Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2012 23:08 Re: Fundacja JOKOT

klauduska pisze:Asia, a tę prośbę o pralce/odsmradzaczach/antykomarowcach można na fb też umieścić?

--
Juna w przyszłym tyg jedzie do DS, mogę przyjąć 2 kociaki [byle zdrowe ;) ] :)

można, spoko. o karmie dla kociąt i renalu też ;)

i można do tego dopisać różne materiały budowlane oraz kawałki stali (również np. stare kawałki kątowników itp).

Tylko prośba o dopisanie info, że wszystkie te materiały zostaną wykorzystane do prac remontowych w moim prywatnym domu.

Owszem, zdecydowana większość zostanie wykorzystana w kociarni, ale nie chciałabym by potem ktoś miał mi za złe, że akurat jego kątownik wykorzystałam na klatce schodowej albo (o zgrozo!) w kuchni czy łazience, a nie w samej kociarni. Zakładam, że jak ktoś odda mi coś na prywatną budowę, to nie obrazi się jak dostaną to koty ;) w drugą stronę nie byłabym tego pewna :roll:

Napisz to proszę jakoś po polsku, dla mnie już dziś za późno na myślenie ;)

co do miejsca dla kociaków - zaklepuję. szczegóły ustalimy ze 2 dni przed.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lip 11, 2012 7:55 Re: Fundacja JOKOT

z fb:
Słuchajcie,

jest potrzebna pomoc w odłapaniu 30 kotów w Wawie (Zakłady Nowotki). Koty są z objawami zatrucia pierwiastkami ciężkimi (ołów itd.), czyli układ neurologiczny jest poważnie obciążony... :( Po dwóch dniach od wystąpienia pierwszych objawów, kociaki niestety zdychają...

Ktokolwiek może pomóc, proszę niech skontaktuje się ze mną lub z Ulki Kurek [ https://www.facebook.com/ulki.kurek ] ! Aby wejść na teren zakładów zbrojeniowych potrzebna jest wejściówka, więc wszystko należy zgrać w czasie !

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt lip 13, 2012 22:32 Re: Fundacja JOKOT

Moja aktywność na miau jest odwrotnie proporcjonalna do aktywności na Gersona. Dziś poszło 17 betoniarek :roll: W planach na jutro chyba podłoga w kibelku...

a w niedzielę przydałaby się pomoc - będziemy cały dzień betonować, to angażuje 3 osoby (2 Majstrów oraz Pomocnika). Kolejne dwie (zmieniające się z Pomocnikiem) mogłyby pomyć wszystkie klatki w ogrodzie, a w wolnych chwilach poprzerzucać piasek. Z tym, że mycie klatek raczej wymaga kontaktu z kotami. Betoniarka nie. Rola Pomocnika (pełniłam ją całe dzisiejsze popołudnie) to odmierzanie odpowiednich ilości składników i szykowanie ich do następnej porcji betonu. I trzymanie lekko rozbrykanej betoniarki ;) Innymi słowy - w zasadzie każdy da radę, choć wymaga trochę schylania się. Stanowczo doradzam posiadanie stroju roboczego :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pon lip 16, 2012 8:09 Re: Fundacja JOKOT

czy któraś z was może polecić weta, skoro Boliłapka zamknięta?
Soćce wczoraj wyszły 3. powieki nie mam pojęcia dlaczego [może po spacerze na dworzu] i koniecznie muszę z nią do weta..

klauduska

Post » Pon lip 16, 2012 8:29 Re: Fundacja JOKOT

Jeżdżw z Żukiem na Białobrzeską do dr Czubek. Ale tylko z Żukiem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lip 16, 2012 8:30 Re: Fundacja JOKOT

Mam niezłego weta przy Rondzie ONZ, ale od 12.00. Gabinet, bez zaplecza diagnostycznego.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lip 16, 2012 8:50 Re: Fundacja JOKOT

btw w warszawie trwa akcja bezpłatnego chipowania psów i kotów.
dziewczyny może dacie info o tym na stronie jokota? ja dałam na fb.
tutaj lista klinik: http://www.wola.waw.pl/data/notices/wykaz_lecznic_i.pdf

--
chyba pojadę z nią jednak na graniczną albo na litewską :)

klauduska

Post » Pon lip 16, 2012 11:15 Re: Fundacja JOKOT

Zrobiłam sobie dziś pół dnia luzu od remontu, muszę pouzupełniać różne sprawy komputerowe. Więc mam chwilę na poklepanie w klawisze.

