Po drugiej stronie siatki - schr. łódź V

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 30, 2008 19:57

A to Anię by trzeba poprosić, choć nie wiem czy mu robiła zdjęcia.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto gru 30, 2008 20:28

koty w dt są wymienione w 1 wpisie wątku.
Treść ogłoszeń i zdjęcia - strona schronu, alegratka, jeśli jakiegoś brak, proszę pisać :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto gru 30, 2008 20:41

Pisiokot, a może Puma? ogłaszałam ją, kotka ma 1,5 roku, jest miziakiem... o! ta: http://ogloszenia.yellowpages.pl/lodzki ... 76751.html

EDIT: a Pafnucy u CoolCaty przepiękny :love: co prawda CC i ja twierdzimy, że jest niebieski, a nasi TŻ-ci, że popielaty :roll: ale to faktu nie zmienia: cudo!
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto gru 30, 2008 20:50

A tak w ogóle to jak się czuje Indi?
fufu

Post » Wto gru 30, 2008 21:56

Wczoraj zadzwonila do mnie Etka z wiadomoscia od CoolCaty, ze jest w schronie bardzo potrzebujaca koteczka, ktora Ania ostatnio kroplowkowala. Obawiano sie nawet czy ona przezyje :( Zaoferowalam tymczas, Jowita wraca pierwszego przez Łodz i moze przywiesc do mnie te bidule. A kicia miala trafic wczoraj do lecznicy. CC mowila, ze jesli ta sobie nie poradzi sa jeszcze 2 koty potrzebujace pilnego wyciagniecia ze schronu.
Teraz nie wiem nic i nie wiem z kim o tym rozmawiac. Tymczas to nie jest "pestka", jak wiecie o wiele lepiej ode mnie, musze sie przygotowac!!! Kupic odpowiednia karme weterynaryjna, namowic weta jesli wizyta bedzie konieczna natychmiast, a w czwartek wszystko jest pozamykane. Musze wiedziec, ze zrobiono jej testy i w koncu musze nastawic sie psychicznie i wiedziec jakiej opieki sie podejmuje. No i po prostu sie o nia martwie...
Wczoraj napisalam priva do CC w tej sprawie, ale rozumiem, ze Ona ma tyle na glowie, ze nie mogla mi odpisac.
Pisze tutaj w nadziei, ze moze Wy cos wiecie (obiegiem informacji poza forumowym).
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto gru 30, 2008 21:57

Asiu, właśnie pisze PW do Ciebie.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto gru 30, 2008 21:59

CoolCaty pisze:Asiu, właśnie pisze PW do Ciebie.

Dziekuje!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto gru 30, 2008 22:06

Jerzykowa serce masz ze złota, wiesz o tym? :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto gru 30, 2008 22:06

Albo tu napiszę, zeby się nie powtarzać.
Asiu.
Biała koteczka, o której w niedzielę pisałam niestety umarła.
Miałam w planie zabrac zamiast niej kocurka, który ma poranione całe plecy i szyję, ale plan wział w łeb w momencie wyjazdu do schroniska. Okazało się, ze z adopcji wróciła kotka Liska. To drobniutka koteczka, która kiedy trafiła do schroiska - postanowiła umrzeć. Weszła w poszewkę od kołdry w boksie i tylko przypadkiem została znaleziona już nieprzytomna przez pracownicę schroniska. Bardzo powoli odzyskała siły i mieszkała w szpitaliku, po którym poruszała się luzem. Ciągle jednak była bardzo chudziutka i wiotka. W zeszłą sobotę została adoptowana. Bardzo się ucieszyłam, bo to był ratunek dla niej. w końcu miłośc i opieka. Dzis wróciła do schroniska. Powodem oddania było nie dogadanie się z kotką rezydentką. Wiedziałam, ze powrót do schroniska to dla Liski wyrok śmierci. Została zabrana i przywieziona do mnie do lecznicy (mój Tomek śmigał do schroniska i przez telefon ustalaliśmy wszystko ). Asiu, to Lisia przyjedzie do Ciebie, ok?
Dziś ją dokładnie zbadałam, znieczuliłam, wyczysciłam ząbki, wystrylizowałam. Zrobiłam testy na białaczkę i Fiv - sa ujemne. Test na lamblie wyszedł dodatni - może to własnie jest przyczyną tego, że jest taka chudzieńka. Jutro bede miała dokładne wyniki krwi koteczki.

