PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 22:45 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

Najmniejsze ryzyko, że się nie przyjmie - moim zdaniem.

Biedronka jest ładna i młodziutka ale nie będzie miziakiem od razu, ma swoje humorki, nie jest dzikusem, na początku jak była na podwórku to miziała się do ludzi, ale jak poczuła się już pewniej u mnie to nie jest na każde zawołanie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw paź 06, 2011 22:54 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

oki bed ego namawiac na "kocie oczy". nei wiem,c zy mi sie dua, skoro tak dlugo sie zastanawiaja, ale nei zamierzam sie poddawac :D

(u Oli zadziałało "wez kotka, bo go tam zamordują na tym podwórku" - powiedziala mi potem, ze jak przeczytala, ze zamorduja, to jzu wiedziala ze musi wziac). Tylko, ze z babkami jest inaczej niz z facetami ;/ Faceci mniej sentymentalni sa ;/

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Pt paź 07, 2011 11:18 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

"Czy te oczy mogą kłamać..."
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 07, 2011 11:36 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

sama bym ja chciala. ma to cos. o ile umialaby przeganiac ptaki srajtki :)

MagdaGdynia

Post » Pt paź 07, 2011 11:53 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

Na ptaki srajtki polecałabym Plamkę - u mnie przez okno tak 'pyskuje' jak widzi ptaki, że na pewno by nie darowała, nie jest miziakiem i bardzo lubi przebywać na dworze u mnie cały czas siedzi na tarasie, jest idealna do domu z ogrodem, do mieszkania niekoniecznie.

Albo duet Kitka + Filipka, to siostry, które żyły kiedyś na podwórku we wrzeszczu - więc potrafią sie zachować na dworze, na pewno ptaki by pogoniły.

Mogę 'podrzucić', w razie co :mrgreen:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 07, 2011 12:07 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

no wlasnie plamka jest zaj...sta !!!! no wiesz ja juz mam psa i persa i nie daje rady ich wyglaskac, wiec ja nawet wole kota z charakterem, zeby te golebie gonil, kocury przeganial i zeby lazil po ogrodzie i mowil - to moj ogrod - wszyscy won ! i wcale nei musi sie domagac zbyt wielu glaskow, bo ja ostatanio pozno wracam do domu i chyba mi nie nastarczy rak. Pusia byla wlasnie tkaim gnojkiem- jak chciala czulosci to przylazila, mrucala, a jak bylo o jeden glas za duzo to cap ! i krwotok :D zawsze mowilam ze to psokot bojowy i obronca! raz jak obcy pies wpadl i gryzl naszego niezyjacego owczarka, to rzucila sie temu psu na plecy pazurami i tak gryzla, az pies wypadl razem z furtka! a dodam ze specjalnei za owczarkiem nei przepadala, raczej go zaczepiala i drapala, ale tu poszlo jej terytorium i jej psa ! ze obcy peis osmielil sie gryzc jej psa i wpasc na jej teren !!!! miala 3 narzeczinych 1 mlodziutki czarny, jeden rudy obdartus z pchlami i jeden czarny z bialym krawatem. i te 3 moglo sie pojawiac w poblizu furtki, a reszta byla goniona,z e wkocnu zaden obcy kot nie przychodzi. a pod krzakiem ojciec znalazl kosteczki golebi sasiada :D

sasiad taki,z e zawsze golebie wypuszcza, jak druga sasiadka suszy pranie . nas golebie omijaly lukiem i stawaly ulice dalej.
a teraz zgroza... osrany dach osrany chodnik, ja umykam przed srakami...

zeby nei bylo - ja do ptakow nic nei mam - ale to sa rasowe bardzo wredne golebie ktore mi celujaw glowe.

MagdaGdynia

Post » Pt paź 07, 2011 12:17 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

mozesz wkleic tu zdjecie plamki bo w tej przegladarce nie dziala to z piewrszej strony a kumpela chciala zobaczyc.

