Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 06, 2012 20:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:jutro do woliery idzie Mirra ,Bella i Pola.Dziewczyny tydzień temu zostały zaszczepione nic się niepokojacego nie dzieje więc czas podarować im troszkę swobody.

No trzeba napisać, że Bella nie ma zębów i potrzebuje karmienia mokrym na każdym dyżurze :!: :!: :!: Ktoś jeszcze nie miał ząbków... boshe nie pamiętam... dziewczyny?
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt wrz 07, 2012 8:25 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:..........
Miś - facebookowi Fani + każdy kto tylko może (choć Mikuś mówi, że ma iść w zaufane ręce, więc nie wiem).....

Daga - no więc generalnie chciałabym by Miś miał ogłoszenia, może się ktoś w końcu znajdzie. :roll:
Nie jestem dla NIego dobrym opiekunem.
Już od 1 będę wychodzić o 7 rano a wracać o 22 myślę że to fatalny opiekun dla takiego kota jak Miś, który powinien mieć wymieniony w tym czasie minimu 1-2 razy pampersa by nie mieć odparzeń.
Cholernie się tego boję, a najpóźniej od 1 -go mam go przejąć. Moi rodzice są mocno starsi pamiętajcie o tym, nie wymagajmy by ludzie w wieku 70 lat opiekowali się kotem niepełnosprawnym jakim jest Miś.
Natomiast Ja.........pewnie będzie miał cholerne odparzenia i boję się że mocno będzie zaniedbany - nie chciałabym go usypiać z powodu braku moich możliwości opieki nad nim :roll:
MIKUŚ

Post » Pt wrz 07, 2012 8:51 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:
mar_tika pisze:jutro do woliery idzie Mirra ,Bella i Pola.Dziewczyny tydzień temu zostały zaszczepione nic się niepokojacego nie dzieje więc czas podarować im troszkę swobody.

No trzeba napisać, że Bella nie ma zębów i potrzebuje karmienia mokrym na każdym dyżurze :!: :!: :!: Ktoś jeszcze nie miał ząbków... boshe nie pamiętam... dziewczyny?

Daga, Ksawery u mnie mial tylko dwa kły. Radził sobie doskonale- no suchą połykał, i Bella pewnie też tak zajada. W sumie ja u niego nie zauważyłam, żeby brak zębów był jakiś dotkliwym utrudnieniem w porównaniu z kotem z zebami :mrgreen:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt wrz 07, 2012 9:04 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Gdyby do jedzenia były myszy albo kawały surowego mięcha, to byłby kłopot, mniejsze chrupki można połknąć w całości, to i tak potem błyskawicznie rozmięka.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt wrz 07, 2012 9:14 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ja pisałam żeby nie dawać Belli i Poli suchej karmy bo nie mają zębów,ale kiedyś gdy byłam na kociarni widziałam jek dziewczyny wcinają suchę,więc chyba zrobiłam niepotrzebne zamieszanie :?

Dziewczyny do kiedy Józia jest na antybiotyku?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt wrz 07, 2012 9:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ah to chyba teraz ja niepotrzebnie krzyczę ... szkoda by było, gdyby dziewczynki chodziły głodne, mam nadzieję, że macie rację 8)
Mikuś... jakoś depresyjnie na mnie wpłynęła twoja wypowiedź :cry:

LadyStardust

Post » Pt wrz 07, 2012 12:13 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Lady Stardust, a wiesz, co na mnie wpłynęło depresyjnie? To, że usunęłaś dwa śliczne zdjęcia swojej Nefi! Zawsze tak miło było popatrzeć na takiego grubiutkiego, ślicznego kotka. Jestem jej cichą fanką... :1luvu:

A propos, swoje fanty z bazarku odbierzesz sobie sama z kiciarni?
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Pt wrz 07, 2012 12:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Oj naprawdę :oops: Wróci moja kluseczka w podpis jak skończę bazarek :1luvu: Bluzeczkę odbiorę, tak. Książki już mam i wszystko zapłacone 2 tyg temu do Basi było :)

