Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 13, 2012 9:29 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Ja przekładałam tak, że tył transportera musiał się o coś zapierać, zeby kot wpadając do niego nie odsunął od łapki. Ale jak kot się zaparł w drugim końcu łapki to trudno było namówić go do wejścia do transportera. No samemu jest ciężko.
Może ktoś pomoże tajdzi???
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sie 13, 2012 12:59 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

wróciłam z wywczasów :)
fp polubiony !

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon sie 13, 2012 16:02 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Kurczę, leje deszcz :( mam nadzieje, że przestanie zaraz, bo nic mi nie złapie się
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon sie 13, 2012 21:17 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Zabrałam TŻ do towarzystwa. Klatka na pilota, to dał się przekonać :)
Niestety maluchy nie raczyły wejść.
Biało-czarna zdrowa kicia biegała po miejscu karmienia i podgryzała antenkę klatki (Broniłam! ;))
Czarny kocurek był bardziej zainteresowany innymi kotami
a biało-czarna chora nie chciała wejsć do klatki :(

Te kociaki, pomimo, że malutkie, muszą być juz dorosłe. Same muszą się wyżywić, zadbać o swoje miejsce w stadzie :(
Strasznie mi ich szkoda :(

Tajemniczy Wujku, czy jak naprawisz tą drugą klateczkę, mogłabym Cie prosić o pomoc? Bo ta mała nie chce wchodzić do klatki :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon sie 13, 2012 22:09 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

aaaa i zapomniałam dodać, że przez FB odezwała sie dziewczyna, która dokarmia koty na Milenijnej - Mysza pamietasz jak skakałyśmy przez bramę z klatką, żeby je tam połapać? ;)
Ma się odezwać z końcem tygodnia, żeby połapać znów w tym miejscu, bo kilka kotów doszło, w tym jakaś kocica się okociła

KTO MA OCHOTĘ NA ŁAPANKĘ? :twisted:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon sie 13, 2012 22:20 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Ja niestety z łapankami na razie nie pomogę. Bardzo bym chciała pomóć w terenie. :oops: Ale jestem prozaicznie uziemiona przy komputerze, więc mogę za to być czujną na watku, w zdjęciach, na fb itp.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon sie 13, 2012 22:55 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

tajdzi pisze:aaaa i zapomniałam dodać, że przez FB odezwała sie dziewczyna, która dokarmia koty na Milenijnej - Mysza pamietasz jak skakałyśmy przez bramę z klatką, żeby je tam połapać? ;)
Ma się odezwać z końcem tygodnia, żeby połapać znów w tym miejscu, bo kilka kotów doszło, w tym jakaś kocica się okociła

KTO MA OCHOTĘ NA ŁAPANKĘ? :twisted:

Ja się wstępnie piszę, jeśli nie w przyszły weekend. :|
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon sie 13, 2012 23:25 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

tajdzi pisze:Tajemniczy Wujku, czy jak naprawisz tą drugą klateczkę, mogłabym Cie prosić o pomoc? Bo ta mała nie chce wchodzić do klatki :(

Oczywiście, ale środę mam już częściowo zajętą.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Wto sie 14, 2012 1:28 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Paulino a ja pamiętam ale zaczynam słabo wyrabiać się na zakrętach :roll:
Spróbuję odezwać się teraz w długi weekend.

Kicia z cmentarza, dzik dziki (ufffffffffff :) ma się doskonale, ropień na tyłku się goi, spożywa ładnie, jakoś pojutrze będzie miała robione kontrolne badania krwi i wraca pod opiekę P. Eli jeśli wszystko będzie grało.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto sie 14, 2012 8:14 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

tajdzi, a kiedy będziesz łapała? na tyg mogę raczej :)

klauduska

Post » Wto sie 14, 2012 8:36 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Kochani! Dziękuję za odzew!
Ze względu na stan kociaka pojadę i dziś i jutro. Dziś niestety pada, mam nadzieje, że się przejaśni.
Potem mam kilka dni wolnego i nie wiem, czy mi się uda cokolwiek zrobić, bo tak po cichutku marzyło mi się pojechać w końcu na działkę, ale zobaczymy co z koteczkiem :( Bo oczka ma paskudne :(

Czyli dziś podjadę, w środę - w środę też będę musiała oddać klatkę Tajemniczemu Wujkowi.
Myślę, że ten kociak najszybciej złapałby sie na tą podnoszoną klatkę - bo ciężko wchodzi mu się do klateczki.

Carmen201 UF UF!!! BARDZO SIĘ CIESZĘ :)

Na koty z Milenijnej możemy się wspólnie zasadzić w przyszłym tygodniu, jak komu pasuje :)

:piwa:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro sie 15, 2012 17:32 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Dziś dosłownie przed moim przyjazdem na Polfę KTOŚ przyjechał i rzucił resztki z obiadu (w tym kości z kurczaka)
koty co mogły to wyjadły, zanim zdążyłam to sprzątnąć.
Kociak wszedł do klatki na tuńczyka, ale mechanizm spustowy się zaciął :( Czyli miałam podwójnego pecha :(
Przyszedł kocur rozpłodowiec i dwie karmiące kocice. Na terenie ponoć zostawiły każda po 3 kociaki...

Zostawiłam swój telefon do pani, która na terenie zakładu opiekuje się kotami, mam nadzieje, że zadzwoni i będziemy razem mogły tam wejść. Bo Pani Basia już na emeryturze jest i nie przyjeżdża do kotów.

Dobra, kochani, mobilizacja.
27 sierpnia ok 19:00 łapanka na Światowida. Stado kotów, przychodzi do karmicielki, są 5 miesięczne kociaki. Poprosiłam karmicielkę o zarezerwowanie miejsc w Koterii. Kotów jest sporo, więc kilka klatek się przyda :)
Kto ma ochotę na małą łapaneczkę? :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro sie 15, 2012 17:50 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

Jak z takim wyprzedzeniem zapowiadasz to spróbuję sobie zarezerwować termin i pomóc. Nie wiem jeszcze tylko czy będę zmotoryzowany czy nie.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro sie 15, 2012 18:50 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

akurat tego dnia wyjeżdżam, więc ja niestety odpadam ..

klauduska

Post » Śro sie 15, 2012 19:42 Re: Łapanki MT-SZUKAMY pomocy w łapankach, nawet osób bez do

:ok: :ok: :ok: Piotr Super!
Klauduska, zazdroszczę wyjazdu :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]