Schr. Sosnowiec-szukamy chętnych na DT odwagi może ktoś...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 19, 2009 0:56

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4320369#4320369
Nowy bazarek na nasze kociaste - proszę pilnowac i podrzucać :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie kwi 19, 2009 8:08

Jakie ja mam zdolne dzieci!!! Miśka , Pyśka i Ziutek korzystają sioo z kuwetki jak trza. Pewno że jak śpią dość mocno to im się zdarza popuścić :wink: ale grzebią w żwirku jak trza.Qupala jeszcze tam nie zostawiły ale to i tak sukces bo jeszcze nie maja miesiąca. Jaka ze mnie dumna mamusia :D
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie kwi 19, 2009 8:16

Szczerze Maju nie wyobrażam sobie tych Twoich dzieci u mnie :wink: W końcu jesteś prawdziwą matka i superr....się opiekujesz tymi Naszymi dziećmi. Jestem pełna podziwu dla Was i dalej trzymamy kciukasy za ekipę no i Ciebie dzielna kobieto :ok: :ok: :ok: :ok:
MIKUŚ

Post » Nie kwi 19, 2009 8:18

MIKUŚ

Post » Nie kwi 19, 2009 9:13

majencja pisze:Jakie ja mam zdolne dzieci!!! Miśka , Pyśka i Ziutek korzystają sioo z kuwetki jak trza. Pewno że jak śpią dość mocno to im się zdarza popuścić :wink: ale grzebią w żwirku jak trza.Qupala jeszcze tam nie zostawiły ale to i tak sukces bo jeszcze nie maja miesiąca. Jaka ze mnie dumna mamusia :D

Gratuluje zdolnych dzieci ,bo ja wlaśnie pod witrynką odkrylam ogromna kałużę zółtej cieczy.
Albo mamuśka albo Pijawka tam leje.No zbaczymy muszę złapać winowajcę na gorącym uczynku :twisted:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie kwi 19, 2009 10:15

A ja musiałam dziś pojechać z Taszą do weta, bidulka znowu nie mogła dziś wstać. Musieliśmy ją przenieść na kocu do samochodu. A to wielki i ciężki pies. Dostała zestaw zastrzyków i od razu jest lepiej :D !6 kwietnia skończyła 12 lat i niestety starość daje się we znaki, ma zrzeszocenie kosci i dysplazje :cry:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie kwi 19, 2009 10:54 Koszi

Witajcie :)
błekitna czyli Daga- wybrałyśmy się z Koszi ;)
Mała się nie może nauczyć, że owady latające w paski są beee...
Zaliczyła 3 ugryzienie wczoraj i dziś ciąg dalszy polowań. Wieksza łapka- większy zasięg... ;) Całe szczeście, że nie ma ochoty ich próbować.

Jedna uwaga- ogłoszenie Marty na allegro- 2 i 3 zdjęcie- właczają się zdjęcia Marleya :)
Fajnie, że znalazł domek.

Pozdrawiam :)

blekitna

Od: Nie kwi 19, 2009 8:26

Post » Nie kwi 19, 2009 14:03 Re: Koszi

blekitna pisze:Witajcie :)
Zaliczyła 3 ugryzienie wczoraj i dziś ciąg dalszy polowań. Wieksza łapka- większy zasięg... ;) Całe szczeście, że nie ma ochoty ich próbować.

Jedna uwaga- ogłoszenie Marty na allegro- 2 i 3 zdjęcie- właczają się zdjęcia Marleya :)

Daga witamy na naszym forum :lol:
I jak tam u Marleya są jakieś wieści :?: a Prążek i Perełka już w nowym domku :?: no i dziś chyba Mania wyrusza do nowego domku :lol: a i dziś prawdopodobnie Malwinka albo Barka miały jechać do domku :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie kwi 19, 2009 18:27

No i stało sie......Prążek i Perełka pojechały do swoich nowych domków :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Prążek będzie mieszkać z bardzo przyjacielskim pieskiem w prywatnym domku, widać że ludzie bardzo rozsądni i kochający zwierzęta ;)
Perełka również za towarzysza będzie miała pieska i prywatny domek do hasania :), kurcze takie fajne są trzymam kciuki za nie :wink:
Ostatnio edytowano Nie kwi 19, 2009 19:00 przez Kleo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Nie kwi 19, 2009 18:50

Majencja, te Twoje maluchy są niesamowicie pojętne... Ledwo od ziemi odrosly już korzystają z kuwetki... 8O :lol: Pięknie!! :D

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie kwi 19, 2009 19:40

No cóż, dzieci wdały się w mamusię ot i cała prawda sukcesu :wink: A tak w ogóle to dzisiaj zakupiliśmy kolejną wagę/ poprzednia okazała się do...... I uprzejmie donoszę , że Miśka waży.....400, Ziutek- 370 Pyśka 330 a Tosiu który w poniedziałek u weta ważył 200 dzisiaj ma 270 , tak że mam już 1.5 kg dodatkowego kota :lol:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie kwi 19, 2009 19:49 Re: Koszi

Oj witamy Dużą Koszi :D Co do allegro to już admi nadrobił zaległości:)

mar_tika

Post » Nie kwi 19, 2009 20:00 Re: Koszi

terenia1 pisze:

Daga witamy na naszym forum :lol:
I jak tam u Marleya są jakieś wieści :?: a Prążek i Perełka już w nowym domku :?: no i dziś chyba Mania wyrusza do nowego domku :lol: a i dziś prawdopodobnie Malwinka albo Barka miały jechać do domku :lol:

Mania też w nowym domku:)i do nowego domku pojechała jednak Barka(zołza jedna :wink: )

Dziś w odwiedzinach byłam u cioci dorotki i Laluni iiiii powiem wam że ta Lalunia śliczna buraska podbijana srebrnym futerkiem,czego niestety zdjęcia nie pokazują :roll:

Jutro na sterylkę jedzie moja Mamuska i Marta !!Nie dawać jeść!!

