BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2012 8:40 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

za powodzenie :piwa:

w poprzednim domu siedziała ponad 2 miesiące pod łóżkiem ,pokój miała do dyspozycji ale cierpiała z bólu wrastania włosków w oczy :cry: cierpiała bo miała również utrudnione oddychanie ,nikt się nią nie zajmował ,.....ech nie ma do czego wracać .
U mnie chociaż mam ich mnogo była małą księżniczką .
Mam dużo cierpliwości i miłości którą im daje ,są dla mnie tak bardzo ważne ...najważniejsze.
a oswoić dzika ,czy wyciągnąć wycofańca to najpiękniejsza sprawa :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon wrz 17, 2012 9:05 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

BB była moim dużym wyrzutem sumienia :oops: :oops:
Uważam że powinnam ją zaadoptować razem z Ufką.Ale prawda też jest taka,że nigdy w życiu nie zrobiłabym dla niej tyle co Dorcia (leczenie,operacje,opieka weterynaryjna),ponieważ mieszkamy w pięknych okolicznościach przyrody,ale na strasznym zadupiu
Marcelibu była najbliżej :ok:( Podlesice,Kroczyce i zamek w Bobolicach),mieszkam właśnie w tym trójkącie.Dobrych wetów u nas brak :oops: :oops:
No i jeszcze czekająca mnie operacja komplikowała sprawę.Dlatego bardzo,bardzo się cieszę że to właśnie mój mąż zadecydował ostatecznie o adopcji BiBi :1luvu:
Pomoc męża będzie mi w odpowiednim czasie b. potrzebna(kto śledzi wąt.Dorci,ten zna szczegóły)
Myślę że sprawy potoczyły się optymalnie;Dorcia zrobiła BARDZO DUŻO dla tej drobinki ,teraz czas na nas :ok:

DANA

ambrozja06

Od: Wto lut 21, 2012 16:51

Post » Pon wrz 17, 2012 10:51 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

Na pewno w Warszawie Dorci lepiej było mała doprowadzić do porzadku bo specjalistów ma pod bokiem. Wiem jak to jest jak brak dobrych lecznic. Nawet tutaj w Katowicach, wydawałoby się dużej aglomeracji, zazdrościmy Warszawie wetów :ok:

Ambrozja mój TZ ma w tamtej okolicy gdzie mieszkasz sporo rodziny. Właściwie stamtąd jego rodzina pochodzi. Fakt piękne tereny, ale zadupie okropne :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon wrz 17, 2012 11:02 Re: BB OPERACJA za nami jest lepiej tymczasy szukają domków

dorcia44 pisze:przepiękny jest :1luvu:

dorciu, jeszcze kilka(naście) swoim malusich wydasz i jak znalazł będzie miejsce dla Ronka
przeciez on tylko 30 kilka kg waży ;)

Lim Lim, cudo cudo, nie chcesz takiego cuda?
oddam za :piwa:
chłop mi się pochorował i okazało się, że Ronek boi się głośnego kichania i kaszlu :ryk:
wcześniej bal się otwierania piwa w puszce, ale odczuliliśmy go już na to :twisted:

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Pon wrz 17, 2012 12:54 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

Byłam sprawdzić domek który ubiega się o rękę jednego lub dwóch z moich trojaczków.
Dobrze że pojechałam .
Pani przemiła ale pod siedemdziesiątkę z kulą .Wszędziej drobiazgi i bibeloty ,pułki i pułeczki...
Siatka w drzwi balkonowe wstawiona i jedno okno zabezpieczone,reszta jest nie otwierana ,no w to mogę uwierzyć. :roll:
Było mi niezręcznie ale nakierowałam panią na miau i na dorosłego kota .
Oczywiście na koniec usłyszałam że ja ich pewnie wcale nie chcę oddać,miała żal do mnie :oops: :cry:
Chcę ,ale chcę oddać do takiego domku gdzie będę go pewna w 100%.
Wiek też nie jest bez znaczenia.
Toż to trzy odnogi piekła :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 17, 2012 13:13 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

I tak trzeba było pani tłumaczyć, że zaraz miałaby wszystko w kawałkach z tych bibelotków. Pamiętam jak moja Tośka (*) z Rudolfem były w tym wieku i przez cały, co najmniej, następny rok jak wicher się po chałupie przemieszczały. I jak tornado do tego też. Nieraz mi rózne rzeczy leciały na podłogę, a ja nie mam ani jednego duperelka takiego w domu. :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon wrz 17, 2012 13:40 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

Kobieta byłą za niszczeniem i demolką domu przez kociaka :lol: jak podniosła spódnicę zobaczyłam takie nogi jak moje ,traktowane kocimi paurami :ryk:
miała przez dwa tyg. kociaki córki :wink:
mam nadzieję że znajdzie dla siebie kota ,starszego tak jak podpowiadałam .
a moje cóż ,poczekają na TEN domek i oby się objawił bo one rosną tak szybko... :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 17, 2012 13:51 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

A masz maila do tej pani..? Czy pani tylko telefoniczna?
Bo kurcze, mamy taką pilną, przemiłą senioreczkę w JoKocie... :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon wrz 17, 2012 13:54 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

mam telefon ,ale pani chce rudzielca ..bo zakochała się moich.
a jaka jest twoja ?
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 17, 2012 14:58 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

ja nie dałam ,ale ktoś Pabianic przywiezie tej pani kotka 5 miesięcznego ,rudego... :?
może ja źle oceniam?
:oops:
nie wiem czy to od nas z miau czy nie ,nie dopytałam .
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 17, 2012 17:43 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

3 x gdyby tylko o chęci chodzio to juz bym po niego stała - ech.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon wrz 17, 2012 19:21 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

Dorciu też łezka mi się w oku zakręciła jak czytałam o BB, ale super domek dla niej znalazłaś, od razu widać że to właśnie ten domek :1luvu:
Dorciu wiem że Ci smutno, ale naprawdę możesz być spokojna :D taki domek to skarb :D

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Pon wrz 17, 2012 19:40 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Pon wrz 17, 2012 22:33 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

ten to narazi na koszta :ryk:

Coraz później wychodzę z pracy ,troszkę doszło :oops: a na dworzu już ciemna noc ,nie fajnie się idzie ..
maluchy szaleją jaka to przyjemność patrzeć na nich.
Psy ułożyły się do snu ,ja rozmyślam o tym co było ,co jest i co jeszcze los przyniesie,
już nic nie planuje...
Jutro rano pójdę na bazar po mleczko ,ma zupełnie inny smak.
a teraz wyżarłam czosnek z ogórków i wypiłam kwas zagryzając ogórem :mrgreen:
dobrej nocki kochani.
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 17, 2012 22:34 Re: BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają

Dobrej Dorciu :ok:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

[poprzednia][następna]