Chciałam przede wszystkim podziękować *anice* za wielogodzinne przesiadywanie z gersońskimi kotami. Aneta stała się ostatnio specjalistką od maluchów i o wielu z nich wie więcej niż ja ;)

Z wieści najważniejszych - na razie (TFU!) wszyscy zdrowi. Wprawdzie maluchy lekko podsrywają, ale raczej nie jest to nic groźnego. Na razie się ponownie odrobaczamy, jeśli się nie poprawi - będziemy badać kupy. Przez chwilę niepokoiła nas Kruszyna, która jest znacznie lżejsza od rodzeństwa i nie bardzo chce jeść tacki - ale codzienne pomiary pokazują, że przybiera na wadze. Aneta podpatrzyła w końcu odpowiedź - mała po prostu woli jeszcze mleko niż pokarm stały. Jedyny problem mamy ze Szpachlą lub Szuflą (nie mam teraz dostępu do miejsca gdzie zapisałam która jest która), ma silnie zaatakowane oczko herpesem.

Przypominam prośbę o jedzenie dla kociąt - mam dla nich 1 worek sanabelle, wystarczy na jakiś tydzień. I o jakimś mokrym typu renal (czyli karmy nerkowe) dla Reny - chodzi o dosłownie kilka saszetek czy puszek rożnych rodzajów - ona jest mocno wybredna i lepiej jej wchodzą codziennie nowe smaki niż stale jeden.

Chciałam też podziękować jednej Anielicy. Ona już wie za co :1luvu:
Obrazek

jopop

Post » Śro lip 18, 2012 21:40 Re: Fundacja JOKOT

jutro oddaję Junę, także będę miała miejsce tak, jak mówiłam dla 2 kociaków :)

Mania ma w tym tyg WPA. proszę o kciuki!!

klauduska

Post » Czw lip 19, 2012 7:34 Re: Fundacja JOKOT

napisałam PW. Kciuki za Manianę ;)
Obrazek

jopop

Post » Czw lip 19, 2012 8:47 Re: Fundacja JOKOT

Utopiłam telefon, zaczyna już powoli działać, ale jeszcze sam wybiera numery i dzwoni. Więc jest wyłączony, musi doschnąć. Kontakt ze mną tylko przez erę (692...)
Obrazek

jopop

Post » Czw lip 19, 2012 21:52 Re: Fundacja JOKOT

Kto ma nasze klatki-łapki?
Się przyznawać proszę!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lip 19, 2012 21:53 Re: Fundacja JOKOT

Ja mam nieustająco tę, której nikt nie chce :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lip 19, 2012 21:58 Re: Fundacja JOKOT

O tej pamiętam ;)
Ale też jej nie chcę (jakby co, mam w boksie jej siostrę - gilotynkę ;)).
Za to chętnie bym namierzyła zametowskie :twisted:

W ogóle to kciuki poprosimy. W niedzielę jedziemy na Sapieżyńską łapać czarną cholerę, którą łapiemy już chyba 2 rok. Kocica na ogół ma nas w nosie, jak raz chciała współpracować - akurat karmiła :roll: Teraz ledwo co karmicielki oddały jej ostatni miot, zołza znowu przylazła z brzuchem :?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lip 19, 2012 21:59 Re: Fundacja JOKOT

Kciuki są, czy to sygnał, że można już łapać? :twisted:

O zametowskich nic nie wiem, ufff 8)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]