K-ów,kolejne chore maluszki wzięte ze schronu,umierają nam:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2008 21:59

kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:
Lidka pisze:Czy te biedaki spia na golych kafelkach?
O Matko Jedyna, przeciez one sie tam doziebia:(

w czwórce, gdzie są maluchy jest ciepło i mają dywaniki na większości podłogi, mają tam koszyki wiklinowe w których siedzą ale część oczywiście wybiera do spania kuwety pełne mokrych ręczników papierowych :( Także o tyle poprawiło się choćby tutaj

koszyk widzialam jeden i faktycznie przez jedna czarną kocie zajęty, reszta w kuwetach.

Tweety, w poście wyżej ze zdjeciami, tam, gdzie po dwa w rzędzie to śa kotki w Chironie. Jest opisane nad zdjeciami.

Boże, jaki matoł ze mnie :oops: z uporem maniaka szukam 4 kotów jak Ty brałaś dwa

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon wrz 22, 2008 21:59

Tweety pisze:

w czwórce, gdzie są maluchy jest ciepło i mają dywaniki na większości podłogi, mają tam koszyki wiklinowe w których siedzą ale część oczywiście wybiera do spania kuwety pełne mokrych ręczników papierowych :( Także o tyle poprawiło się choćby tutaj

a propos zasikania i zakupania, to rudas, ktory z persia siedzi spi w kuwecie, a zalatwia sie poza i persia w tym wszystkim spi, siedlisko zarzaek :crying:
Obrazek
Obrazek

catalina

Od: Sob kwi 16, 2005 10:31

Post » Pon wrz 22, 2008 22:03

wykorzystam,że tutaj ruch na watku i wtrącę się niby nie na temat ale jednak na temat, bo niesie to za sobą możliwośc uzyskania karmy dla ogonków. Na www.bewet.fora.pl trwa konkus na zdjęcie miesiąca. Wylosowali do konkursu zdjęcie mojej rezydentki niańczącej fundacyjne tymczasy czyli "rodzinne popołudnie". Zwycięzca konkursu dostaje bon na 100 zł na zakupy u nich i 20 kg karmy dla fundacji. Czy ja mogę prosić o głosowanie?

Tweety

Post » Pon wrz 22, 2008 22:08

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:

koszyk widzialam jeden i faktycznie przez jedna czarną kocie zajęty, reszta w kuwetach.

Tweety, w poście wyżej ze zdjeciami, tam, gdzie po dwa w rzędzie to śa kotki w Chironie. Jest opisane nad zdjeciami.

Boże, jaki matoł ze mnie :oops: z uporem maniaka szukam 4 kotów jak Ty brałaś dwa

haah, spokojnie,
ja jeszcze nie mam dla nich imionek. nie wiem czy mi wolno wymysleć, cz Ty to zrobisz, jako dowódca :D:D:D
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon wrz 22, 2008 22:10

catalina pisze:
Tweety pisze:

a propos zasikania i zakupania, to rudas, ktory z persia siedzi spi w kuwecie, a zalatwia sie poza i persia w tym wszystkim spi, siedlisko zarzaek :crying:

moze i tak.
kupy były wszędzie, i w kuwecie i poza, ale on wygladała na zdrowego, a ona strasznie kichała, kaszlała, furczała - nie wiem kto dla kogo jest "zarazkiem" :P :(
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon wrz 22, 2008 22:12

Tweety pisze:wykorzystam,że tutaj ruch na watku i wtrącę się niby nie na temat ale jednak na temat, bo niesie to za sobą możliwośc uzyskania karmy dla ogonków. Na www.bewet.fora.pl trwa konkus na zdjęcie miesiąca. Wylosowali do konkursu zdjęcie mojej rezydentki niańczącej fundacyjne tymczasy czyli "rodzinne popołudnie". Zwycięzca konkursu dostaje bon na 100 zł na zakupy u nich i 20 kg karmy dla fundacji. Czy ja mogę prosić o głosowanie?

ja juz.
A jak to jest z tym dodawaniem zdjec ?
Tak sobie pomyslałąm, że mogłabyś w nastepnym miesiacuy np. dodac zdjecie koszyka z kotami.
to zdjęcie sie ludziom podoba, bo takie kolorowe jest :)
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon wrz 22, 2008 22:17

kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:

haah, spokojnie,
ja jeszcze nie mam dla nich imionek. nie wiem czy mi wolno wymysleć, cz Ty to zrobisz, jako dowódca :D:D:D

oki, to ja proponuję Axel i Ada a dla tej tygrysiej bidy zabranej we wtorek - Atos (skończyły mi się ruskie imiona :cry: )