MagdaGdynia

Post » Pt paź 07, 2011 14:44 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

Dziewczyny spotkałam dziś księdza Wawrzyńca z Wrzeszcza, potrzebuje pomocy w złapaniu kotka ze złamaną/przetrąconą łapką
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt paź 07, 2011 15:22 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

MagdaGdynia pisze:mozesz wkleic tu zdjecie plamki bo w tej przegladarce nie dziala to z piewrszej strony a kumpela chciala zobaczyc.

Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 07, 2011 15:25 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

Na ostatniej stronie tego wątku są zdjecia Plamki:
viewtopic.php?f=1&t=127922&hilit=Plamka&start=60

No i w tym wątku - ale to trzeba poszukać.

edit: znalazłam na str. 83 w doniczce.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob paź 08, 2011 19:32 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

Byłam dziś u weta z bezoczkiem z Pańskiej - oka faktycznie nie ma, zawija mu się dolna powieka do oczodołu, sierść drażni i dlatego to się lekko paprze, według weta trzeba usunąć z oczodołu resztki śluzówki i zaszyć oczodół, inaczej to ciągle będzie się paprać.
Kotek jest umówiony na zabieg we wtorek.

Poza tym uzupełniłam zapasy advocata i vetminthu i zaaplikowałam komu trzeba było.
Kotki z Pańskiej miały wszy i są strasznie zarobaczone, już wszystkie 3 są po advocacie i w kupach jest dużo nicieni.
Odrobaczyłam też malutką Tolę vetminthem tak profilaktycznie bo nie wygląda na zarobaczoną.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie paź 09, 2011 19:25 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11+3)

W Gdańsku Głównym Dorota znalazła rudego kocura, wygląda na kota domowego, przestraszonego, który chyba albo komuś nawiał, albo wypadł z okna/balkonu, na dworze nie zachowywał się swobodnie - siedział wystraszony pod schodami w okienku piwnicznym.
Będziemy wywieszać ogłoszenia w okolicy miejsca gdzie został znaleziony, może uda sie ustalić jego opiekuna...

Kurcze, znowu coś tłoczno się u mnie zrobiło, muszę ruszyć z akcją adopcyjną: Oluś, Tolka mogą domów szukać i powoli cała trójka z Pańskiej: czarno-biała kicia jest mega miziakiem, kocurki po złapaniu w ręce też mruczą.
Muszę tylko ładne zdjęcia porobić.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon paź 10, 2011 15:18 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (12+3)

Dostałam maila od opiekunów marmurka Bodo i Narcyzka:
"Witam,
przesyłam zdjęcia kotków.
Mają się dobrze, łobuzują, są małymi pochłaniaczami;) i zagarniają przestrzeń w łóżku.
Całe szczęście, że wzięliśmy dwa, bo jeden by się nudził, a tak im jest weselej, a i my mamy kino.
Pozdrawiam,
Dorota"
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Takie wiadomości dają siłę i nadzieję, że warto robić to co robimy, mimo, że czasem jest ciężko.
Dobrze, że namówiłam ich na dwa, no i że dali się namówić :mrgreen:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto paź 11, 2011 13:41 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (12+3)

Obrazek

To jest Rudas z Gdańska, poczuł się u mnie już swobodniej, grzeczny z niego kot, ładnie robi do kuwety, je co dostanie, śpi sobie na foteliku.
Nie toleruje innych kotów. Jest w osobnym pokoju.
Jak tylko do niego wchodzę, to kręci mi ósemki wokół nóg, ociera się o wszystko i klnie po kociemu, na czym świat stoi, na tą niezrozumiałą dla niego sytuację.
Kot najwyraźniej stracił dom. Rozwieszamy ogłoszenia.

A to są kociaki z Pańskiej:
Najbardziej kontaktowa, przeurocza koteczka Adelka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kocurek Agat - Agatek:
Obrazek

Oraz drugi kocurek, ten bez oczka, Apis.
Zdjęcia Apiska będą później, dziś jest w lecznicy miał zabieg oczyszczeia oczodołu i zaszycia oczka.
Rozmawiałam już z wetem, podobno wszystko poszło ok.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto paź 11, 2011 14:10 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (12+3)

mpacz78 pisze:Najbardziej kontaktowa, przeurocza koteczka Adelka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Żeńska kopia Witka :)
Nawet białego hitlerkowatego wąsa ma :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]