S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 28, 2013 17:57 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

było nas dziś sztuk kilka

:arrow: z kociarni na klatki trafiły Lora oraz Zeflik, biegunka i katarek.
Zafrina ma się troszkę lepiej, powoli zarasta jej główka i uszka, [b]Lelek[/b] chyba jeszcze musi chwilę posiedzieć.
Andromeda jakby bez zmian, bardzo się tuli do człowieka, płacze, szuka ręki w trakcie snu, do klatki oddawana płacze i nie chce tam iść, siłą zapiera się łapkami by tam nie iść i z człowiekiem jest. Dziś to mi dało popalić. Bardzo się o nią martwię :( :( :(

Co trzeci jest zasmarkany, na kociarni wcale nie lepiej. Wyszło dziś słońce, od kilku dni właściwie i kociaste wylazły na dwór by się wygrzewać w promykach słońca.
[b]Ambra [/b]jako jedyna pozostała na kociarni pierwszej, przeszła tam i też nie wygląda zbyt dobrze.

Domków dziś nie było, no że chyba ja akurat byłam na kociarni :wink: :wink:

:arrow: [b]Cattania[/b] też nie ma się najlepiej, ma przerzuty po wcześniejszych guzach na brzuchu. Bardzo biega wręcz za człowiekiem i z uporem ładuje się mu na kolana, ona nie chce być sama absolutnie. To jedyna teraz kotka na wybiegu, która siłą wymusza leżenie na kolankach, uporczywie, nachalnie, z płaczem i nadzieją. To bardzo przykre.. że nie ma tych rąk do głaskania, ona nie jest wcale taka charakterna, tylko walczy o te kolanka i pokazuje rezygnację kiedy trzeba ją zrzucać z tych kolan agresją, złością i wzrokiem ''tylko kilka sekund jeszcze''. To potrafi naprawdę rozwalić.. ale tak to jest w schronisku..

dalej trawa akcja oswajania młodszych na klatkach, a pełno takich: Manty i Meli, Yangmei'a tego krówka co syczy, a także Magnusa i Migela (ten biały).

NOWE

:arrow: Obrazek
542/12 facet
24.12 schr
tricat 27.12
z Francuskiej, sąd, kastrat

540/13
21.12 schr
została potrącona,ma coś z tylną łapką
płeć kotka

544/13
25.12 schr, płeć kocur
tricat 27.13

543/13
25.13 schr
miły mruczek, podrostek

Obrazek
541/13 zwrot wcześniej 487/13 ona miała na imię chyba Raga
23.12 schr ponownie, tricat 8.11

----------------------

Obrazek
535/13
od 17 12 w schr

Obrazek
po prawej - 538/13 kotka biały
po lewej - 537/13 kocurek czarne z białym
od 18 12 w schr
tricat 19 12
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob gru 28, 2013 21:31 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

NOWE

542/12 facet
24.12 schr
tricat 27.12
z Francuskiej, sąd, kastrat

skoro spod sądu to dostanie na imię sąd właśnie
tylko że w africaans :)

HOF

540/13
21.12 schr
została potrącona,ma coś z tylną łapką
płeć kotka

skoro bawię się dzisiaj ze słownikiem to kotka będzie miała na imię łapka
Z grecka poutínka
ale trochę ją spolszczymy i będzie

POTINKA

544/13
25.12 schr, płeć kocur
tricat 27.13

przy tym chłopaku nie miałam pomysłu i został kocurem po irlandzku

FIR

543/13
25.13 schr
miły mruczek, podrostek

a ten mruczkiem po japońsku

YOKINA

Obrazek
541/13 zwrot wcześniej 487/13 ona miała na imię chyba Raga
23.12 schr ponownie, tricat 8.11

myślę że dalej powinna się nazywać RAGA

----------------------

Obrazek
535/13
od 17 12 w schr

HELIGA (szwecki)

Obrazek
po prawej - 538/13 kotka biały
po lewej - 537/13 kocurek czarne z białym
od 18 12 w schr
tricat 19 12[/quote]

kotka będzie biała po japońsku czyli

SHIRO

a kotek pingwinkiem po somalijsku

HARPER
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob gru 28, 2013 22:16 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

:kotek: Witam. Obiecałam że się tu dziś pokażę więc jestem. Choć chwilkę mogłam dziś być dla schroniskowych niekochanych . Żal serce ściska ile ich nadal tam jest tak bardzo samotnych :( . Do zobaczenia prawdopodobnie dopiero w sobotę, czwartek chyba popołudniowa zmiana ale tu będę codziennie. :pisanie:

sylwka138

Od: Sob gru 28, 2013 21:37

Post » Nie gru 29, 2013 0:12 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Nie dałam rady:(

Mam pytanie.
Ten mniejszy z budrysów u mnie ma okropnie dużo strupków różnej wielkości. A wczoraj zerwał sobie na karku taki dość spory. Drapie się dalej mimo tego, że już i olejkiem z dziurawca smarowałam i solcoserylem. Te małe strupki mogłyby być efektem zabaw ale te duże to mają niemal centymetr średnicy. Postaram się jutro sfotografować, choć wygląda to paskudnie.
Na szczęście kaszel już przechodzi.
Oko - jakichś większych efektów nie ma:( Tyle, że otwiera je swobodnie i ze stoickim spokojem przyjmuje dręczenie, znaczy te wszystkie kropelki, maści, żele.
Śpią już wyciągnięte rozkosznie i przytulone do siebie. Jedzą dalej jak smoki (Tika i Piccolo też tak jedzą:))
Boją się trochę odkurzacza.
No i dziś Jacek kupił im ładniejszą miskę podwójną:))
Mieszkanie już zwiedziły ale Tamiś jednak na razie woli klatkę:)
Chyba to jednak powinnam pisać na tymczasach, prawda?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie gru 29, 2013 12:12 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

czyli Tika i Piccolo już mają stały domek u tego pana? :wink: czy u Ciebie Lidziu?? bo mi się mieszają te dwie parki teraz :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie gru 29, 2013 12:14 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

a ja nie mam sił sie aż tu odzywać :cry:
zaraz napisze dlaczego

ale najpierw- witaj sylwka138- mam na prawde nadzieję,że zostaniesz z naszymi niekochanymi, boraz nas mniej
a potrzeb coraz wiecej