Tweety

Post » Pon wrz 22, 2008 22:18

kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:wykorzystam,że tutaj ruch na watku i wtrącę się niby nie na temat ale jednak na temat, bo niesie to za sobą możliwośc uzyskania karmy dla ogonków. Na www.bewet.fora.pl trwa konkus na zdjęcie miesiąca. Wylosowali do konkursu zdjęcie mojej rezydentki niańczącej fundacyjne tymczasy czyli "rodzinne popołudnie". Zwycięzca konkursu dostaje bon na 100 zł na zakupy u nich i 20 kg karmy dla fundacji. Czy ja mogę prosić o głosowanie?

ja juz.
Tak sobie pomyslałąm, że mogłabyś w nastepnym miesiacuy np. dodac zdjecie koszyka z kotami.

ja wysłałam trzy, właśnie "zupę z kota", to co wylosowali i Rufina ciumkającego moja wilczycę

Tweety

Post » Pon wrz 22, 2008 22:21

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:

ja juz.

ja wysłałam trzy, właśnie "zupę z kota", to co wylosowali i Rufina ciumkającego moja wilczycę

aha, no cóż, a imionka super :)
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon wrz 22, 2008 22:29

Zowisia pisze:A ja czekam na jakies wiesci ??
mam sie organizowac ? od kiedy ?
zo

Zosiu, ja chyba się jutro nie wyrobię tzn nie zdążę ich zaszczepić więc prawdopodobnie przełożymy to na środę, dobrze?

Tweety

Post » Pon wrz 22, 2008 22:40

Tweety pisze:
mam sie organizowac ? od kiedy ? zo

Zosiu, ja chyba się jutro nie wyrobię tzn nie zdążę ich zaszczepić więc prawdopodobnie przełożymy to na środę, dobrze?

Dobra, calkiem ok, bo jutro jakis nagle trudny dzien sie zrobil :)
to czekam pod telefonem na ostateczny termin
dzieki, ze napisalas
widze co sie dzieje ,., ale co ja moge ... :(
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pon wrz 22, 2008 22:43

Zowisia pisze:
Tweety pisze:
mam sie organizowac ? od kiedy ? zo

Dobra, calkiem ok, bo jutro jakis nagle trudny dzien sie zrobil :)
to czekam pod telefonem na ostateczny termin
dzieki, ze napisalas
widze co sie dzieje ,., ale co ja moge ... :(
zo

Ty co mogłaś to zrobiłaś. Jak patrzę na Podfruwajki to mi serce rośnie :D

Tweety

Post » Pon wrz 22, 2008 23:04

a ja mam taka propozycje-czy nie moznaby zrobic na wlasna reke dezynfekcji kocich pomieszczen w tym schronisku?
ile tam jest metrow kwadratowych do zdezynfekowania?
moze zaczac od "zalazka" zamiast walczyc jako ostatnie ogniwo?
moze to i nie zniweluje calkowicie zachorowan ale na pewno znacznie zmniejszy ich ilosc i polepszy przezywalnosc :)
to moj pierwszy post w tym temacie, zeby nie bylo ze wydziwiam :oops:

catani

Od: Wto sty 22, 2008 13:49

Post » Pon wrz 22, 2008 23:20

catani pisze:a ja mam taka propozycje-czy nie moznaby zrobic na wlasna reke dezynfekcji kocich pomieszczen w tym schronisku?
ile tam jest metrow kwadratowych do zdezynfekowania?
moze zaczac od "zalazka" zamiast walczyc jako ostatnie ogniwo?
moze to i nie zniweluje calkowicie zachorowan ale na pewno znacznie zmniejszy ich ilosc i polepszy przezywalnosc :)
to moj pierwszy post w tym temacie, zeby nie bylo ze wydziwiam :oops:

wiesz co, nie wiem czy miałoby to sens, skoro i tak razem w tych pomieszczeniach siedza, troche chore, bardziej chore albo raczej zdrowe - wszytskie od siebie cos łapia :(
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon wrz 22, 2008 23:30

kosma_shiva pisze:wiesz co, nie wiem czy miałoby to sens, skoro i tak razem w tych pomieszczeniach siedza, troche chore, bardziej chore albo raczej zdrowe - wszytskie od siebie cos łapia :(

mysle, ze ma :wink:
zeby zwierze zachorowalo nie wystarczy jedna bakteria, jeden wirus....
musi byc tego odpowiednio duzo by bariera ochronna organizmu zalamala sie. roumiem, ze sa to zwierzeta nieszczepione, ale mimo wszystko. moze chociaz sprobowac? przeciez jesli tych pomieszczen nie ma setek metrow to mozna to zrobic podczas kazdej wizyty. to naprawde szybko idzie i jest niedrogie. wystarczy raz kupic duzy opryskiwacz, duze wiaderko wirkonu i na rok wystarczy. na pewno pomoze i na pewno nie zaszkodzi :!: wirkon mozna stosowac w pomieszczeniach zamknietych, w obecnosci zwierzat :)
200 metrowy dom (wlasny) robie w 15 minut 8)

catani

Od: Wto sty 22, 2008 13:49

[poprzednia][następna]