A co nowych lokatorów dwa kocury nadal wystraszone niestety.
Jeden z maluchów ten ze spalonymi wasikami ma chyba wykręconą tylną łapkę ze stawu biodrowego.
Zgadnijcie kto mu to zrobił!!!
Bo sam się chyba nie podpalił i sam łapki sobie nie uszkodził :evil: :evil: :evil:

Szlag mnie trafi.Cleo napisałam do ciebie na gg w sprawie tego zdrowego .Określ się proszę bo sprawa pilna niestety.
Tego chorego trzeba odizolować od brata (żeby sobie nie zrobiły krzywdy),prześwietlić i być może operacja .Zobaczymy co po przeswietleniu powie wet :roll:

Bardzo cudowny tydzień się zapowiada.Steryli do czwartku po 2-3 kociaki dziennie(Wiesiu zawozi,mój tż odbiera ,ja lokuje w boksie).
Badanie Fanty i prześwietlenie maluch :roll:

Dziewczyny obstawiajcie ranne dyżury ja nie dam rady :roll:

mar_tika

Post » Nie kwi 19, 2009 20:06

Ooo proszę a tu mam nowe wieści z domku Marleya vel Borysa :wink:

" Po pierwszym dniu w nowym domu kot jest już cały nasz! Znajomi, którzy przyszli zobaczyć nowego członka rodziny nie mogli uwierzyć, że przybył kilka godzin wcześniej. Nazwaliśmy go Borys - niech zacznie nowe życie z nowym imieniem. O dziwo od razu zaczął na nie reagować. Imię pasuje świetnie i ładnie brzmi przy Lenie :)

Zacznę od tego, że dał się wykąpać bez żadnych protestów, co po doświadczeniach z naszym persem było godne podziwu. Kropię mu do oczka - też sobie pozwala. Zdrapał sobie wczoraj wielki strup z miejsca po jajuszkach i też sobie dał wszystko obejrzeć. Zaszokował nas też swoim gadulstwem - ćwierka bez przerwy! Wieczorem był już w bardzo zabawowym nastroju - poszalał trochę, nakopał wszystkim myszkom i pobiegał za piłeczką. A w nocy przyszedł do nas do łóżka i spał całą noc. Więc z jego adaptacją nie ma najmniejszych problemów. On już jest u siebie. Właśnie się rozwalił na kanapie w drugim pokoju i śpi. Rano zjadł całą michę jedzenia, a już wczoraj przyłapałam go na korzystaniu z kuwety. Zatem wszystko w porządku!

Trochę gorzej z naszą Lenką. Całkiem się wycofała, jest niezmiernie zazdrosna i nie chce przyjąć go do wiadomości. Cały czas spędza na szafie, a jak INTRUZ się pojawia, wydaje z siebie wszystkie najgroźniejsze dźwięki jakie potrafi. Jest oburzona jego brakiem krępacji i pewnością siebie. Bawi się jej zabawkami i włazi na ulubione miejsca. Pół dnia ona na niego warczała, a on do niej ćwierkał. Kilka razy udało nam się ją namówić do zejścia z wysokości (za miskę Gourmet jest w stanie się poświęcić), ale po zjedzeniu i powarczeniu na Borysa wraca na górę. Martwię się, że nie była jeszcze w kuwecie (chyba, że zeszła w nocy).

Jedynym pocieszeniem jest jego mądre zachowanie. On bardzo chce ją poznać, jednocześnie uznając jej wyższość. Jak ona na niego fuka on do niej twardo grucha i podchodzi na podkulonych łapach. Nie ucieka i szuka kontaktu. Dziś poszedł do drugiego pokoju i tam śpi, a ona się trochę wyluzowała na swojej szafie. Nie wiem skąd się u niej bierze ten autyzm, ale wczoraj jak zobaczyła jak, że Borys nam się pakuje do łóżka, odwróciła się demonstracyjnie zadem do nas i nawet nie patrzyła. Czuliśmy się jak ostatni zdrajcy! Jak on podchodzi do niej za blisko, ona szykuje się jakby do ataku, ale jeszcze do żadnych kontaktów fizycznych nie doszło. Chyba szkoda, bo może oczyściło by to ich wzajemne stosunki.

Grunt, że nie ma dramatów - nie biją się i nie krzywdzą. Mam nadzieję, że Lena będzie robiła postępy i wyjdzie ze swojego stanu, bo na to najbardziej przykro patrzeć. To bardzo otwarta, gadatliwa kotka, z którą tracimy kontakt, jak siedzi na szafie obrażona na cały świat. Bardzo się cieszę, że Borys tak dobrze to wszystko zniósł. Jest cudny!

Będę dawała znać co tam u nas!

Pozdrawiam serdecznie,
marysia"

mar_tika

Post » Nie kwi 19, 2009 20:56

Hop wąteczku :)
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

[poprzednia][następna]