W tym momencie Liska będzie potrzebowała przeleczenia lamblii ( tabletki); dobrego, klorycznego jedzonka i duzo miłosci. To młoda koteczka.
Asiu, jak masz jakies pytania, to na wszytskie odpowiem. Pisz tu lub na Pw.

A to jest Liska:
Obrazek

CoolCaty

Post » Wto gru 30, 2008 22:22

dziewczyny już się dogadują na privie, jak widzę, to się tylko pochwalę ;)
dostałam maile od domków
- Anstazji - jednej z Bobków zabranych ze schronu na początku maja - jest piękna i wyniosła, nie do poznania, same zobaczcie
tak było Obrazek
tak jest Obrazek

- Tadzia - to ten chudzieniaszek z połamana miednica i złamaną przednią łapeczką. Teraz jest prawdziwym grubaskiem :)
Obrazek

- Tonia - Tonio ma alergię na roztocza, dlatego nie mogliśmy sobie poradzić z tym jego katarkiem. Będzie musiał z tym żyć, ale jak wiecie jemu nie przeszkadzało pokichiwanie. W nowym domu zaraził wszystkich grzybem (dzięki Bogu, papuga się nie zagrzybiła) ale już jest ok. Szaleje i klei się jak plaster
Obrazek

to głupie, ale jak dostaję taką fotkę, albo chociaż kilka słów o tych szczęśliwcach, to stwierdzam, że jednak warto... melancholia mnie dopadła dziś :oops:[/b]

Georg-inia

Post » Wto gru 30, 2008 22:24

Tadzio 8O 8O 8O
Ale byczek!!!

CoolCaty

Post » Wto gru 30, 2008 22:28

CoolCaty pisze:Tadzio 8O 8O 8O
Ale byczek!!!

fajny, nie? :)

jerzykowka, słyszałam o Twojej decyzji :love: "Co za ludzie" - tyle powiedział mój TŻ jak usłyszał o Lisce...

ja niestety nie mogę wziąć żadnego dorosłego kota na tymczas, nie mogę pozwolić, żeby Sasza, który robi od tygodnia wieeeelkie postępy, znów zamknął się w sobie :(

Georg-inia

Post » Wto gru 30, 2008 22:34

Liska to kochany zwierzak. Strasznie miziasta chudzinka, jak byłam przed wigilia pochłonęła dwie miski wątóbki i prosiła o więcej, ale szkieletorek. Na pewno rozkwitnie w domu:) Dziekuję Asiu, że ją zabierasz.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto gru 30, 2008 22:36

Bardzo mi przykro, ze kociulce sie nie udalo :cry:

Mam nadzieje, ze za jakis czas bedziemy ogladac fotki szczesliwej Liski z jej wlasnego domku- takie piekne i budujace, jak te, ktore wkleila Inga :love: :love: :love:
Czekam na kicie, przygotowuje jej "miejscowke", jutro zrobie odpowiednie zapasy :wink: I tylko tak sobie mysle o tych ludziach, ktorzy ja oddali po 4 dniach z powodu nieporozumien z rezydentem- pozostawie to lepiej bez komentarza :evil:
Zaraz opowiem mojej gromadzie, ze przyjezdza do nas delikatna pieknosc, o ktora musimy baaaaardzo troskliwie zadbac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aniu, dziekuje za wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje, ze nie zamecze Cie pytaniami :wink: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto gru 30, 2008 22:41

Georg-inia pisze:
CoolCaty pisze:Tadzio 8O 8O 8O
Ale byczek!!!

fajny, nie? :)

jerzykowka, słyszałam o Twojej decyzji :love: "Co za ludzie" - tyle powiedział mój TŻ jak usłyszał o Lisce...

ja niestety nie mogę wziąć żadnego dorosłego kota na tymczas, nie mogę pozwolić, żeby Sasza, który robi od tygodnia wieeeelkie postępy, znów zamknął się w sobie :(

A ja raczej od malych tymczasikow musze stronic :wink: Bo jeden za dlugo u mnie posiedzial i wiecie czym to sie skonczylo :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]