wetka mówiła, że ślini się przez stres, bo zaczął jak byliśmy na wizycie, ale już kilka godzin jest w domu
Spacja, wydaje mi się że to nie jest w porządku co się dzieje z Twoim kiciem.
Fakt, kot może zacząć się ślinić po podaniu leków, ale nie powinno to trwać tyle czasu! To bardzo silna reakcja na preparaty, które dostał. Nie jestem lekarzem, trudno mi więc polemizować z podjętymi decyzjami, ale jeśli tak silna reakcja wystąpiła na pierwszy preparat odrobaczający, to podanie drugiego i taka reakcja - nie jest chyba do końca właściwe.
Proszę, skonsultuj się w tej sprawie, może napisz PW do Czarnulki 21, ona naprawdę sporo o tym wie, dwa tygodnie temu przeszła ciężką chorobę swojego Rudego, właśnie z takich przyczyn.
Trzymam kciuki za powrót do zdrowia.
magaaaa pisze:Wet stwierdził robaczycę?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 55 gości