Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 17, 2012 18:51 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

viewtopic.php?f=20&t=143113 a tu bazarek, z kasą jest bardzo kiepsko. Stale 7 kotów na stanie finansowo mnie mocno szarpie :( Może się coś komuś spodoba...

A Lala ładnie dochodzi do siebie po sterylce. W sobotę nie chciała jeść, musiałam ją karmić na siłę zmiksowanym kurczakiem (którym pluła), tylko śmietanę z rosołek ładnie piła. Na szczęście wieczorem zjadła z apetytem chrupki urinary od Zygzaka. Wiem że to nie najlepsza karma dla kotki po sterylce, ale wolałabym żeby zjadła cokolwiek i miała co nieco w brzuszku. Dziś już znacznie lepiej-sama pije i ładnie zjadła kurę. Siku i qoopa już były. Teraz kilka dni w klatce aż się brzuszek lepiej zagoi.
Dziękuję Małej która dała mi namiary na odpowiednie lecznice i udało się Lalę wysterylizować z Urzędu Miasta.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon cze 18, 2012 7:10 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Dobrze, że się wszystko udalo :)
Teraz kciuki za szybki powrót do formy :ok:
Bazarek świetny :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro lip 04, 2012 7:42 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

jakaby ktoś był ciekawy co u kotuchów to wszystko w miarę gra. Zygzak, Zazulka i Lala zamieszkały teraz u moich rodziców w Bystrej, niestety nie dało się dłużej mieszkać z nimi w moim malusim mieszkanku.
Dla Zygzaka to też lepiej, bo teraz ma do biegania 6 razy większą powierzchnię niż u mnie więc może schudnie troszkę. Brzuszek Lali już pięknie wygojony, porasta sierścią. Bardzo się cieszę że ma już sterylkę za sobą.

A z sobą zabrałam Czesię. Ona nie lubi innych kotów, musiała mieć ciągle osobny pokój. Typowa kocia jedynaczka, niestety. U mnie zaaklimatyzowała się mega szybko, jest urocza, kochana, przytulaśnia, bardzo puchata i strasznie rozgadana :)

berni

Post » Śro lip 04, 2012 7:49 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

FAjnie mieć fajnych rodziców :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 09, 2012 7:13 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

no fajnie, że zgodzili się na takie rozwiązanie. Zresztą Mama sama je zaproponowała. Koty mają teraz mnóstwo miejsca do biegania, cały strych z osiatkowanymi oknami. Po Zygzaku już widać większą dawkę ruchu :) Lala za to bardziej dziczy, bo ma mniejszy kontakt z człowiekiem. Tylko z tego powodu mam mega wyrzuty sumienia, bo dla Mamy to dużo więcej pracy, zajmowania się, sprzątania...

Za to Czesia u mnie rozkwitła. Okazała sie super kontaktową kicią, a ja bałam się że z niej nieśmiałek. Ucieka troszkę na niektóre odgłosy np. szelest reklamówek, ale ogólnie jestem miło zaskoczona jej zachowaniem. Jest taka wesolutka, kontaktowa i grzeczna w nocy!!! :D

berni

Post » Wto lip 10, 2012 18:17 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

to mozesz sie wreszcie wyspac :wink:

szkoda ze domkow wlasnych brak :|

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Śro lip 11, 2012 9:27 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

no naprawdę Czesia jest taka grzeczna w nocy, aniołek. Nie wiem dokładnie gdzie śpi nawet. Słodka jest bardzo. A te jej piękne wielkie oczyska. Muszę jej zmienić treść w ogłoszeniu że to uwielbia głaskanie. A jakie ma futro...aksamitne!!!!

Wysypiam się średnio teraz niestety, bo można umrzeć z gorąca a nijak otworzyć okno bez siatki....właśnie jestem na etapie poszukiwania firmy która by mi taką super moskitierę zrobiła, bez konieczności wiercenia w ramie.

berni

Post » Śro lip 11, 2012 11:23 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Ma już być chłodniej, to może i sen będzie lepszy :)
A moskitiera swoją drogą przyda się :ok:

A może na razie póki co ogranicznik chociaż? Taki przyklejany, bez wiercenia.

mahob

Post » Śro lip 11, 2012 19:56 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

to prawda bez siatek ciezko w takie upaly :|

Maykaw

Post » Śro lip 18, 2012 8:15 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Czesia jest obłędna :1luvu:
Taka kochana miziasta kicia, nie było mnie w weekend i taka była stęskniona za mną, że nie odstępuje mnie na krok.
I uwielbia się szczotkować. I raz zwiała mi na klatkę, taka była ciekawa co jest za drzwiami.

Moja młodsza siostra powiedziała że strasznie sympatyczne są Zygzak i Zazulka a to wielki komplement!!

berni

Post » Śro lip 18, 2012 8:19 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Mam nadzieję, że znajdą domy!!! Takie kochane koty!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt lip 27, 2012 8:25 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

no ale domków nie ma :(
moje czarnowidzctwo mi mówi że nigdy nie znajdą :(

berni

Post » Pon lip 30, 2012 16:05 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Ech, ciężko jest. Ale jednak trzymam za te domki :ok:

mahob

Post » Pon lip 30, 2012 17:12 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

ja mam na tymczasie malego rudzielca i teraz zobacze jak sie szybko szuka domow :wink:

Maykaw

Post » Nie wrz 02, 2012 13:36 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

nie mam sił nic pisać. Jest dość nieciekawie ogólnie, a brak domów dla tymczasów nie poprawia sytuacji. Nie mam na nic sił, totalnie...

Za to zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=145733
Potrzeby 5 tymczasów + moje dwa koty troszkę mnie przerastają.
Zazulka ma paskudny kamień na zębach, muszę ją zabrać na badania krwi i zobaczymy co wetka powie.

Obrazek nie wiem czy pokazywałam już to zdjęcie.
Ślicznotki :)

berni

[poprzednia][następna]