LadyStardust

Post » Pt wrz 07, 2012 12:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Mikuś, ale co w końcu z tymi ogłoszeniami Miśka? robisz je czy ktoś je robi? bo się pogubiłam trochę i wydaje mi się, że co chwile co innego jest pisane na ten temat 8O przed 1 masz chyba wiecej czasu, lepszy net, wiec moze sie spręż do roboty i jedź z ogłoszniami :P przyda im sie przypomnienie, bo stare ogłoszenia pewnie już pospadały z pierwszych stron

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt wrz 07, 2012 14:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Ja pisałam żeby nie dawać Belli i Poli suchej karmy bo nie mają zębów,ale kiedyś gdy byłam na kociarni widziałam jek dziewczyny wcinają suchę,więc chyba zrobiłam niepotrzebne zamieszanie :?

Marta
Józia miała być na lekach przez 3 tyg., tzn. chyba do skończenia antybiotyku, a za 3 tyg. do kontroli. Dokładnie wypada to we wtorek 11-go. Chętnie z nią pojadę, tylko czy ktoś zmotoryzowany pojedzie ze mną? :oops: Mogłabym poniedziałek lub środa po południu, bo we wtorek mam zebranie u dziecka. Spytam jeszcze koleżanki, ale ona teraz jeździ między kilkoma szkołami i nie wiem, czy czasowo będzie to możliwe.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt wrz 07, 2012 14:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:
mar_tika pisze:Ja pisałam żeby nie dawać Belli i Poli suchej karmy bo nie mają zębów,ale kiedyś gdy byłam na kociarni widziałam jek dziewczyny wcinają suchę,więc chyba zrobiłam niepotrzebne zamieszanie :?

Marta
Józia miała być na lekach przez 3 tyg., tzn. chyba do skończenia antybiotyku, a za 3 tyg. do kontroli. Dokładnie wypada to we wtorek 11-go. Chętnie z nią pojadę, tylko czy ktoś zmotoryzowany pojedzie ze mną? :oops: Mogłabym poniedziałek lub środa po południu, bo we wtorek mam zebranie u dziecka. Spytam jeszcze koleżanki, ale ona teraz jeździ między kilkoma szkołami i nie wiem, czy czasowo będzie to możliwe.

do kontroli po 3 tygodniach a antybiotyk i ketokonazol niby do kończenia całych opakowań ale zobaczymy co powiedzą 11-ego
ja mogę z nią jechać po południu, tylko jak można Jóżię umówic np na 17.30 bo wcześniej nie dojadę do kato

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt wrz 07, 2012 14:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
10.09 /pon/ ........ Kasia89
11.09 /wt/ ......... ...........
12.09 /śr/ ......... SYLWIA
13.09 /czw/ ......... HIDI
14.09 /pt/ ............ ..........
15.09 /sob/ Ilka ............
16.09 /ndz/ EVIK 75 LadyStardust

dla mnie czwartek rano

zrobię ogłoszenia Aszce, ale szczerze powiem że z opisu jasno wynika że ona powinna zostać u Michała, bo sie do niego przywiązała i trudno będzie jej się oswoić ze zmianą właściciela

co z adopcja Bercika :?:

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt wrz 07, 2012 15:20 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze: do kontroli po 3 tygodniach a antybiotyk i ketokonazol niby do kończenia całych opakowań ale zobaczymy co powiedzą 11-ego
ja mogę z nią jechać po południu, tylko jak można Jóżię umówic np na 17.30 bo wcześniej nie dojadę do kato

Dzięki Aange :1luvu:
Wobec tego umówię na 17.30, tylko w który dzień? Chcesz jechać 11-go, czy ze mną 10 lub 12-go. Daj mi znać.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt wrz 07, 2012 16:38 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ja sie nastawilam na wojne z mira i wzielam ja na pierwszy ogien a kocina dala sie zlapac tylko po umieszczeniu w wolierze wlazla do drapaka i obiadl tez tam jadla ale dopiero jak jej miske gleboko wsadzilam niew iem moze trzeba jej tez tam dac suche.....miski i kuwety z boksow umyte i zdezynfekowane koce do prania zostaly "tylko" boksy.
mam pytanie widzialam ze blaszki na boksach sa wiazane sznurmiem ja mam takie male plastikowe zaczepy one mi leza moze przyniose i zmajacze :?: :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

[poprzednia][następna]