Tania wkleiła nowe koty, nie skupię sie dzis czy wszystkie, jest jeszcze np nowa całkiem trikolorka
ale to zrobię jutro
dzis opadłam z sił zupełnie
tyle tylko zauwazyłam
540 to kocurek, 543 to kotka- może damy imiona na odwrót?

Lidka- on dostawał zastrzyki, może to odczyn na nie?

a teraz cos co sie stało dzis w nocy
coś bardzo złego, z czym nie umiem sobie poradzić

odeszła nasza ikona schroiskowa
nie ma juz na kociarni Ruskiej

:crying: :crying: :crying:

jak sami zauważyliscie dzieje sie tam cos niedobrego :( bardzo
myśle ,że w styczniu będziemy testowali (Fiv,Felv) po raz kolejny wszystkie kociarniane dzikawe koty
A jesli testy wyjdą pozytywne to chyba nie muszę pisac jaka będzie jedyna z możliwych w takiej sytuacji decyzji

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie gru 29, 2013 12:32 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

odeszła nasza ikona schroiskowa
nie ma juz na kociarni Ruskiej

Koniec Legendy.
Koniec jakiejś epoki.
Odeszła Królowa [i]
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Nie gru 29, 2013 12:52 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

:( [i]
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie gru 29, 2013 14:24 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

nie mam słów, przeżywa, nadal stratę Buby, boję się o Andromedę, bałam się tych słów
ale to dobra decyzja, więcej nie mamy wyboru i trzeba to zrobić
dodam, że Zuzia źle się czuje też.. :|

Ruska [i]
...
...
xxx
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie gru 29, 2013 16:03 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Ruska [*]
:crying:
nie wiem co napisać, brak mi słów
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Nie gru 29, 2013 18:18 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Został po Ruskiej piękny obraz na desce.
Mam Ruską u siebie:(
Mała kiedyś namalowała.
Chciałabym spisać jej historię i podkleić pod tę deskę.
Na FB jest pewnie jej opis.

Strasznie to przykre kiedy odchodzą te, które jakby były stałym elementem.
Takie życie, paskudne życie ale i piękne.

Z tymi kotami, w których historię jestem zamieszana to rzeczywiście jest trochę zawrót.
Znajomy oglądał różne koty i jakieś wybrał. Z tym, że my rozumieliśmy pod jego wyborem inne koty. Jemu zrobiła się sklejka par Tika i Piccolo i Tamal i Brent. Mówił o jednych a w myślach widział inne.
Tym sposobem na wyleczenie do nas trafił Tamal i Brent. I całe szczęście, szkoda tylko, że nie wcześniej.
No ale jak potem zaczęliśmy podsyłać zdjęcia to wyszło szydło z worka. Znaczy, że mówiąc o swoich kotach myślał o Tice i Piccolo. No więc po wielu przemyśleniach, konsultacjach, telefonach pojechał po nie w Wigilię i są już u siebie.
A Tamal i Brent są u nas i staram się przede wszystkim uratować oko Tamisia a teraz leczymy też i te powydzierane łatki na pleckach mniejszego.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie gru 29, 2013 20:13 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Jak Mała mi rano powiedziała o Ruskiej to nie mogłam uwierzyć :(
Masz rację Kamakolo odeszła Królowa naszego schroniska.

Śpij spokojnie kotuniu (*)
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie gru 29, 2013 21:20 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

jak zaczynałysmy z tangerine i innymi nasza ,,przygodę,, ze schroniskiem wiosną 2006 roku Ruska juz tam była
od kiedy nie mamy pojęcia
totalnie dzika, piękna, kompletnie niereformowalna przez wszystkie te lata
jedyny z nią kontakt cielesny mozna było miec przy odrobinie szczęścia jak dostawała ulubione kąski do jedzenia- to moze było z 5-8 razy w ciągu całej mojej z nią znajomosci- dosłownie muśnięcie końcem palców
Pogłaskałam ją gdzieś rok temu, jak była pod narkozą- miała wtedy usuwane zęby- bo była tam masakra. Z trzy razy dopadałam ją w koszyku bo trzeba było właśnie w zęby zajrzeć
Ile lat kicia miała nie wiem, czy 10, czy 20

była zawsze w moich opowiesciach o naszym schronisku i naszej kociarni
Jako jej symbol, jako symbol dla mnie pięknego niezależnego, zawsze dzikiego w sercu kota
Decyzja o tym ,że nie szukamy jej domu zapadła z 4 lata temu, po sytuacji jak kicia nawiała z wybiegu i potem za wszelka cenę chciała tam wrócić
To był jej Dom
Myśle i mam nadzieje ,że sie nie mylę ,że była tam szczęśliwa mimo tego ,że to tylko schronisko

Rusinko- będzie mi Ciebie bardzo brakowało :cry:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie gru 29, 2013 22:00 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

żegnaj Ruska,
piękny, niezależny kocie
[']
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon gru 30, 2013 1:57 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

[poprzednia][następna]